Q-time…

De motor resoneerde nog wat na toen ik de sleutel in het contact omdraaide. Even bleef ik in de stilte zitten. Mijn ogen gesloten. Einde van de werkdag en ik was versleten. En het was nog niet eens weekend. De regen liet zich gestaag op het dak van de auto vallen. Met mijn ogen dicht kon ik ze bijna sierlijk uit de lucht zien vallen om vervolgens mijn cabrio-dak als trampoline te gebruiken en dan in duizenden kleine spettertjes uiteen te spatten. Het geluid gaf mij een gevoel alsof ik onder een immens grote paraplu verscholen zat. Het werkte hypnotiserend. Heerlijk.

De verleiding was groot om hier nog even te blijven zitten. Op te gaan in het geluid. In het hier en nu en de saaie stille werkdagen en korte nachten van de afgelopen dagen te vergeten. Uiteindelijk pakte ik mijn spullen bij elkaar en besloot toch maar uit te stappen. Ik realiseerde mij dat ik de rest van de middag, voor zover deze nog restte, en de avond voor mijzelf had. De heren waren elk nog op het werk en op school en daarna zouden ze door gaan naar de voetbal. Ik voelde mij opleven. De vermoeidheid ebde weg. Dat gevoel duurde overigens maar even. Maar… Ik hoefde niet meer weg. Zelfs geen bezoek aan Poownie. Die het ook zonder mij prima doet op zijn nieuwe stek. Ik kon mijn nette kleding omruilen voor mijn slobbertrui en dito broek. Iets makkelijks eten en daarna languit op de bank. Gewoon even wat tijd voor mijzelf.

Na het eten stak ik één van de waxmelts aan. De heerlijke geur vulde al snel de kamer. Hoewel de zomer nog niet ten einde is leek het hier binnen wel winter. Met de gordijnen dicht en de kaarsjes aan. Eigenlijk moest ik de foto’s van de uitvaartreportage nog overzetten. Maar ik kon mij er niet toe zetten de pc aan te doen. Er lag ook nog een wasmand met strijk en helaas moest ik ook nog een stofzuiger door de kamer halen. Ik besloot het werk dat nog moest gebeuren een dag uit te stellen en neer te ploffen op de bank. Ik zat nog geen twee tellen of kleine krijger kroop op schoot. Ik kreeg spontaan zin om mij ook zo op te rollen onder een fleecedekentje en te slapen tot de volgende dag. Maar als ik dat zou doen, zou mijn boek moeten wachten. En dat wilde ik nu juist niet. Het verhaal was spannend en ik wilde heel graag weten hoe dit zou eindigen. Ik las “passagier 23” van Sebastian Fitzek. Het boek was uit net voor de heren weer thuis kwamen. Prima getimed dus.

Gewoon even de boel de boel laten en wat Q-time inlassen voor mijzelf doe ik soms te weinig. Er is zoveel dat gedaan moet worden. Er is zoveel dat ik zelf graag doe. Ik kan opgaan in heel veel dingen. Dat geeft mij energie. Net zoals hardlopen of een andere intensieve sport dat zou doen. Ik neem mij altijd plechtig voor om de volgende dag op tijd naar bed te gaan. Maar meestal komt dit er ook niet van. Tegen het einde van de week begon mijn batterij toch echt een beetje op te raken. Dan zijn dit soort avondjes een prima gelegenheid om toch even bij te tanken.

Ik moest nog maar één dag werken dan was het weekend. Inmiddels is deze ook alweer half achter de rug. Gevuld met een wedstrijd, huishouden en foto’s bewerken. Gelukkig worden we morgen niet bruut gestoord door de wekker. Maar kunnen we lekker uitslapen.

Goed weekend allemaal.

14 gedachtes over “Q-time…

 1. Heerlijk dat soort momenten. Ik denk dat het belangrijkste is dat we er bedachtzaam voor zijn. Dat we aanvoelen als we ze nodig hebben. Om er dan ten volle van te kunnen genieten!

  • Dat is helemaal waar Saar 🙂 Je momentje pakken wanneer dit nodig is. Zelf je grenzen bewaken. Is niet altijd makkelijk. Maar wanneer ik dan echt even de tijd voor mijzelf neem kan ik er extra van genieten 😀

 2. Ik heb ook genoten van ‘Passagier 23’. En ja, soms is de lijst met de dingen die je moet doen of wil doen te lang. Dan moet je de boel gewoon even acuut stopzetten en wat rust nemen. Doe ik zelf ook te weinig!

  • Wat leuk om te lezen. Dank je wel. 😀
   Ik vond het een spannend boek. Kwam al snel in het verhaal en het was direct al spannend. Niet spannend in de zin van eng, maar wel dat ik door wilde blijven lezen. Las lekker weg en hij was dan ook zo uit. Wat ik overigens niet verwacht had. Want de kaft sprak mij niet zo aan. (ik weet het… Beoordeel nooit een boek alleen op zijn kaft!!) Hij stond dan ook al even op mijn lijstje, maar kon mij er niet toe zetten.

  • Ja dan klinkt inderdaad een stuk beter dan niksen haha. Maar he, ik heb een boek uitgelezen en mijn kat bezig gehouden. Dat kun je niet zomaar “niksen” noemen hoor 😉

 3. Heel goed! Soms moet je dat inderdaad echt even inlassen voor jezelf. Doen denk veel mensen te weinig, including myself. Maar het is soms echt goed en heerlijk om vooral even niets te doen.

 4. Och Q-time ja, dat heeft ieder mens op zijn tijd nodig. Maar je krijgt het niet, je moet het jezelf gunnen, dat is de kunst 😉
  Geniet ervan!

Reacties zijn gesloten.