De jeugdsentiment tag… 

Gevonden op de site van Villa Sappho. Erg leuk om hem in te vullen omdat hij mij weer even mee terug bracht naar vroeger. Altijd leuk zo aan het einde van het jaar. De antwoorden komen vanuit mijn vroegste herinneringen tot aan mijn 12e/13e jaar. 

Wat wilde je worden als je groot zou zijn?
Advocaat. Ergens ging het mis. Het is er nooit van gekomen. 

Was je een mama’s of een papa’s kindje?
Ik was het liefst bij mijn vader. Ik had zelfs plannen om bij hem te gaan wonen. Maar door een speling van het lot bleef ik hangen aan mijn moeder.

Waarmee speelde je het liefst?
Het boomhuis of met My Little Pony. Knutselen met klei, gips, filigraan en verf deden wij ook vaak. En natuurlijk koekjes bakken op regenachtige zondagmiddagen. 

Wat zag je het liefste op tv?
Tekenfilms en toen ik iets ouder werd Nightrider en The Flying docters.  

Wat deed je het liefste?
Buitenspelen, rolschaatsen, fietsen en stickers verzamelen. Vooral van die stickerboeken die je nooit vol kreeg en waarmee je met heel veel dubbele stickers achterbleef. Daarna konden we ruilen op het schoolplein omdat mijn moeder weigerde nog meer geld hieraan uit te geven.  

Welk boek was jouw favoriet?
Als klein kind werd ik voorgelezen uit Pinkeltje. Als kind vond ik lezen nooit leuk. Maar mijn vader zorgde ervoor dat ik met behulp van de Lecturama luisterboeken toch met lezen bezig bleef. Echt boeken verslinden doe ik pas een jaar of tien. 

Welke muziek beluisterde je het meest?
Ik was niet met muziek bezig en kan mij ook niet herinneren waar ik naar luisterde. Afgezien van de muziek waar mijn ouders naar luisterde. Maar dat was bij voorbaat al “stomme” muziek haha. Daar denk ik nu natuurlijk heel anders over.  

Welk kledingstuk droeg je het liefste?
Mijn zwarte lakschoentjes met een klein schattig hakje en op de neus zo’n diamantje. Janken toen ze kapot waren. Ik zal niet ouder dan 6 of 7 geweest zijn. 

Welk kledingstuk verafschuwde je?
Spijkerbroeken en wollen truien. Dat vond ik als kind echt verschrikkelijk. 

Wat was jouw favoriete snoepgoed?
Zolang het maar gekleurd en mierzoet was. Dip-dap, knetter-kauwgom, spekjes, suikerspin. Hoe chemischer hoe beter. 

Wie was jouw lievelingspersoon buiten het gezin?
Mijn oom D. en tante F. Ze zorgden voor afleiding, geborgenheid en gaven mij een gevoel van rust wanneer het thuis “onrustig” was.  

Welk kattenkwaad vrat jij uit?
Ik ging wel eens mee met de “stoere kids” dan klommen we op het oude “pullman” gebouw (levensgevaarlijk want dat stond op instorten) of deden we belletje trekken bij de buren. Niet echt heel bijzonder dus. 

Waar droomde je als kind altijd van?
Over een normale toekomst. Afgezien daarvan, dat ik kon vliegen en dat ik zo van onze flat afsprong. Mijn moeder werd altijd een beetje bang als ik dit tegen haar zei haha.

Welke geur herinnert je aan vroeger?
Er zijn zo verschrikkelijk veel geurtjes die mij aan vroeger doen denken dat ik daar een blog hierover kan schrijven. Geuren zijn voor mij heel belangrijk geworden. Ze voeren mij mee naar lang vervlogen tijden en herinneren mij aan momenten die nooit meer terug komen. 

Wat at je het liefst?
Naast snoep, vlees, patatjes en pannenkoeken. Zolang het maar geen groente was. 

 

 

***

16 gedachtes over “De jeugdsentiment tag… 

  1. Jaaa My Little Pony is echt jeugd sentiment. Leuk hoe zo’n tag weer herinneringen oproept. En wat grappig dat wollen truien met jeans nu weer helemaal mode zijn 🙂

  2. hihih, leuk herkenbare antwoorden. Ik zat vroeger altijd buiten in de modder. Hutten bouwen in de struiken bij de flatgebouwen. Hoe vaak we daar wel niet weggejaagd zijn.

  3. Leuke tag. Als kind kun je soms dingen doen waar je achteraf van denkt “gelukkig is dat goed gegaan” (verwijzing naar het gebouw dat op instorten stond. Zo ben ik een aantal keren ontsnapt aan de dood. Bizar, maar ik mocht klaarblijkelijk niet gaan.
    Advocaat wilde ik ook worden. Heb nog rechten gedaan, maar na jaar 1 mee gestopt. Had al 2 diploma’s en kwam tot de conclusie dat ik mijzelf iets wilde bewijzen. Kortom, zo ik wilde dus niet zo graag advocaat worden als dat ik dacht.

  4. Oooh! Je boomhuis! Bedoel je die van plastic waarvan de kruin omhoog kon? Daar zaten de kamers! Er was een papa, een mama en twee kindjes. Ze hadden een hond, een auto en een lift! Ik had ook zo’n boomhuis! Daar was ik zo dol op!

    • Jaaaa die bedoel ik ja!! En het leuke is dat hij van mijn tante is geweest en na ons ging hij naar onze oppaskinderen. Het ding was zo hufterproof dat ie minimaal drie generaties is mee gegaan 😂

  5. heerlijk om terug te gaan in de tijd. Ik heb ook wel eens zo’n tag ingevuld en toen kwamen er weer allemaal leuke herinneringen naar boven

Reacties zijn gesloten.