Upgrade…

Gek hoe dat gaat. Je hoeft er niks voor te doen. Want de tijd tikt wel door en dan opeens ben je een jaartje ouder. Sommige mensen kijken er echt naar uit. Vieren het uitbundig. Zelf sta ik er nooit zo heel erg bij stil. Ik vier het al jaren niet meer. Wel het leven maar niet zozeer het verjaren van die van mijzelf. Ik ben wel heel blij dat ik ieder jaar weer een kaarsje meer mag uitblazen want dat is niet iedereen gegeven. Maar dat vier ik liever niet in een bomvolle woonkamer. Het voelt dan zo verplicht. Iedereen van drankjes en hapjes te voorzien en tegelijk met niemand echt kunnen praten. 

Liever geniet ik van de mensen om mij heen in de alle dagelijkse settings. Een goed gesprek met vriendlief. Een momentje met zoonlief. Een uur lachen en dollen met een gezellige collega. Uit eten en op vakantie gaan met de mensen die mij lief zijn. Momenten op stal die staan voor gezelligheid, ontspanning of gieren van het lachen. Straks ook weer lekker het water op met elkaar. Om zo maar eens wat bezigheden te noemen. Dat zijn voor mij eigenlijk de momentjes dat ik het leven vier. 

Ik sta dus liever niet stil bij de upgrade die ik gehad heb. Maar vier liever mijn bestaan. Mijn aanwezig zijn hier op aarde. Mijn onderdeel in en aandeel aan het groter geheel. Daar sta je als kind natuurlijk niet bij stil. Nee, dat wil je vieren met taart, trakteren op school en een kinderfeestje. Hoewel wij vroeger niet veel te besteden hadden werden onze verjaardagen altijd gevierd. En de kinderfeestjes zelfs nog best uitbundig ook. 

Ik kan mij herinneren dat we oer Hollandse spelletjes speelden en er was taart en aan het einde van de dag pannenkoeken. Maar we gingen ook bowlen en gourmetten. Mocht ik een keer de hele klas uitnodigen voor een disco bij mij thuis met aansluitend een slaapfeest. Hadden we een jaar lang ballonnen gespaard om op mijn verjaardag het hele huis vol te hangen. Om stipt 24.00 uur kreeg iedereen een naald van mijn moeder en mochten we alle duizend ballonnen kapot knallen. Een soort Chinees nieuwjaar maar dan op onze manier. 

Nu doen we het dus rustiger aan. Ik mag van mijzelf uitslapen. Geen wekker en lekker lang in bed blijven liggen. Op het gemak samen met vriendlief de dag starten. De zon heb ik alvast cadeau gekregen, want die staat te stralen als ik beneden kom. De postbode brengt nog wat kaartjes. De telefoon rinkelt en de app staat ook niet stil. En ’s avonds gaan we lekker uit eten. Het was een prima dag om te verjaren. 

Hoe anders is dit voor zoonlief. Hoewel hij er niks van heeft gezegd zie ik dat hij het totaal anders had aangepakt. Kratten bier, slingers en feest. Zonder taart maar wel met frituur en bitterballen en chips. Muziek, shotjes en schnaps tot in de late uurtjes. En daar hoef je niet eens voor jarig te zijn. Nee hoor!! Gewoon een simpele zaterdagavond, het liefst iedere zaterdagavond, is een prima dag voor een feest. 

Inmiddels is het alweer een paar weken geleden dat ik de denkbeeldige kaarsjes mocht uitblazen. Ik hoop ook dit jaar weer vol te kunnen maken met mooie en fijne momenten. Dus ik zou zeggen: Proost op het leven!!

12 gedachtes over “Upgrade…

 1. Ha Deborah, alsnog van harte met je upgrade! Mooi gezegd, trouwens. Want uiteindelijk is het dát, niets meer en niets minder. En hoe je verder elke dag het leven viert: daar kan ik me helemaal in vinden. Hier idem dito! Dus voor vandaag wens ik je ook weer een hand vol confetti 🥳

 2. Leuk die ballonnen knallen met een speldje. Ik deed dat met de verjaardagen van mijn kinderen toen ze klein waren. Briefje in de ballonnen met wie het cadeautje mocht geven. En kapot prikken maar. Hoe simpel kan geluk zijn soms. Nog gefeliciteerd met je verjaardag en ik proost met je mee!

 3. Dat met die ballonnen klinkt echt super leuk, hoe origineel.
  Ik ben ook niet echt het type dat verjaardagen viert.
  Maar ook ben ik net zoals jij, blij dat ik er een jaartje bijgekregen heb.
  Alsnog een dikke proficiat!

 4. Gefeliciteerd met je upgrade! En ook ik ben het roerend met je eens. Wat een leuke herinneringen heb jij aan de feestjes uit je jeugd. Prachtig!

 5. Gefeliciteerd met je upgrade. De feestjes uit je jeugdjaren zijn het leukste om te herinneren. Maar nu op naar nieuwe herinneringen met leuke feestjes.

 6. Ik ben ook meer van de een op een contacten en liever niet een huis bomvol mensen.

 7. Ik herken dit wel! Ik vier het door iets leuks te gaan doen met vriendinnen. Dus niet bij mij thuis, zittend, maar iets actievers. Zitten en praten in een kringetje vind ik vreselijk. Ook bij anderen thuis. En dan naast iemand zitten waar je niks mee hebt weet je wel, hahahaha! Vreselijk! You do you, lekker doen wat bij jou past!

Reacties zijn gesloten.