#WOT: Opzet…

Het werd weer eens tijd om mee te doen met WOT, write on Thursday. Dus vanmorgen opende ik de website van Karin om te kijken wat ze dit keer bedacht had. Daar prijkte het woord: Opzet. En in schuine letters stond er achter:

Opzet * Zelfst. Naamw. wat je wilt bereiken. Synoniem: bedoeling met opzet (= expres; = opzettelijk) Voorbedacht – Moedwil

Ik heb even moeten denken over dit woord. Opzet hoeft namelijk niet per definitie iets negatiefs te betekenen. Zelf kon ik mij meer vinden in de tweede uitleg van het digitale woordenboek:

Opzet* toeleg, ontwerp, plan grondslag, inkleding, inrichting, structuur voorbedachtheid

En dat bracht mij er toe om onderstaand blog te schrijven.

***

Mijn website Foto Hamar  is inmiddels aardig in gebruik. Wekelijks worden er foto’s toegevoegd van verschillende (sport)evenementen. Uitvaartfotografie Hamar echter niet. Hoewel mijn domeinnaam al wel geregistreerd staat is de website nog niet gemaakt. Dit wil en kan ik pas (laten) doen zodra ik in het bezit ben van een huisstijl. (De mensen die zich afvragen wat precies mijn bedoeling is met uitvaartfotografie wil ik graag verwijzen naar dit blog: “uitvaartfotografie”. ) Daarom zijn mijn oom en ik vorige week begonnen met het maken van een opzetje voor een logo. Mijn oom is grafisch vormgever en heeft in het verleden heel wat huisstijlen ontworpen voor bedrijven en particulieren. Altijd handig zulke crea bea mensen in de familie.

Het onderwerp dat ik terug wilde laten komen was een foto van een bloem die ik op één van mijn eerste reportages gemaakt heb. In mijn hoofd had ik al een complete opzet zitten. De kleuren waren af en ik wist precies waar ik wat wilde hebben. Maar toen mijn oom en ik na even puzzelen in photoshop een bepaalde lay-out gemaakt hadden was er niet veel van mijn idee terug te vinden. De kleuren die ik in eerste instantie in gedachten had, sepia bruin, heb ik laten varen. Het was nu sprankelend wit. De lay-out zoals hij op dat moment op mijn beeldscherm stond was strak, netjes maar toch klassiek. Hoewel het nog maar een opzet was zag het er op papier al heel erg netjes en professioneel uit.

Ik was al door het dolle heen toen mijn oom met nog wat kleine ideetjes kwam. Een blokje hier, een balkje daar. Hoe verzint hij het? Voor mij een onmogelijke opgave maar voor hem nog geen uurtje werk. Hoewel het nog maar een opzetje is zie ik mijn visitekaartjes, briefpapier en website al helemaal voor me.

Omdat het ontwerp nog niet definitief is, mijn oom wilde graag nog wat andere dingetjes uit proberen en de rest finetunen zoals dat heet, kan ik jullie helaas nog niet deelgenoot maken van dit alles. Zodra het opzetje omgezet wordt naar een definitief bestand kan ik de visitekaartjes en het briefpapier laten drukken. Natuurlijk zal ik jullie dan laten zien wat het uiteindelijke resultaat is geworden.

***

Wordt vervolgd.

 

21 gedachtes over “#WOT: Opzet…

 1. Ben heel erg benieuwd naar je opzet, het is iets waar je denk ik heel erg goed na moet denken over wat je uit wil gaan stralen. Hoe je het omschrijft klinkt mooi 🙂

 2. Wat leuk! Succes ermee! Dat je het in je hoofd al helemaal gedrukt ziet is een goed teken! Ik heb ook even op je foto hamar site gekeken, vind dat echt knap om mooie/goede sportfoto’s te maken, leuk!

 3. Knap dat je in je hoofd het plaatje al rond hebt! Hopelijk lukt het nu ook met de uitvoering ervan!
  Knappe sportfoto’s trouwens!

 4. Falen is hier geen optie meer. Jij slaagt in je opzet. Omdat je opzettelijk (= weldoordacht) een goede opzet hebt gemaakt. Daar dan je visueel ingesteld zijn bij, dat komt goed.

 5. Je hebt het WOT heel goed gebruikt! Ik ben natuurlijk ook erg benieuwd naar het resultaat. Handig zo’n oom, die heb ik ook nodig!

 6. Heel mooi hoe je die sporter(tje)s fotgrafeerde! Ben heel benieuwd naar de andere site en weet zeker dat je in je opzet zal slagen.

 7. ik las je logje over uitvaartfotografie, en ik vind het een mooie uitdaging. Ik weet niet of het al gebruikelijk is, ik denk van niet, dus moet er wel een gat in de markt voor zijn.
  Ik hoop dan ook van harte dat je in je “opzet” slaagt.
  En wij zullen je op de voet volgen… 😉

  Groetjes, Deborah!

 8. Wat handig, zulke familieleden! Ik ben benieuwd naar hoe het er uiteindelijk uit gaat zien, het klinkt in ieder geval veelbelovend 😉

 9. Klinkt goed.. En een leuke manier om een woord inderdaad anders te interpreteren! Ben benieuwd naar het eindresultaat!

 10. kwam even bij je terug gluren, je laat altijd zo’n opbeurende stukjes achter dat ik benieuwd naar je ben. Postieve stukjes hier, eerlijk, speciaal en mooi mens lijk je me! Ik kom af en toe weer loeren, succes met je nieuwe website en opdrachten!

 11. Een prachtige opzet, enne sorry dat ik jouw reactie bij mij niet eerder zag, maar akismet had jouw als spam aangezien… dus dat is bij deze even recht gezet… enne jij hebt het woord net ze lekker gebruikt zoals ik het gedaan heb…

 12. Pingback: Uitvaartfotografie deel II … « Deborah Hamar

Reacties zijn gesloten.