De verwonderingen van januari…

De eerste maand van het jaar is dit weekend afgesloten. Mijn eerste salaris van het jaar is alweer op. En de eerste kilo’s van het jaar zitten er ook weer aan. Dat bedoel ik trouwens letterlijk. Gewoon kneiter hard erbij, realiseer ik zodra ik sinds maanden weer eens op de weegschaal sta. Ik ging vorige zomer zo goed met al mijn sportieve uitspattingen binnen, buiten en op het water. Als ik een gokje zou moeten wagen dan denk ik dat ik vanaf de herfst iets meer ben gaan eten en iets minder ben gaan bewegen.

Aan de andere kant is het ook dit jaar dat mijn lichaam een upgrade krijgt naar de 4.0. Dus misschien heeft het “meer Boor om de botten” daar ook wel iets mee te maken. Voor nu moet ik in ieder geval een en ander gaan uitsluiten en zal daarom proberen iets minder te eten en iets meer te bewegen. De afgelopen week ging in ieder geval goed. Nu de rest van het jaar nog. 

Januari was ook de maand waarop ik bijna alleen maar vanuit huis heb gewerkt. Het is op de zaak iets rustiger en er gaat heel veel digitaal. Daarom is het niet nodig om met alle collega’s op kantoor te zijn. Het heeft heel lang geduurd voor ik mijn draai kon vinden. Nu ik eenmaal in het ritme zit en een goede scheiding tussen werk en privé heb aangebracht lukt het mij redelijk. Natuurlijk is het op kantoor een stuk fijner werken en ook nog eens gezelliger. Draak vind het in ieder geval super tof dat we zo veel thuis zijn en neemt ieder telefoontje net zo enthousiast aan. 

Dit was ook de maand waarin we normaal gesproken vooruitkijken naar de naderende wintersportvakantie. Maar corona, lock-down en dus geannuleerd. Dat was, na het annuleren van onze zomervakantie vorig jaar, wel een domper. Ieder van ons had er erg naar uitgekeken. Wie van jullie mijn vorige log gelezen heeft snapt waar ik het over heb. Uiteraard is dit een luxe probleem maar toch behoort het tot een van de verwonderingen van de maand. 

En met een wintersport die niet door gaat hoopte ik stilletjes op wat witte dagen hier. Toen code “paniek” werd afgekondigd kon ik niet wachten. Ik had gehoopt op een sneeuwballen gevecht. Maar met het beetje sneeuw dat viel kon er nog net een sneeuwpop voor draak gemaakt worden. Dus het gevecht met een aantal buren, die overigens niet op de hoogte waren van dit plan maar heus wel mee zouden doen als ik zou aanbellen, ging ook niet door. Dit weekend hoorde ik dat ze in Friesland al aan het schaatsen waren. Nu gaat mijn hoop uit naar bevroren sloten in het park zodat ik nog iets aan wintersport kan doen.

Begin van de maand zijn we begonnen met het leeghalen van een van de zolderkamers. Ik verwonderde mij over de ruimte die onze rommel in beslag nam. Zakken vol hebben we weg gedaan. De kasten zijn afgebroken. De muren zijn opnieuw gestuukt en geverfd. De nieuwe vloer ligt er zelfs al in. Nog even geduld, dan is onze sauna kamer klaar. 

Met hier een piek en daar een dal was dit zo’n beetje mijn maand.
Wat waren jullie verwonderingen van de maand? 

25 gedachtes over “De verwonderingen van januari…

 1. Hier hebben we inspiratie opgedaan voor de zomervakantie. Wel in Nederland voor de zekerheid.

 2. Haha, zo herkenbaar, bij mij ging het sporten tot de herfst ook goed en daarna minder. En toen realiseerde ik me in januari dat ik er iets aan moest gaan doen…en balen van de vakantie. Maar hopelijk volgend jaar weer op wintersport!

 3. Och, ik heb toch wel te doen met mensen die iets normaler in elkaar zitten dan ik. Ik heb de tijd van mijn leven! Heerlijk om geen collega’s te zien (hoewel ze heel leuk zijn, hoor) en nergens heen te kunnen. Ik vrees dat ik straks, als alles weer moet…euh mag, ik in een depressie schiet. Dat thuis-onderwijs ook. Oh, man! Wat zou ik daar als kind blij mee geweest zijn!

  Mijn januari was onverwachts heel druk (door de verhuizing van mijn moeder) maar op een of andere manier krijg ik er energie van. Ik functioneer het beste onder stress.
  Succes met de verbouwing!
  Die foto is geweldig! Dat koppie! Fantastisch!

 4. ook al aan de klus dus 🙂
  als de badkamer klaar is gaan we richting zolder. Daar is nu de wasmachine heen verhuisd en de mooie grote kamer kan een upgrade gebruiken

 5. Ik probeer ook weer af te vallen. Er zitten 5 coronakilo’s aan die ik maar lastig afkrijg. Komt deels doordat ik niet lekker in mijn vel zit (dus meer snoepen) en deels door te weinig beweging (want veel regen dus geen zin om naar buiten te gaan).

  • We zouden een groep moet oprichten en dan met elkaar mooie (en sportieve) wandelingen organiseren. Hopelijk lukt het je om je mind set aan te passen. Ik wens je succes en hopelijk zit je snel weer beter in je vel.

 6. Wat ben je toch een plaatje zo leuk die foto..

  Alles is zo anders zodra je het druk of onder spanning staat kun je alles aan ..NU Weinig uitdaging..door het Corona gebeuren kom je nu achter hoe fijn het is om s’morgens toch maar die vervelende wekker te horen, om naar je werk te gaan ( joepie)

  Ja, je zal zeker niet de enige zijn waar de kilootje waar we het zeker niet willen… grr. Maar de dagen worden weer langer .. dus kom op er weer tegen aan 🏃🏽‍♀️

  Heerlijk waar jullie nu mee bezig zijn .. goed voor je botten ..lichaam ..en huid .. dacht warmte stralen toch? Of toch sauna .. in ieder geval goede keuzen! 👍

 7. Heerlijk vooruitzicht zeg als die sauna straks klaar is. Ik ben jaloers hoor! Maar goed, koud douchen en daarna opwarmen onder het straalkacheltje is óók best lekker… 😅 Ik verwonderde mij in januari over hoe tevreden en gelukkig ik ben waar ik nu ben, qua plek en qua levensfase. Door omstandigheden hadden we het even over verhuizen, maar daar wil ik nog niet over nadenken hoor…

Reacties zijn gesloten.