Wist je dat…

 • Mijn blog vandaag precies twee jaar bestaat!! HIEP HIEP HOERA! HIEP HIEP HOERA!
 • Ik begonnen ben met bloggen op Hyves maar graag een breder publiek wilde zonder direct mijn privacy en dat van mijn familieleden en vrienden overboord te gooien. Via, via kwam ik bij WordPress terecht en zit hier nog steeds;
 • Ik niet verwacht had dat ik het zo lang vol zou houden om iedere week, en in het begin twee tot drie keer in de week, een stukje te schrijven. Maar dat ik het nog steeds erg leuk vind om te doen. Hoewel ik mijzelf niet meer de druk op leg om perse iets te plaatsen. Als de inspiratie of tijd er niet is, dan moet het maar even wachten;
 • Mijn blog gaat over de dagelijkse dingen die ik mee maak. Verder komen mijn hobby’s: fotografie en hardlopen, veelvuldig aan bod. Ik schrijf eigenlijk nog steeds zonder vooropgesteld plan en wil dit blijven doen;
 • De onderwerpen die geplaatst worden in Afscheid, uitvaart en uitvaartfotografie verreweg het meest gelezen worden. De dood is een fascinerend onderwerp. Dat was zo toen ik er net over begon te bloggen en dat is nog steeds zo. Het is geen makkelijk onderwerp en luchtig is het al evenmin. Maar het is goed dat er over gesproken en geschreven wordt. Ook het onderwerp uitvaartfotografie kan niet vaak genoeg onder de aandacht gebracht worden. Mensen moeten het “normaal” gaan vinden. Hoe jong of oud ze ook zijn;
 • Er sinds een aantal maanden veel meer “likes” worden geplaatst op mijn blog. Zelf vind ik dat ook een handige knop.  Als alles al is gezegd, of je ergens geen woorden voor hebt, dan volstaat een simpele klik op die knop waarmee je toch kunt laten weten dat je het gelezen hebt;
 • Mensen door verschillende zoektermen op mijn blog terecht komen. Afgezien van mijn eigen naam, Foto Hamar en alles wat met Uitvaart & uitvaartfotografie te maken heeft zijn de woorden Wordfeud en Dans Macabre favoriet;
 • Ik het erg leuk vind om jullie reacties te lezen! Het motiveert mij en zet aan tot meer schrijfsels. Het is leuk dat je werk door andere en (vooral) onbekende(bloggers) gelezen wordt die  daadwerkelijk de moeite nemen om een reactie achter te laten. Bedankt voor al jullie grappige, lieve, leuke en hart-onder-de-riem-stekende reacties en natuurlijk ook de feedback die ik per mail, twitter en facebook van jullie mag ontvangen;
 • Ik nu door ga voor een derde jaar bloggen op rij! Een eigen domein durf ik nog niet aan want ik snap niet zoveel van HTML codes en dat soort dingen. Voorlopig volstaat dit. Ik hoop dat ik jullie, zowel de oude als de nieuwe lezers, ook het komende jaar weer terug mag zien op mijn blog!!

46 gedachtes over “Wist je dat…

 1. Dat er nog maar vele blogjaren bij mogen komen! En veel respect voor je uitvaartfotografie.Ik moest en zou nog een foto van mijn zus omdat ze er zo mooi bij lag en die heb ik ook,maar het is toch een vak apart……

 2. Ik weet niet meer hoe ik de eerste keer op je blog belandde. ’t Is een paar weken geleden. Ik was erg geraakt door je schrijfsels op idd afscheid, uitvaart etc. Mijn man is namelijk eind juni overleden, en bij zijn afscheid heeft een vriendin van onze dochter foto’s gemaakt, en daar zijn we allemaal heel blij mee. Afijn, op mijn blog kun je er evt. over lezen.
  Zelf ben ik al vanaf 2004 bezig. Dus volgend jaar het 2e lustrum ?
  Ga jij maar verder op jouw manier. Helemaal goed!

  • Via via ben ik op uw blog terecht gekomen. Ik vond het erg te lezen dat uw man is overleden. Bij verschillende blogs had ik een berichtje achter gelaten. Fijn te lezen dat er iemand was die foto’s voor u wilde maken. Het kan u in moeilijke tijden misschien wel helpen. Ik spreek (helaas) uit ervaring als ik u vertel dat het mij in ieder geval heel veel geholpen heeft. Het is ook een dag die, hoe triest ook, zeker niet vergeten mag worden.

   Dat is al een aardige blogtijd voor u?! Wie weet kan ik dat over een paar jaar ook wel zeggen. Bedankt voor uw reactie en de link op uw blog die verwijst naar hier.

 3. Ik volg je nog niet zo lang, echter door de prachtige foto’s en leuke verhalen ben ik blijven hangen: dus van proficiat! Het derde jaar ga ik dus wel helemaal mee maken 😉

 4. Dankzij jouw blog keek ik vorige week zaterdag als enigste van de familie niet vreemd op toen de vraag ‘foto’s / video laten maken’ werd gesteld. Ik was bekend met het fenomeen.

  Om met Barry Stevens te spreken: ‘Vooral doorgaan’.

 5. Uiteraard blijf je me zien, vind het al een hele tijd erg leuk je stukjes te lezen ga zo door zou ik zeggen. En bloggen via hyves…. Jemig dat is lang geleden!!

 6. Gefeliciteerd!
  Ook ik volg je nog niet zo heel lang, maar je verhalen (vooral die over je huisdieren) zijn lekker om te lezen. Gewoon lekker spontaan blijven schrijven en beslist niet ‘persé’ want dat gaat meestal ten koste van de kwaliteit van je schrijfsels. Nog veel inspiratie gewenst!

  • Dat is leuk om te weten. Ik schrijf over van alles en nog wat en merk natuurlijk wel dat het aantal bezoekers en/of reacties bij sommige onderwerpen meer is dan bij andere onderwerpen. Maar mijn huisdieren zijn soms fantastische inspiratiebronnen voor een blogje.

 7. Nee dat wist ik niet!
  gefeliciteerd met je blog 🙂

  En dat plaatje… MINIONS<3 Love them haha.

 8. Gefeliciteerd, de mijne bestaat volgende maand ook 2 jaar,…….en ik vind het steeds leuker en leuker,…..veel schrijfplezier nog!!!

  • Het wordt inderdaad steeds leuker. Hoewel soms ook wat lastiger. Omdat sommige dingen al een keer benoemd en beschreven zijn. Ik lees veel mij bij andere bloggers en doe zo ook weer inspiratie op.

 9. Wauw, 2 jaar alweer! Gefeliciteerd!! Wat vliegt de tijd he? Bijzonder dat de categorie over de dood het meest wordt gelezen… veel mensen durven daar niets over te schrijven of zeggen. Een eigen domein naam kan trouwens ook met wordpress he! Niet perse met allemaal HTML-codes. Het grootste gedeelte van mijn blog draait op wordpress.

  • Ja bijzonder he, maar eens gaan we allemaal.
   Hoe ouder ik wordt hoe sneller de tijd lijkt te gaan…
   Ik moet mij daar misschien dan toch eens in verdiepen. Heb al meerdere blogs gelezen over het omzetten in, en verplaatsen naar… Maar ben zo bang dat ik, of alles kwijt ben, of gewoon compleet uit de lucht ben hihi.

 10. onlangs plaatste ik ook weer iets over de dood inderdaad word vak gelezen.
  mooie site heb je hier.

 11. Fijn dat je er zoveel plezier in hebt. En de dood intrigeert nu eenmaal. Dus ik kan me voorstellen dat dit veelgelezen berichten zijn.
  Ik hoop dat je het bloggen nog lang volhoudt, want ik lees hier met veel plezier!

 12. alsnog van harte gefeliciteerd met je logverjaardag, Deborah
  Ik vind persoonlijke logs het aantrekkelijkst om te volgen, curieuzeneus als ik ben… 😉

  Nog veel logplezier!

 13. GEFELICITEERD met je 2e blogjaardag!!! Ik ben ook bijna “twee” haha 😉 maar jouw blog is duidelijk al verder ‘gegroeid’ dan de mijne. Je schrijft gewoon heerlijk. En je maakt prachtige foto’s, dat ook. Oh enne, dat met dat eigen domein is een eitje. Ik heb ’t WP-domein nu ook veranderd in louterlou.me en in principe verandert er helemaal niks :-S Ik dacht dat ik wel meer zou kunnen doen/rondprutsen, maar het is precies hetzelfde… Ik moet maar ‘ns bij iemand in de leer hoe ik het zou kunnen opkrikken. Maarre, lekker doorschrijven! Is leuk!! 😀

  • Dank je wel Lou!!
   Ach, wie weet ga ik hem nog eens omzetten naar een eigen domein. Voorlopig is dit ook nog goed te doen.. Ik zou nl ook eerst een cursus oid moeten volgen haha.

Reacties zijn gesloten.