In de tussentijd: ff relaxen

Tja ook bij ons op de zaak werd er vanaf begin maart zoveel mogelijk thuis gewerkt. Toen scholen verplicht gesloten werden, groepen van bepaalde grootte niet meer mochten en daarmee het aanbod van werk minder werd, besloten we zelfs om bepaalde taken niet meer uit te voeren. Omdat er simpelweg geen aanbod voor was. In een rooster werd vastgesteld wie er op bepaalde dagen dienst had, om toch de klant te woord te staan en de post weg te werken voorzover dit er was, en de mailboxen bij te werken. De rest was oproepbaar of vrij. 

Dit rooster draait nu nog steeds en dat is best vreemd. Want hoewel het idee om met pensioen te gaan mij al vanaf mijn 30e aanspreekt ben ik er achter dat ik daar eigenlijk nog helemaal niet aan toe ben. Ik wil bezig zijn. Zaken oppakken en oplossingen bedenken. Ik wil de gestructureerde chaos op mijn bureau terug. Waarbij collega’s denken dat er een bom ontploft is maar ik zelf nog prima weet hoe ik het georganiseerd heb. Ik wil rinkelende telefoons en mailboxen die vol blijven stromen. Ik wil klanten die a la minuut iets geregeld willen hebben. Ik wil… Ik wil… 

Wat ik wil is op dit moment ondergeschikt aan het algemeen belang. Yeah, I know, I know. Om dit tijdelijke pensioenmoment toch enigszins door te komen heb ik mijn werkrooster aangehouden. Oké, de wekker gaat iets later dan op echte werkdagen. Maar verder probeer ik zoveel mogelijk een ritme aan te houden. Want ik gedij nu eenmaal beter bij regelmaat en ritme. Dus op tijd naar bed en er op tijd weer uit. Normaal blijven eten, veel water drinken. In beweging blijven en daarom op vaste tijden sporten. Verder probeer ik mijn dag zoveel mogelijk in te vullen met, voor mijn gevoel, nuttige bezigheden. 

Inmiddels zijn daar ook een aantal nutteloze bezigheden bijgekomen. Want nu is daar wel de tijd om dit soort dingen te doen. Maar, daar zal ik in een ander blog misschien nog verder over uitweiden. Nu in ieder geval  door met wat nuttige tijdsbesteding, shoppen.

Nu ze de winkel gesloten hebben wip ik gewoon even digitaal bij ze langs en flikker mijn mand vol met mijn favoriete spullen. Flesje van dit, smeersel van dat. Geurkaars hier en stokjes daar. Nog een shampoo en wat spray… De digitale kassiere kijkt mij al verrukt aan. Maar ik bedenk mij. Ik ben iets te enthousiast, dus klik mijn met zorg uitgezochte artikelen weer uit mijn mandje. Ik wik en weeg. De shampoo heb ik eigenlijk niet nodig maar is wel heel erg verdient!!!!

De volgende dag wordt mijn pakket al geleverd!! Halleluja, postbezorger I love you!! 

Nu ga ik mijzelf eerst eens lekker in het zweet werken in de “sportschool”, voor ik mij in mijn eigen spabubbel mag terugtrekken. Naast dat ik nu van mijn overload aan energie af kom, geeft dit ook nog eens de meeste voldoening.

Wanneer de douche op temperatuur is spring ik er onder. Douchegel, badolie en shampoo, ik gebruik het allemaal. De ellendige Corona-crisis glijdt als een deken van mij af. De geurende stoom blijft als een dichte mist in de badkamer hangen. De kou omsluit mijn lichaam zodra ik de deur op een kier zet. Het is heerlijk verfrissend en ik voel mij, voor even, weer als herboren…

 

13 gedachtes over “In de tussentijd: ff relaxen

 1. Klinkt heerlijk! Voor mij is dit rondhangen ook niet geschikt. Ik heb een week gelanterfant (nou ja, twee misschien) en toen heb ik mezelf tot de orde geroepen. Ik heb mezelf een doel gesteld. Als dit voorbij is, ben ik superfit! Dus inderdaad; op tijd naar bed. Op tijd er uit. Veel fruit eten, veel water drinken en ik probeer zo veel mogelijk te bewegen. Voelt wel beter, eigenlijk.

 2. Als ervaringsdeskundige kan je zeggen dat pensioen anders is dan een intelligente lockdown. Niet dat ik de pensioengerechtigde leeftijd al heb bereikt, maar het anderhalf jaar werkzoekend zijn, is wel te vergelijken met pensioen. Als je alles kan en mag, doe je ook meer dan nu.
  Deze lockdown kost kapitalen aan boekengeld.

 3. hier houden wij ons gewoon strak aan onze planning!! ook niet later op staan of later naar bed nee gewoon zoals het altijd was 😉 we wandelen alleen wat meer haha

 4. Op pensioen gaan… een vergiftigd geschenk. Maar eerst even verduidelijken. Ik ben in 1980 als zelfstandige gestart en ben tot heden nog steeds zelfstandige, al is het sinds 2 jaar als zelfstandige in bijberoep geworden aangezien ik ondertussen van een pensioen geniet. En genieten is dan ook weeral zo een raar woord. Het enige voordeel van op pensioen te zijn is dat niets nog moet, maar niets meer doen is ook geen echt geschenk hoor. Ik ben jarenlang als etaleur aan het werk geweest en hou me nu vooral bezig met het verhuren van etalagepoppen. Maar deze sector ligt nu ook volledig stil.
  En laat dat nu juist een probleem zijn … Ik wil niet meer hectisch bezig zijn zoals het vroeger soms wel was, maar een beetje werk af en toe is toch beter dan niets doen.

 5. met pensioen gaan, ik moet er nog niet aan denken. wat fijn dat je die ellendige crisis even van je kan laten afglijden onder de douche

 6. Hoe vaak hebben we niet in onze gedachte even ff niks., druk , druk .Sommige kunnen gelukkig het werk voortzetten thuis .. Maar voelt toch anders net of dat je niet meer bij de maatschappij behoort
  Nu hebben de meeste een voorproefje van een vervroegd pensioen.. De eerste week zalig.. Er zijn zoveel dingen die zijn blijven liggen omdat we te druk zijn …
  Vele hebben daar gebruik van gemaakt!
  Maar nu zijn we er wel achter dat het dat niet is.. Mensdom wil strijden in welk vorm dan ook .. Het uiterste willen we er uit halen zolang ons kracht aanwezig is ..
  Nu is het op onze tandjes bijten, en hopen dat iedereen het overleef zowel gezond en financieel..

 7. Van versnelling 5 naar zijn 2. Toch ook wel even heel lekker om niet te hoeven haasten! Fijne dag!

 8. Heerlijk geschreven!
  zelf ben ik blij dat mijn werk gewoon doorgaat, vanuit thuis. Denk dat een weekje ‘niks’ wel leuk is, maar daarna… nee geef mij maar ritme en regelmaat

 9. Goed geschreven. Ik werk ook vanuit huis. Moet nu veel video calls doen vanwege corona.

 10. Helaas moet ik gewoon werken dus ik ervaar het niet zo. Enige wat vervelend is dat we nergens naartoe kunnen, maar gelukkig hebben we een tuintje.

Reacties zijn gesloten.