Te gast…

Tijdens mijn vakantie, begin mei, ontving ik een mail van Familieberichten.nl. Ik had nog niet eerder van deze organisatie gehoord en dacht eerst dat dit een vorm van spam was, waarin mijn naam en website vermeld stonden. Maar nadat ik mijn ogen nog een keer over het beeldscherm had laten gaan, bleek zowel de mail als het bedrijf echt te zijn. Ik was eerst verbaasd maar toen hun voorstel eenmaal tot mij doorgedrongen was, werd ik enthousiast.

In de mail werd uitgelegd wie ze zijn en wat ze doen: Familieberichten.nl stelt mensen in staat om online een plekje in te richten om samen met anderen de liefde te vieren, het nieuwe leven te verwelkomen of een ontvallen dierbare te herinneren. Dat gebeurt door het maken van een portret, het delen van verhalen, plaatsen van foto’s en video’s, ontvangen en plaatsen van condoleances of felicitaties en het samen bouwen aan een mooie herinnering.”

Familieberichten, logo

Via, via waren ze op mijn blog terecht gekomen. Na het lezen van diverse blogs uit de categorie “afscheid, uitvaart en uitvaartfotografie” dachten ze dat mijn ervaring in de uitvaartfotografie een mooie aanvulling op hun website kon zijn. Dat ik hun bezoekers kon boeien met mijn blogs en ze op die manier een kijkje in de keuken kon geven van mijn werk als uitvaartfotograaf.

Zo had ik mijn eigen verhalen nog niet gezien. Ik voelde mij vereerd. Dat een bedrijf mijn schrijfsels de moeite waard vindt om ze op hun eigen website te plaatsen en er vanuit gaat dat ik hun bezoekers daar dan ook nog mee kan boeien. Dit was voor mij de kers op de taart tijdens mijn vakantie. Ik mailde mijn antwoord terug en na mijn vakantie spraken we het een en ander door.

Er zijn meerdere gastbloggers actief op Familieberichten.nl Zo schrijven onder andere een trouwambtenaar en weddingplanner over de perikelen om en rond het trouwen. Een moeder en een moeder in spe over het krijgen en het hebben van baby’s en alles wat daar bij komt kijken. Een notaris en een uitvaartbegeleider schrijven op hun beurt weer over het wel en wee van hun werkzaamheden. Het zijn allemaal korte stukjes tekst die makkelijk te lezen zijn. Sommige stukjes zijn grappig, andere ontroerend en weer andere zijn leerzaam.

Inmiddels zijn we een aantal weken verder en staat mijn eerste blog online. Graag neem ik jullie mee naar de website van Familieberichten.nl. Kijk eens rond, lees de verhalen en laat hier weten wat je er van vond…

27 gedachtes over “Te gast…

  1. Wat leuk dat ze je hebben benaderd en een blog van je hebben geplaatst. Ik heb er dat mooie stemmige stuk van je gelezen en kan goed begrijpen waarom familieberichten.nl het wilde plaatsen. Proficiat!

  2. Wat leuk dat ze je er voor gevraagd hebben. Heb al alle moeite om mijn bloggers een beetje te volgen dus niet zoveel tijd om dat nog allemaal te lezen maar wens je er veel plezier.

    • haha ja dat herken ik wel hoor Rob.
      Ik was ook heel trots dat mijn website af was mbt uitvaartfotografie. Heel raar dat je over zo’n verdrietig onderwerp zo enthousiast kunt zijn. Uiteindelijk ben ik vooral trots op het werk dat ik mag en kan doen. Dat ik het meer bekendheid kan geven door middel van blogs is alleen maar erg fijn.

  3. Nou, wat mooi dat ze je daarvoor hebben gevraagd! Maar niet voor niets natuurlijk, een geweldig mooi stukje heb je daar geschreven. En er volgen er vast nog meer 🙂

  4. Pingback: Even bijpraten… | Deborah Hamar

Reacties zijn gesloten.