The Circle of Life…

Al geruime tijd staar ik naar een blanco pagina. Ik weet niet waar ik moet beginnen. Flarden van tekst schieten mij te binnen. Maar zodra ik mijn handen over het toetsenbord laat gaan ben ik ze alweer kwijt. Nog niet het kleinste atoom van een idee word gevormd. Irritant!! Een viertal blogjes staan onafgemaakt op mijn bureaublad en een lijstje met onderwerpen vind ik terug in mijn notitieboekjes. Wat ik ook doe… De inspiratie blijft weg. En dat vind ik erg jammer. Want ik wil nog over zoveel onderwerpen bloggen. Er zijn momenten dat ik er alleen tijd voor hoef te maken. Een vel papier voor mijn neus en schrijven maar. De ene na de andere zin komt dan vanzelf. Voor ik het weet heb ik een blog af. Heerlijk wanneer ik in zo’n flow zit.

De flow van het lezen heb ik daarentegen dubbel en dwars te pakken. Mijn boekenplank is op dit moment aardig gevuld en ik kan niet wachten om al die verhalen te gaan ontdekken. Even ontsnappen aan de werkelijkheid. Mijn eigen verdriet en emoties loslaten en mij verdiepen in een compleet andere wereld die niet van mij is. Het niet zelf ondergaan maar toekijken vanaf de zijlijn.

Dat zal er ook wel mee te maken hebben dat het schrijven niet echt wil vlotten. Emotioneel zaten we wederom in een achtbaan. Een kort ritje dit keer. Maar wel een ritje die diepe wonden nog even voorzichtig openrijt. Je er haarfijn aan herinnert dat het leven niet eeuwig is. Niet voor jou. Niet voor mij. Ook deze nieuwe wond heeft tijd nodig om te helen. Om dicht te groeien. En wanneer deze nieuwe pijn straks alleen nog op de achtergrond aanwezig is, is er ruimte om herinneringen levend te houden. Het zal nog even duren voor het zover is. Uit ervaring weet ik inmiddels dat deze tijd ooit komt.

Voor nu noem ik het maar even The Circle of Life

14 gedachtes over “The Circle of Life…

  1. Lezen helpt mij ‘af te schakelen’ en onder de douche krijg ik vaak de prachtigste ‘ah-momenten’. Nu nog de rust weer vinden om mijn kronkels en ideetjes uit te werken 😉

    • Haha ja dat is ook zo’n onmogelijke plaats waar je de ideeën niet even snel kunt opschrijven. Dat heb ik ook wel eens tijdens het hardlopen of paardrijden… 😂

  2. Ah ja, dat is ook lastig hoor, bloggen als er geen inspiratie voor is. Je maakt ook zo van die dingen mee dat bloggen ook gewoon niet het belangrijkste is. Gun jezelf de tijd om het verdriet te laten ‘genezen’ en geniet van de dingen waar je troost uit put. Lezen bijvoorbeeld 🙂

  3. Gelukkig kan je altijd nog bloggen over het ontbreken van inspiratie (wat trouwens wel heel herenbaar is). Tja, en misschien moet je emotioneel even bijkomen. Bloggen is gelukkig niet het belangrijkste!

  4. De inspiratie komt wel terug… momenteel zit ik ook in een leesflow… ik zou het ene boek na het andere willen uitlezen… mocht ik kunnen… allemaal tegelijkertijd 😉

Reacties zijn gesloten.