Dat moest anders…

Al een jaar of twee loop ik met een ​activity tracker rond mijn pols. De eerste was een stappenteller van Jawbone. Ik had altijd de indruk dat ik wel voldoende bewoog. Het was daarom schrikbarend om te zien hoe vaak ik op mijn gat zat. Het doel, 10.000 stappen per dag, was voor mij in het begin niet eens een haalbare doelstelling. Ik werd mij er van bewust dat ik al enige tijd steeds minder en minder bewoog in tegenstelling tot wat ik dacht. En dat werd ook nog eens pijnlijk in beeld gebracht door de app op mijn telefoon. Een openbaring, dat dan weer wel. Toen mijn Jawbone het voor gezien hield stapte ik over op de Fitbit. Een activity tracker die naast horloge en hartslagmeter ook dienst doet als wekker. Een erg fijn systeem met bijbehorende app.

Halverwege dit jaar besloot ik ook eens mee te doen aan de Workweek Hustle. In een groep neem je het dan al lopend tegen elkaar op. Variërend van een dag tot een week. Ik kwam er al snel achter dat het erg verslavend werkt. Er bleek zelfs een FB pagina van Fitbit te zijn waar je naast alle voorkomende vragen ook deel kunt nemen aan deze Hustles. Compleet met team captains, die aanmoedigen en je stand bij houden. Daardoor raakte ik alleen maar gemotiveerder en inmiddels zit ik in meerder groepen. Het bijhouden hiervan is bijna een dagtaak! Want zo neurotisch als ik ben, moet ik natuurlijk wel wat mensen verslaan.

Dat ging overigens niet zo makkelijk. De eerste paar keer bungelde ik ergens onderaan. Deed met moeite mee in de middenmoot. En de top? Die zag ik nooit. Terwijl sommige lopers om 15.00 uur al ver boven de 10.000 stappen waren, had ik nog niets eens 4000 op de teller staan. Via de chatfunctie vroeg ik hoe deze dames dat toch steeds deden. De één bleek kleuterleidster te zijn, de ander serveerster. Terwijl ik de hele dag op mijn luie achterwerk het vuur uit mijn vingers aan het typen ben, rent de één achter de kleuters aan terwijl de ander rond loopt met een dienblad vol koffie en gebak. Dat moest dus anders!

Tegeltjes wijsheid

Ik ging de strijd vol overgave aan. Als ik er voor betaald zou worden liep ik letterlijk binnen!! Vanaf dat moment behoor ik geregeld tot de top drie. Overigens niet zonder slag of stoot. Ik moet er wel behoorlijk wat voor doen. Ik ga sinds kort lopend naar het werk. Dat geeft mij bij een retourtje al 6000 stappen. Wanneer het met de tijd niet uitkomt pak ik de fiets. Want ook dat zijn dus kostbare “stappen”! Ik haal zes keer per dag koffie voor de collega’s. Ook als ze niks willen. Breng iedere brief persoonlijk naar de postkamer en stop niet bij mijn eigen afdeling maar ren de trap nog even op naar de vierde en weer terug. Want die tellen ook! Ik drentel voor ieder printje naar de printer en doe graag de deur open voor klanten. Ook als ze niet voor mij komen.

In al die weken ben ik pas twee keer eerste geworden. De andere deelnemers zijn flink wat actiever. Omdat je iedere week wordt ingedeeld met deelnemers die de week ervoor ongeveer het zelfde aantal stappen hebben behaald blijft het een leuke uitdaging om op een sportieve manier toch aan je beweging te komen. De 10.000 om 15.00 uur op een werkdag ga ik (nog) niet halen. Maar ik kom nu in ieder geval gevaarlijk dichtbij.

16 gedachtes over “Dat moest anders…

 1. Bij mij is het helaas ook een ramp geworden. Stappen doe ik veel te weinig. Nochtans had ik goeie hoop toen ik van dienst veranderde. Ik zag mezelf al post bezorgen in gans het gebouw. Helaas is dat er niet bij: enkel post sorteren. Heel weinig breng of haal ik iets. Ook is het werkvolume van die aard dat ik ’s middags nog nauwelijks buiten geraak en enkel nog ’s ochtends en ’s avonds fiets. Nu heb ik geen stappenteller meer. Ik had ooit een iPod Nano die als stappenteller diende: zo’n vierkant ding dat aan de pols kon en zo ook als horloge dienst deed. Maar ik voel het wel: ik beweeg te weinig.
  Dus: doe zo verder.
  mvg

 2. Ik ben ook niet echt van het lopen daarom wil ik eigenlijk geen zittend beroep en heb ik liever een locatie waar ik actief moet zijn. Jij bent wel heel fanatiek pffff

 3. Ik beweeg ook te weinig denk ik. Maar doe wel al m’n best om wat actiever te worden. Ik fiets al 40minuten per dag en sta op m’n werk regelmatig op van m’n bureau. Maar ja er is altijd ruimte voor verbetering hé 🙂

 4. WOW, een wedstrijdelement. Zou niks voor mij zijn om elke dag zo de strijd te moeten aangaan. Maar als het voor jou werkt? Prima toch? Petje af voor de aantallen..

 5. Omdat mijn fietsen ook meetelt op mijn app sta ik nu gemiddeld dit jaar op zo’n 9000 en dat vind ik best veel eigenlijk. Het meeste is wel fietskilometers maar toch….

 6. Lekker hoor die beweging! 10.000 stappen voor 3 uur vind ik ook wel enorm veel. Zelf weet ik niet hoeveel stappen ik zet per dag.

 7. Super goed dat je hier zo mee bezig bent, lijkt me best lastig om iedere dag 10.000 stappen te halen. Misschien ook maar eens bijhouden 🙂

 8. Ik heb sinds kort een Fitbit. Altijd gesport, hard gelopen en nu kan ik helaas nog weinig aan sport doen. Omdat ik toch een beetje bewegen moet, houd ik het nu in de gaten met de stappenteller. Ideaal!

 9. Ik ben nooit echt sportief geweest, maar meer creatief – maar heb wel bewondering voor sportieve mensen 🙂

 10. Pingback: Mijmeringen in de ochtend II… | Deborah Hamar

Reacties zijn gesloten.