Kapper…

“Euh? Ben jij dat Deb?” Vraagt de kapster als ik gehuld met mondkap de zaak binnen wandel. Toevallig had ik die ochtend mijn haar gedaan in tegenstelling tot andere keren wanneer ik naar de kapper ga. Dan zit het als een “pineapple” op mijn hoofd gedraaid. Nu krulde het prachtig, zei het ietwat te lang, over mijn schouders. “Wat heb je met je haar gedaan? Zoveel krullen! Hoe dan?”

Ze had mij bijna een jaar niet gezien en daarin is veel gebeurd. Ik ben mij gaan verdiepen in de CG-methode en na de afgelopen twee knipbeurten is mijn haar vervolgens steeds meer gaan krullen. Ik heb dus goede hoop dat mijn kapsel nog meer gaat krullen deze knipbeurt. 

Het doet mij wel een beetje zeer om mijn gekweekte krullen af te staan. Ik heb ze met liefde behandeld en er echt heel goed voor gezorgd. Maar de lagen waren er inmiddels helemaal uitgegroeid en hoe langer mijn haar wordt hoe dunner het oogt. Tijd om er weer eens een stukje af te halen. Het ziet er dan direct voller uit. 

Ik mag plaats nemen bij een van de wastafels. En echt, het is dat het zo’n duur grapje is, anders had ik dagelijks mijn haar laten wassen. Niet alleen mijn haar ruikt zalig maar de hoofdmassage is ook heerlijk. Ik hoop altijd dat ze niet te veel vragen stelt want dan moet ik iets terug zeggen terwijl ik liever even geniet van dit relax momentje. Als ze vraagt of er nog een maskertje in mag, wat vast niet CG-Proof is, zeg ik zeker geen nee! Ga je gang, leef je uit. Doe er nog maar 2 of zo?!

Na een kwartier met mijn harses achterover gelegen te hebben moet ik dan toch echt plaats nemen in de kappersstoel. Het moment is daar. Met een borstel wordt nog een keer alles uit gekamd. “Ja, het is echt wel heel lang geworden!” Zegt ze ter bevestiging. En dan is het moment daar. De schaar gaat er in. “Niet te kort?” “Nee niet te kort.” Maar ze knipt en knipt en knipt nog eens. Even heb ik spijt als ik alle plukken links en rechts langs mij heen zie vallen. 

Als ze klaar is, is mijn krul weg. Wat volgt is hier en daar een slag en thats is. Of het nog in model geföhnd moet worden? Nee hoor, inmiddels weet ik beter. Ik wandel naar huis met het complete vertrouwen dat ik de kennis in huis heb mijn haar weer terug te laten krullen. Vriendlief krijgt zoals altijd een rolberoerte wanneer ie mijn, in zijn ogen, veel te korte kapsel ziet… Toegegeven, het is wat aan de korte kant.

Die middag neem ik mijn korte kapsel zelf nog een keer onder handen. Niet met schaar maar wel gewapend met mijn CG-creme en gel. Het platte kapsel waarmee ik bij de kapper weg liep, zie ik onder mijn handen veranderen. Ik hang onderste boven om lok voor lok mijn krullen er weer in te scrunchen. De föhn doet daarna zijn werk. Binnen een paar minuten ben ik al klaar. Ik sta er zelf van te kijken. Dat is even andere koek. Yup, ik heb er alle vertrouwen in! Als de eerste slag eenmaal is terug gegroeid, krult het meer dan ooit. 

11 gedachtes over “Kapper…

 1. Uhmmmm…. foto? 😍 (Ik krijg al een rolberoerte bij het lezen ervan dat je je krullen hebt laten knippen…) Maar: jij bent zelf de expert, dat blijkt wel! Krulsgewijs…

 2. Mijn haar zit ook nooit zoals ik wil als ik van de kapper kom. Ik ga altijd eerst mijn haar wassen. Maar ik ben nu ook wel heel benieuwd naar het resultaat. Hoe kort is te kort bij jou?

 3. Pfff ..schrok me een hoedje bij het begin van het lezen “KAPPER “ik dacht .. nee toch !!!
  Maar gelukkig heb je je prachtige haardos nog.. waar ieder tioch jaloers op kan zijn op al die dansenden krullen van jou..
  Maar nu begrijp ik het, soms wordt het te lang en belangrijk dat die lagen er mooi ingeknipt zijn ..
  Je moet wel ff in je buidelzak, maar zeker het verwen en resultaat de moeite waard!!! In een woord prachtig!!

  • Dat komt omdat ik gevraagd hebt er lekker veel nieuwe lagen in te knippen 😉 Dan lijkt het voller en krult het na een paar weken weer zoals ik het wil hebben. Er zijn ook “speciale” krullenkappers. Misschien dat ik die ooit eens een bezoek ga brengen.

   • Die verrichten wonderen. Ik ben ooit eens geknipt bij een Turkse kapper in Groningen, en ik had krullen die ik daarvoor nooit had gezien.

    Ik heb nu een goede kapper maar wat dat meisje in Groningen voor elkaar heeft gekregen, lukt haar echt niet.

 4. Ik ga ook liever met vochtige haren naar huis. Wel fijn dat je dit durft. Ik ben ook zo’n waaghals. Ik heb dan ook al veel verschillende kapsels gehad. Op dit moment laat ik ze terug groeien nadat ik ze 1,2 cm had laten afscheren. Tja, ik had zin in een frisse start.

Reacties zijn gesloten.