Hobby in wording…

Ik stuiterde over en door het water als een pingpongbal op een tafeltennistafel. Werd daarna meters voortgetrokken door een kabelbaan die rond de 30 km per uur ging terwijl ik half op en over mijn ski’s in het water lag. Staan was een drama en na een uur waren mijn spieren zo verzuurd dat ik het voor gezien moest houden. Mijn eerste ervaring met waterskiën was niet bepaald top te noemen. Bont en blauw kwam ik het water uit. Zo jammer, want ik wilde ook graag nog het wakeboarden proberen. Dat zag er heel leuk uit en leek volgens de “kenners” heel veel op snowboarden.

Uk daarentegen vond het fantastisch. Na een paar rondjes werden zijn ski’s terug in het rek gezet en werd er gretig gezocht naar een passend wakeboard. Want zeg nu eens eerlijk, dat ziet er toch veel gaver uit?! Met zijn puppy ogen en nieuwsgierige blik had ie al snel maatjes gemaakt met de “pro’s” die hem ook nog even wat nuttige tips gaven. Wij sloegen het spektakel vanaf een afstandje gade. Laat hem zijn gang maar gaan. En verhip… Het jong stond zowaar op zijn board. Maakte de eerste keer een verkeerde start en lag na een meter of vijf al dobberend in het water. Maar nog voor ie op de kant gehesen werd kreeg hij alweer wat tips. Beetje hangen, armpje hier, beentje daar… Zijn tweede start ging goed en hij ging, onder applaus van zijn nieuwe matties, het water rond. Wat gaaf om te zien. Zijn eerste keer op een board en hij doet het toch maar weer even. Na drie pogingen waren ook zijn armen verzuurd en moesten we het allemaal voor gezien houden.

Hij raakte er maar niet over uitgesproken, zo fantastisch vond hij het. Dus besloten we later in de week nog een keer te gaan. “Wil je ook nog een keertje?” Vroeg Uk aan mij. De twijfel sloeg toe. Het is wel heel erg leuk. Een nieuwe hobby voor in de zomer. Maar na drie dagen voelde alle spieren in mijn lichaam nog stram aan. En als het leren wakeboarden mij net zoveel tijd gaat kosten als het leren snowboarden toentertijd… Dan zijn we nog wel een zomer of twee zoet. “Nee uk, ga jij maar. Ik kijk vanaf het strandje wel toe!” Ik was een beetje teleurgesteld want ik had ook graag mee willen doen. Maar mijn kans om het nog een keer te proberen komt nog wel.

Middagje relaxen

De zon stond te stralen aan de hemel toen we aankwamen. Ik had geluk want de loungeset aan het water was vrij. Ik had de eerste rang en kon nu ook eens lachen om alle stuntels die het voor de eerste keer gingen proberen. En dat waren er heel wat!! Ik zag Uk, die zijn wetsuit nog maar amper aan had, van het ene rek naar het andere rennen om zo snel mogelijk zijn spulletjes bij elkaar te hebben. Hij wilde zijn volle 1.5 uur benutten op het water, dus stond hij vooraan de rij. Als volleerd boarder maakte hij zijn start. Stond nog even te wiebelen op het water maar had al snel zijn draai gevonden. In het uur dat volgden zagen we hem steeds meer ontspannen. Zijn armen hield hij losser en hij durfde in de bochten al flink wat vaart te maken. De laatste rondjes stond hij zelfs zo ontspannen op zijn board dat hij tijd had om naar ons te zwaaien. Dat gaf niet alleen hem maar ook ons een kick!

Uk op een wakeboard

Na vandaag was hij nog enthousiaster over het wakeboarden dat we besloten hebben om na onze vakantie een waterskibaan in de buurt op te zoeken. Dan kan ik het wakeboarden ook eens gaan uitproberen. Wie weet hebben we er dan naast onze winterhobby ook een actieve zomerhobby bij. Vriendlief moedigt ons alleen maar aan. Zelf kan hij waterskiën en weet dat, als deze hobby aanslaat de koop van een eigen bootje alleen nog maar een formaliteit is.

31 gedachtes over “Hobby in wording…

 1. Water en snelheid, grrrruwel voor mij ! De broer van mijn lief heeft ook zijn eigen boot, en zijn kinderen waterskieën als de beste. Mijn jongste zou het ook wel zien zitten (zegt ze), maar ik wil dat nog wel eens zien, ze heeft verdorie nog altijd een doekje nodig voor de ogen om haar haren uit te spoelen onder de douche, en dat zou dan gaan waterskieën …

  • Haha, een tip voor de jongste: Koop een duikbril.. Zorg dat hij goed vast zit aan een helm (oid) want bij het vallen (en dat gebeurd zeker de eerste paar keer) kom je nog wel eens raar terecht… Maar verder: GEWOON DOEN!! (hoewel het nu natuurlijk een beetje te fris is om in het water te liggen.)

 2. lijkt me echt wel top,
  en dan met het gezin hobby’s in elkaars verlengde,
  (ja goewere, ben weer eens aan het verwoorden hé ;-))
  moet gewoon zalig zijn!

  ik wou soms dat ik niet bang was van water,
  ‘k kan niet eens zwemmen….

  • Ja dat is dus inderdaad een hobby voor het hele gezin. Net als onze wintersportvakanties overigens. Ik riep ook al dat we zo’n band moeten kopen die je achter de boot kunt hangen om mee gesleept te worden. LEUK LEUK!!

 3. Hahaha! Die laatste zin … vriendlief heeft jullie gewoon overgehaald, de smiecht 😉
  Ik vermoed dat we zeer binnenkort een logje over bootjes krijgen 🙂
  Maar inderdaad wel heel erg stoer en goed van Uk zeg!

  • Het heeft mij wel altijd getrokken. Heb ook een driedaagse cursus kitesurfen gedaan. Maar was toch wel onder de indruk van de kracht van de natuur. Vond het helaas te eng om er mee door te gaan. Maar dit moet wel lukken toch?? haha.

 4. Die uk is de max! Zo snel dat die jonkies iets aanleren, ongelooflijk. Lijkt me een superhobby voor het ganse gezin, jij zal het ook wel onder de knie krijgen. Ah, was ik maar 20 jaar jonger…. 😉

 5. Zo te zien is Uk allang geen Uk meer. Vind hij het wel leuk om zo genoemd te worden of is de naam alleen voor de blog? Als ik die foto zo zie, zou ik meer opteren voor Kanjer of Waterrat.
  Leuk blogje. Ik kan me levendig voorstellen dat als je de slag eenmaal te pakken hebt, je niet van het water bent weg te slaan.

 6. Wat een geweldige hobby! Heb jaren geleden les gehad op zee. Kreeg toen zoveel zout water binnen dat mijn darmen drie dagen van slag waren…. nu zit ik liever in een bootje dan dat ik er achter hang 🙂

 7. Ik heb het ooit eens geprobeerd aan het Balatonmeer maar kwam inderdaad bont en blauw het water uit, dus nee, niet mijn ding… We hebben hier in Veendam trouwens wel zo’n baan en als je het ziet, lijkt het zo makkelijk…

  • Dat is het dus… Het ziet er zo makkelijk uit.. Dacht ik van het snowboarden ook altijd. Maar ik kwam van een koude kermis thuis. Ach, als we straks een bootje hebben kan ik heel de zomer stuntelen haha.

 8. Pingback: 2013 in vogelvlucht… | Deborah Hamar

 9. Pingback: Hobby in wording, deel II … | Deborah Hamar

 10. Pingback: Hobby in wording III… | Deborah Hamar

 11. Pingback: Fuck it… | Deborah Hamar

Reacties zijn gesloten.