Boors boekenweek… #4

Ik was uit mijn ritme en had heel andere dingen aan mijn hoofd. Het lukte mij gewoon niet. Lezen vermoeide mij in plaats dat het ontspanning bracht. Hoe spannend het verhaal ook was. Het komt het verhaal niet ten goede wanneer je door concentratieproblemen het boek steeds moet wegleggen of pas na een week weer verder gaat met lezen. De spanningsboog die door de schrijver zo subtiel wordt opgebouwd wordt hierdoor te niet gedaan. En dat is zonde. Maar gelukkig duurde deze periode niet lang. Ik las de afgelopen weken een drietal boeken van drie verschillende schrijvers. Ik deel graag mijn mening met jullie.

Jussi Adler-Olsen, De Grenzeloze;
Dit is het zesde en tot nu toe laatste deel van de Q-serie, waarin het oplossen van oude (Zweedse)politiezaken centraal staat. Het boek bestaat uit twee verhaallijnen die in eerste instantie niks met elkaar te maken hebben en die pas ver over de helft samen komen. Ik vond het te langdradig. Sterker nog, ik vond dit het slechtste deel van de hele serie. Er zit niet genoeg spanning in waardoor ik soms moeite had om door te lezen. Maar ik wilde weten wie de moord begaan had en waarom. Het verhaal kreeg wel steeds een andere wending waardoor ik pas aan het einde van het verhaal wist hoe het zat.

De relatie tussen de hoofdpersonen groeit met ieder boek dat verschijnt. Dat is dan wel weer erg leuk. Ik hoop dat deel zeven wat meer pit bevat en iets meer over de geschiedenis van Assad en Rose vrijgeeft. De personages waar ik toch wel erg nieuwsgierig naar geworden ben. Ondanks dat er aardig wat humor in verwerkt zat voldeed dit boek helaas niet aan mijn verwachting. Ik heb hem dan ook plichtmatig uitgelezen.

Karin Slaughter, Mooie meisjes.
Karin is één van mijn favoriete schrijfsters. Dit was het eerste boek dat ik gelezen heb die niet behoort tot de Grant County reeks met Sara Linton in de hoofdrol. Ik wist niet wat ik er van moest verwachten. De levensverhalen van drie hoofdpersonen worden los van elkaar verteld en pas later in het boek verstrengelen deze zich tot één pijnlijke geschiedenis. Daarom duurde het even voor ik in het verhaal zat. Maar toen ik er eenmaal inzat kon ik het boek niet meer wegleggen. Het is zo spannend geschreven dat ik de spanning in mijn eigen lijf kon voelen. Het bevat aardig wat gruwelijke- en sadistische details die ik eerder bij een schrijfster als Tess Gerritsen zou verwachten. Het einde van het verhaal vind ik typisch Amerikaans met een “happy end” terwijl deze voor mijn gevoel helemaal niet zo “happy” was. Slaughter heeft mij positief verrast met dit boek en ik ben zeker niet teleurgesteld. Het verhaal leest vlot weg en is lekker spannend. Dus dat minpuntje is haar vergeven.

Jodi Picoult, het verdwenen meisje.
Picoult is een kei in het uitdiepen van gevoelige onderwerpen en in ieder boek weet ze een sfeer neer te zetten waarin je letterlijk ondergedompeld wordt. Ze sleurt je mee in een emotionele achtbaan van ethische dilemma’s en wanneer je het eindstation bereikt hebt hoop je nooit zo iets zelf mee te hoeven maken.

Het verdwenen meisje is zo’n verhaal. Het verhaal greep mij aan. Zeker de stukken met betrekking tot de alcoholverslaafde ouder waren voor mij erg confronterend en helaas herkenbaar. Het verhaal wordt door alle personages belicht waardoor er aardig wat diepgang in het geheel zit. Dat heeft tevens een keerzijde want de vaart wordt zo wel uit het verhaal gehaald. Het boek heeft spannende fragmenten. Ondanks dat het confronterend was vond ik het heerlijk om weer eens mee gesleept te worden door Picoult. Hoewel dit geen pareltje was, ze heeft betere/mooiere boeken geschreven, heeft ze mij tot de laatste bladzijde geboeid.

 ** Klik op de cover van het boek voor een samenvatting van het verhaal.

9 gedachtes over “Boors boekenweek… #4

 1. De eerste 2 boeken heb ik ook gelezen en ben ik volledig met je eens! De Q-serie moet inderdaad weer wat pit krijgen want het kabbelt nu een beetje te veel voort…
  Het derde boek ken ik niet maar zet ik op mijn lijstje!

  • Het zijn leuke boeken van Jussi. Alleen dit deel viel een beetje tegen. Verhaal zelf is prima. Maar een beetje te langdradig. De andere delen zijn vermakelijk.
   Inderdaad, van mooie meisjes had ik ook totaal niet verwacht dat het deze kant op zou gaan.

 2. Ik heb nog geen van de drie boeken gelezen, maar heb van Jodi Picoult wel twee andere boeken gelezen die ik erg goed vond. Karin Slaughter durf ik niet aan te beginnen omdat ik altijd hoor dat het erg sadistisch en bloederig is.

  • Karin Slaughter is niet sadistisch of bloederig 😱 dat is Tess Gerritsen dan weer wel (bloederig). Het is een fijne en spannende serie. Maar dan wel vanaf het begin van de Sara Linton reeks beginnen met lezen 👍🏼

 3. Ooit begin ik eens aan de boeken van Karin Slaughter… momenteel heb ik zoveel andere boeken te lezen. Ook het boek van Jodi Picoult spreekt mij aan.

 4. Karin Slaughter… ik heb het geloof eens een keer geprobeerd en daarna opzij gelegd. Van Jodi Picoult ken ik wel een paar boeken. Boek nr 1, heb ik nog nooit van gehoord.
  Ik ben zelf momenteel helemaal uit mijn leesflow. En dat vind ik eigenlijk wel een gemis.

 5. Die van Karin Slaughter heb ik gelezen. Ik vond het wel een goed boek. Die van Jodi Picoult ben ik wel aan begonnen omdat dochterlief laaiend enthousiast was. Maar ik heb ‘m niet uitgelezen. Vond het zo’n saai verhaal. Ik heb dat trouwens ook wel eens, zo’n geen-lees-bui.

 6. ‘Mooie meisjes’ staat ook nog op mijn reader. Van Jussi Adler-Olsen ken ik alleen het boek ‘De vrouw in de kooi’. Erg goed boek! En van Jodi Picoult heb ik ook meerdere boeken gelezen, waaronder het boek ‘Het tere kind’, ook een aanrader 🙂

Reacties zijn gesloten.