Grensverleggend bezig zijn…

Iets dat is begonnen met een uurtje les op een rollende mat en een week spierpijn over mijn hele lichaam is nu een weekje wintersporten waar ik het hele jaar reikhalzend naar uitkijk. Voorafgaande aan de eerste vakantie heb ik menig uur doorgebracht op indoor pistes om het snowboarden te leren en zo optimaal te kunnen genieten van mijn vakantie. Ik kwam er al snel achter dat een weekje wintersporten heel andere koek was dan vier uurtjes pionieren op een indoor baan.

In 2011 heb ik de bergen in Oostenrijk voor het eerst leren kennen. Daar leerde ik vallen en opstaan. Leerde ik dat bospaadjes doodeng zijn, zeker die zonder “vangrail”. Maakte ik kennis met die verrekte stoeltjesliften. Creëerde ik een voorliefde voor gondels (dankzij de stoeltjesliften). Ondervond ik dat een berg soms steiler is dan lijkt en andersom en maakte ik kennis met de germknödel, Tiroler gröstl en Almdudler.

Iedere vakantie ging het boarden mij beter en beter af. Als ik dacht mijn grens van leren bereikt te hebben ging het toch weer iets beter. Iedere vakantie groeit mijn zelfvertrouwen. En dat geeft zo’n gaaf gevoel!! Hierdoor durf ik mijn grenzen voorzichtig te verleggen. Ik durf nu van de steilere stukken af. Ben over mijn bospadenfobie heen en ook al ben ik nog steeds de laatste van ons groepje, de heren gaan twee keer zo snel als mij van de berg, ze hoeven niet meer (zo lang) op mij te wachten. Ik heb nu de kans om te genieten van het uitzicht en van het boarden zelf. En dat zonder spierpijn.

Voor mij leek het skigebied de eerste twee vakanties nog eindeloos en sommige stukken onbereikbaar. Als deBospad heren richting zwart gingen bleef ik pionieren op blauw. Gingen de heren naar de top… Bleef ik achter om wat te drinken. Nu heb ik het hele skigebied, dat uiteraard niet zo heel groot is, nog voor de lunch gezien. Inmiddels heb ik mijn favoriete stukjes op blauw, rood en zelfs zwart. Heb ik mijn snelheidsrecord verbroken, lang leve de iskitracker, en heb ik zowaar een bospad dat ik erg leuk vind om te nemen. Alleen al omdat het mij een sprookjesgevoel geeft wanneer de bomen besneeuwd zijn en het pad voorzien is van een verse laag sneeuw. Geregeld was ik daar helemaal alleen. De stilte lijkt dan oorverdovend. Maar wat is de natuur dan mooi!!

Ook dit jaar hebben we het getroffen met het weer en de drukte. Stukken piste waren soms helemaal uitgestorven en hadden we dus voor ons alleen. Hoewel we geen volle week zon hadden, mochten we zeker niet klagen. De pistes werden zowel ’s nachts als overdag van verse sneeuw voorzien. Skiën en boarden door de verse poedersneeuw is ook een leuke ervaring. Mist en sneeuw is helaas geen fijne combinatie om te boarden. Maar het uitzicht dat we op dat moment hadden was prachtig.

De spullen zijn inmiddels gewassen, gesorteerd en opgeruimd. De skibox is van de auto en de winterbanden kunnen er ook weer onderuit. Laat de lente nu maar komen. Maar oh… Wat kijk ik alweer uit naar volgend jaar….

© Foto Hamar

20 gedachtes over “Grensverleggend bezig zijn…

 1. Jullie hadden dus een geweldige vakantie. En het boarden krijg je dus steeds beter onder de knie. Dat de omgeving prachtig was, zie ik aan je foto. Echt winterwonderland!

 2. Wat een heerlijk blogje! Ik heb al zin om ook op skivakantie te gaan en het heeft me nog nooit aangetrokken verder… Mooi dat je zo’n fijne vakantie had! 🙂

  • Ik kan je zeggen dat niet alleen het sporten op de berg zorgt voor helemaal bezig zijn in het hier en nu… Ik weet zeker dat je er ook helemaal tot rust zult komen met een wandeling door de sneeuw.. Het is dan echt prachtig!

 3. Leek me leuk…tot ik die laatste foto zag, daar zou ik van z’n leven niet inkruipen 🙂
  Tof dat je zo genoten hebt!

  • En het erge was: ik moest er nog voor betalen ook!!
   Nee hoor viel wel mee, de hoogte en het enge bedoel ik dan. Zo kon ik wat vaker naar beneden boarden dan wanneer ik zou gaan lopen 😂 (hoewel er genoeg zijn die dat doen!!)

 4. Knap hoor, zou het niet meer durven ook skiën niet meer al vond ik dat toen ik een stuk jonger was heel erg leuk om te doen. Zeker inderdaad dat natuurschoon, de stilte als je geluk had tenminste…..

  • Ik begreep van mijn tante dat er periodes waren dat het heel erg druk was op de pistes. Ik heb het geluk gehad dat nog nooit te hebben mee gemaakt. En ik vind het prima zo haha.

 5. Hmm, wintersport …. geloof niet dat het iets voor mij is, zomertype als ik ben. Maar als het lukt, geloof ik graag dat je eraan verknocht kunt raken. Maar nu eerste de lente 🙂

 6. Ik ben ooit een keer op wintersport geweest en toen vond ik het heel erg leuk. Gek genoeg moet ik er nu niet meer aan denken. Als ik mag kiezen, ga ik toch liever naar de zon. Lekker dat jullie zo’n fijne vakantie hadden!

 7. Mooie plaatjes weer, maar niets voor mij dat wintersporten. Komt denk ik door het woordje sport. 🙂 Leuk dat je er weer van genoten hebt!

Reacties zijn gesloten.