Even bijpraten…

De vakantie is weer voorbij. Dat betekent dat het leven bij ons weer een beetje ritme begint te krijgen. Zowel zakelijk als privé. Tegelijkertijd gebeurt er van alles. Voldoende stof voor een blog zou je denken. Maar omdat er zoveel gebeurt weet ik ook weer niet zo goed waar ik moet beginnen. Daarom maak ik van de gelegenheid gebruik door hier een theeleutenblog van te maken. Gewoon, even bijkletsen over de afgelopen weken. Iemand thee of koffie?

School:
Zoonlief heeft zijn eerste week als brugpieper overleefd. Nadat ik deze term had laten vallen kreeg ik een blik toegeworpen die de vijand zou doen afdruipen. Dus bij deze beloof ik plechtig dit woord nooit meer te noemen (in zijn bijzijn…) Hij vond het (verbazingwekkend genoeg) erg leuk. Indrukwekkend, dat dan weer wel. Hij was gesloopt. Niet alleen de hoge school met daarbij alle nieuwe indrukken. Maar natuurlijk ook iedere dag een stuk fietsen en drie keer in de week een pittige voetbaltraining. Het is hem niet in de koude kleren gaan zitten. Ik heb hem verzekerd dat dit na een week of twee/drie al een heel stuk minder vermoeiend zal zijn. Als hij eenmaal gewend is, zal het in ieder geval iets minder zwaar aanvoelen…

Verhuizing:
Poownie staat nu een maand op zijn nieuwe stek. We hebben het er alle twee erg naar ons zin. Direct vanaf dag één voelde het goed. Ook voor mij. Hij durft zijn vriendinnetje al wat meer los te laten en zoekt contact met andere paardjes. Ik heb volgens mij nog lang niet iedereen gezien en gesproken. Maar we raken langzaam ingeburgerd. Ik ben nog wel een beetje aan het afkicken van mijn stalgewoontes. Want mesten, vegen, mesthoop opsteken en andere stalklusjes hoeven nu niet meer. Dat wordt allemaal voor ons gedaan. Heerlijk toch!!

Kapsel:
De kapster vroeg mij wanneer ik voor het laatst was geweest. Dat durfde ik niet met zekerheid te zeggen. Ik gokte ergens eind winter, begin lente. Naar de kapper gaan is namelijk niet zo mijn ding. Zeker niet om de zes weken zoals de kapster dat het liefst ziet. Zelf knippen kan ik niet. Dus toen mijn krullen wel erg begonnen uit te zakken en ik er echt helemaal niks meer mee kon dan alleen nog rondlopen met kapsel windhoos of in een knot op mijn hoofd werd het toch echt tijd om weer eens een afspraak te maken. Ik heb er dan ook direct maar wat “me-time” van gemaakt. Wassen, maskertje en na het knippen in model laten brengen. Zonde van het geld. Maar heerlijk als iemand zo met je haar bezig is.

Blessure:
Tja, wat zal ik hier eens van zeggen. Ik rek nog steeds, dat dan weer wel. Maar het hardlopen is met de vakantie een beetje naar de achtergrond verplaatst. Omdat ik maar twee keer mocht lopen, met een schema van maar een paar minuten, was de lol er af. Ik ben wel erg benieuwd hoe het voelt wanneer ik weer ga rennen. Week drie van het schema ga ik deze week uitproberen. En daarna de fysio weer eens contacten. Om mij gemotiveerd te houden volg ik diverse hardloopbloggers die schrijven over trainingen, voeding en de komende wedstrijden. Variërend van 5 km tot de marathon van New York.

Blog:
In mei werd ik gevraagd of ik wilde gastbloggen voor familieberichten.nl. Inmiddels hebben ze al een aantal blogs van mij online staan. Nog steeds vind ik dit leuk om te doen. Mijn laatste verhaal heeft zo’n beetje de records voor mij als huis tuin en keukenblogger gebroken. Een hoog bezoekersaantal en heel veel keer gedeeld op FB, Twitter en LinkedIn. Hoewel het verhaal twee weken terug geplaatst is, wil ik hem toch graag nog een keertje met jullie delen: Nog eenmaal.

We zijn nog lang niet bijgepraat. Maar de rest moet ik misschien maar voor een andere keer bewaren. En, wat heeft jullie de afgelopen weken bezig gehouden? Haal ik in de tussentijd nog een bakkie thee. Willen jullie ook?

20 gedachtes over “Even bijpraten…

 1. Ja graag, doe dat bakkie thee maar! Kunnen we meteen ervaringen delen over onze brugpiepers. Die van mij vindt het overigens niet erg als ik hem zo noem, maar verder waren de ervaringen zoals je ze beschreef behoorlijk hetzelfde. Hoe lang moet jouw zoon fietsen, iedere dag?

  • Zoonlief fietst er ongeveer een half uurtje over.
   We hebben een school op nog geen 5 minuten fietsen van huis. Maar deze leek hem beter en is op een steenworp afstand van de voetbal. Niet geheel onbelangrijk.

 2. Heb net thee ingeschonken dus zat er helemaal klaar voor! Mooi dat je zoon de eerste week goed is doorgekomen, zeker pittig met dat fietsen en training. Leuk dat je mag bloggen voor een andere site!

  • Theeleuten, ik hou r van! Rooibosthee met limoen… hmmm. Lig nog in bed maar dat ga ik zo maar eens zetten. Altijd spannend naar de middelbare school doet me even terugdenken aan mijn eerste tijd. Eigenlijk best een groot contrast met de basisschool. Ben benieuwd naar verdere belevenissen!

 3. Een koffietje dan maar. Als het goed is voor je bestel ik ineens ook twee broodjes, een mand met enkele druiven, een banaan en twee abrikozen. Verder wat verse beenham en wat marmelade om tussen de broodjes te leggen, wat yoghurt en graantjes met verse koeiemelk. En wat is een brugpieper eigenlijk?

  • 😂 aan thee en koffie kan ik je helpen. Wat fruit gaat ook nog. Maar voor de rest moet ik je verwijzen naar de supermarkt hier op de hoek!

   Een (kijkt even snel om zich heen) brugpieper is een dame of heer die voor het eerst naar de middelbare school toe gaat. Zijn eerste jaar is een brugklas. 😄

   • (kijkt even vluchtig achterom, bezint zich en kijkt terug voorwaarts) Alvast bedankt om uit te leggen wat een brugwachter is.

 4. Wat een leuke blog weer! Altijd heel leuk om te lezen. Wat mij bezighoudt… Tja, de kwestie Glaucio en Marcia! Ongelofelijk hoe sterk zij zijn! Respect! Het blijft me bezighouden, mijn gedachten dwalen er steeds weer naar af. Wat leven we toch in een vreemd land… Fijn weekend

  • Dank je wel!
   Erg he. Van Marcia en Glaucio 😞 Het raakt en het steekt!! Ik kan hier echt heel boos en verdrietig om worden 😡!! Deze lieve mensen verdienen dit niet. Ik zal mijn eigen mening even voor mij houden…. Maar ik schaam mij diep voor ons land met zijn stomme en kromme regels en wetgeving!!

 5. Theeleuten, ik hou dr van! Rooibosthee met limoen… hmmm. Lig nog in bed maar ga dit zo maar eens zetten. Altijd spannend net naar de middelbare school. Doet me even terugdenken hoe dat ook alweer was die overgang. Best een groot contrast eigenlijk tussen basisschool en de middelbare. Ben benieuwd naar verdere belevenissen!

 6. Ik vind momenteel ook nog niet de tijd om te bloggen ;-( En mijn hoofd zit vol met schrijfsels…nog even geduld dus 😉
  Gelukkig…ben ik niet de enige die zolang met -moet-hoognodig-geknipt-en-geverfd-haar rond loopt. Zit me nu te bedenken, dat mijn laatste bezoek aan de kapper ook rond die tijd was haha
  Fijne zondag alvast! X

 7. Nieuwe dingen wegen altijd extra door, dus zoonlief zal vast na een paar weken weer wat meer energie hebben! Leuk ook dat het jou en Poownie zo goed bevalt op het nieuwe plekje!
  Succes met het hardlopen en gefeliciteerd met je records op je gastlogjes! Ga ik meteen ook eens lezen!

 8. Lekker even bijkletsen met een bakkie koffie. Leuk, hè? Zo’n brugpieper. Maar ze worden dan wel ineens heel erg snel groot. En fijn dat het goed gaat met Poownie. Hier gaat alles z’n gangetje. Ik moet ook hoognodig naar de kapper. Het gaat goed met mijn moeders nieuwe knie, kind is een weekendje naar zee met hondje en vriendje en ik ga zometeen lekker in bad met een boek! Zo, je bent weer helemaal op de hoogte. En oh, van je gastlogje moest ik een beetje huilen. Snif. Mooi, hoor.

  • Ja het lijkt soms nog iets sneller te gaan dan anders. Hij is niet meer het kleine jochie.. Maar is op weg om een “stoere gast” te worden haha.
   Fijn dat het goed gaat met je moeders nieuwe knie. Moest ze erg wennen en veel oefeningen doen? Of viel het mee? Geen last gehad?

 9. Gezellig met een kopje thee erbij. 🙂
  Ik had je blog op familieberichten nog niet gezien. Ik hou het ook deze keer niet droog. Erg mooi geschreven.

 10. Hmm, doe mij maar green tea lemmon, mijn favoriet! En een lekkere kletskop d’r bij .. heel toepasselijk haha!
  Leuk om weer even bijgepraat te zijn. Ik herken dat wel van ‘waar zal ik beginnen?’. Soms gebeurt er zoveel in relatief korte tijd, leuke dingen en minder leuke dingen.
  Fijn dat je brugpieper (ssst) en Poownie het zo naar hun zin hebben (en jij dus ook 😉 )
  Maarre, nu nog wel even een nieuwe profielfoto van een Deborah mét nieuw kapsel hè? 😉

 11. Laat die thee maar zitten. Na het lezen van je blog bij familieberichten heb ik de behoefte aan iets sterkers. Tjonge, wat een heftig verhaal. Prachtig beschreven trouwens. Kippenvel!

Reacties zijn gesloten.