Just me…

Op 5 augustus kreeg ik een melding van WordPress: “Happy Anniversary with WordPress.com”. Zelf was ik het alweer vergeten. Maar dankzij deze reminder wist ik het weer. Precies vijf jaar geleden plaatste ik mijn eerste schrijfsel hier op WordPress. Ik ben ooit begonnen met bloggen op Hyves. Een keer in de maand schreef ik een stukje over iets dat mij bezig hield. Iets wat ik grappig vond of had meegemaakt. Ook hield ik daar mijn vakantieverslagen bij. Compleet met foto’s en anekdotes. Leuk voor later, dacht ik toen. Wist ik veel dat Hyves na een tijdje van de aardbodem verdween en ik dus ook al die logjes kwijt was. (Gelukkig heb ik een neurotische dwang om alles dubbel op te slaan.) Het neerkrabbelen van stukjes tekst vond ik zo leuk dat ik overwoog een openbaar blog aan te maken. Dat kon immers ook door onbekenden gelezen worden, dan alleen maar die paar vrienden die ik had.

Het grappige is dat ik nog precies weet hoe ik mij af stond te vragen hoe dit nu allemaal in zijn werk ging. Moest ik nu een eigen website aanmaken of was er zoiets als een platform waar je op kon bloggen? Gratis of betaald? Uiteindelijk kwam ik uit bij WordPress en besloot ik de gok te wagen. Toen kwam de vraag hoe mijn blog moest gaan heten. Jeetje, wat vond ik dat een lastige vraag.

Omdat ik geen niche had en mij ook niet wilde beperken tot één bepaald onderwerp was het in eerste instantie best lastig om een naam te verzinnen. Ik voelde mij toen, en nu overigens nog steeds, het fijnst bij het schrijven over zaken die zich om mijn persoontje afspelen. Of dit nu zakelijk of privé is maakt mij niet uit. Daarom besloot ik mijn blog-naam heel simpel en misschien wel een tikkeltje saai te houden. Deborah Hamar, Just me… Daar kon ik, ook in de toekomst, alle kanten mee uit.

Schrijven over zaken die mij ter harte gaan vind ik leuker. Het kost mij minder moeite om iets op papier te krijgen. Het is niet alleen makkelijker maar ook langer vol te houden. Uiteindelijk heb ik wel een aantal vaste onderwerpen (gehad), waar ik vaker over schrijf (heb geschreven) zoals afscheid, uitvaart & uitvaartfotografie, sport & sportfotografie en huisdieren. Overigens is niet alles altijd helemaal naar waarheid verteld. Maar dat is dan weer zo leuk aan bloggen. Het kan en mag allemaal.

Omdat ik mij niet wil vastpinnen op één bepaald onderwerp is er altijd wel iets om over te schrijven. (wanneer er iets van inspiratie in mijn hoofd aanwezig is.) Het zorgt ook dat er voldoende afwisseling op mijn blog is. Dat is niet alleen prettig voor de lezer maar zeker ook voor mijzelf. De eerste vijf jaar bloggen zitten er op. Ik hoop dat ik er op deze manier nog een jaar of vijf aan vast mag plakken.

En, hoe is jouw blog aan zijn naam gekomen?

 

27 gedachtes over “Just me…

 1. Persoonlijk bloggen, over alles wat je zelf leuk vindt, doe ik ook het liefst. En ik vind dat jij het ook nog steeds goed doet 🙂

 2. Gefeliciteerd! Dat je nog maar veel leuke, mooie en ontroerende blogs gaat schrijven. Ik lees ze altijd graag!
  Mijn blognaam Russelslof is een verwijzing naar mijn achternaam en het bekende Brusselslof: en daarmee naar mijn kijk op het leven dat soms wat bitter is maar vooral zoveel moois kent. Russelslof is mijn lofzang op het leven/de natuur!

 3. Jouw blog was één van de allereerste die ik ging volgen. Afgelopen week zat ik weer op mijn knieën voor de wasmachine, klaar om het balletje erin te leggen en weer als een gek dat deurtje dicht te doen. Ik ga dat artikel van jou gewoon nooooooooooooooooit meer vergeten!!! Maar je verhalen over de uitvaartfotografie raken met weer iedere keer het diepst.

  • Oh ja!! Daar heb ik inderdaad ook nog eens over geschreven. Hilarisch 😂. Wat leuk dat je nog steeds komt koekeloeren. Ik volg jou ook al een heel tijd. Je tweede blog is overigens erg leuk! Ik reageer niet altijd maar lees (bijna) alle stukjes.

 4. Leuk om te lezen! Ik vind een eigen naam als blognaam juist heel sterk. Simpel en makkelijk te onthouden. Ik wilde ook niet ergens aan vastzitten. Ik wist wel dat ik ging schrijven over mijn leven in Colombia, maar wat als ik ooit weg ga uit Colombia? Dan wil ik dus niet met Colombia in mijn naam zitten en die moeten veranderen. Jij hebt een vrij makkelijke naam, maar mijn achternaam wordt nogal vaak fout geschreven dus dat leek me ook niet een goed idee. Besabine daar kwam JImmy mee en ik vond het meteen leuk. Makkelijk, neutraal en met mijn eigen naam.

  • Precies!! Dat was dus ook mijn reden. Tot nu toe s
   Is je blog een goede raadgever voor iedereen die naar Colombia toe zou willen. Heerlijk om te lezen met prachtige foto’s om te zien. Ik denk dat jouw blog een prima naslagwerk is voor een vakantiegids 👍🏼👍🏼
   Overigens heb ik mijn achternaam ingekort. Volledig is het Hamar de la Brethoniere… Dat onthoudt geen hond 😂

 5. Een blognaam kiezen is inderdaad erg lastig. Ik heb jaren geblogd onder de naam wiebie74, wat ooit mijn inlognaam was bij mijn eerste werkgever. Gewoon omdat het wel lekker bekte maar het zei verder niks. Nu met mijn eigen domein wilde ik mijn eigen naam er in verwerken en is het dus wandaswereld geworden. Gewoon omdat het gaat over alles in mijn wereldje, ook niet echt een niche, wel veel terugkerende onderwerpen.

 6. Vijf jaar alweer! Goed hoor…nu weet ik niet zeker of we elkaar al vijf jaar volgen, maar toch best al lang 🙂 Juist omdat je over van alles wat schrijft en vooral in een lekkere nuchtere stijl, ben ik blijven plakken 🙂 Doe je trouwens nog wat met energie?
  XxX

  • Ik heb ook geen idee hoe lang wij elkaar volgen. Al wel een heel poos in ieder geval 😀 Leuk om te lezen. Thnx.

   Afgezien van mediteren en af en toe wat reik/shamballa eigenlijk niet meer. En jij?
   😘

   • Ook niet veel op het moment…Ik moet het nu wel weer eens ff oppakken om te voelen wat er precies met onze oudste hond scheelt..die begint te wankelen met achterpoten en kan DM, Hernia, of atrose zijn. Ik hoop het laatste…
    En voelen of hij uberhaubt pijn heeft en dat dan wegnemen 😉
    Momenteel gebruik ik wel energie op een andere manier; om mooie zielen te verbinden op deze wereld via mijn blog 🙂

 7. Ik gebruik al jaren overal de nick Wiebeline en wilde mijn blog ook zo noemen. Helaas was die naam bij blogpost al in gebruik (door mijzelf naar later bleek 😉 ) dus bedacht ik Wiebeltjes. Ik ben nog steeds blij met die naam. Past beter bij mijn blog dan Wiebeline.

 8. Gefeliciteerd met dit jubileum! Ik gebruikte runhedwigrun al voordat ik ging bloggen dus toen ik ermee begon was een naam vinden niet moeilijk. Helaas kwam ik er later achter dat de naam niet zo origineel is maar toen was het al te laat en heb ik het maar zo gelaten omdat ik inmiddels ‘lezers’ had….

  • Thnx. Ja ik heb het gelezen. Door de 30dayblogchallenge, waar ik ook aan mee wilde doen maar er toch maar vanaf zag, heb ik wel weer wat leuke ideetjes op gedaan haha.

 9. hé, wat een toeval! Ik heb ook nog een account gehad op hyves.
  Maar dat bloedde langzaam aan uit, zodat ik overschakelde op web-log.nl.

 10. Phoe.. Ik logde eerst bij weblog.nl. Toen heette mijn blog iets met Gillmoregirls (naar de tv-serie) omdat een vriend die destijds mijn internetverbinding geregeld had mijn verbinding die naam gaf. Toen ik een weblog aanmaakte koos ik Gillmoregirls in de veronderstelling dat je dat later nog kon wijzigen. Niet dus… Heb er nog jaren aan vast gezeten. Toen ik een eigen domeintje kreeg heb ik het maar heel simpel bij nicky0607 gehouden. Dat zit ook in mijn emailadres en ik zet het ook vaak aan het einde van mijn filmpjes.

  Maar euhhhh! Gefeliciteerd met je jubileum! En leuk dat je Hyvesblogjes nog hebt!

 11. Pingback: 2016 in vogelvlucht… | Deborah Hamar

Reacties zijn gesloten.