Vermoeiend…

Wanneer ik op de klok kijk weet ik dat ik over een paar uur, wanneer de wekker afgaat, spijt heb van mijn keuze. Maar ja, nog even dit, nog even dat… Wanneer de wekker na een zeer korte nacht daadwerkelijk af gaat heb ik inderdaad spijt dat ik niet eerder naar mijn bed ben gegaan. Vanavond!! Dan ga ik echt vroeg naar bed. Ik kijk er nu al naar uit. Het probleem is dat ik dit mijzelf al heel de week, wat zeg ik: meerdere weken, plechtig beloofd heb. Iedere ochtend weer. En iedere avond breek ik mijn eigen belofte. Wanneer de wekker gaat kan ik mijzelf wel voor mijn kop slaan. Gedane zaken nemen geen keer en ik zal de dag moeten overleven op koffie en veel frisse lucht. Vanavond kan ik in de herkansing.

Op de zaak is het na een periode van rennen en vliegen opeens angstvallig stil. Te stil… Het lijkt wel zomervakantie. En dat is op zijn zachtst gezegd, niet zo fijn. Het liefst stamp ik achter elkaar door om moe en voldaan aan het einde van de middag naar huis te gaan. Nu werk ik de ene geeuw na de andere weg en heb ik tijd om mij bezig te houden met hoe moe ik ben. Naast koffie drinken natuurlijk. Om wakker te blijven. De telefoon staat op een doorsnee dag roodgloeiend, maar is deze periode erg zwijgzaam. Geregeld controleer ik of we wel verbinding hebben. Het is raar om nu werk te moeten zoeken terwijl je anders tijd en handen te kort komt om alles af te krijgen. Juist daardoor ben ik ook niet vooruit te branden.

Hierdoor krijg ik last van uitstel gedrag, want waarom haasten als het morgen ook kan. Of overmorgen. Ik krijg last van snaai gedrag, want ik wil graag iets om handen hebben. De snoepautomaat is maar één verdieping lager. Ik krijg last van doorzitplekken, want ik ben te lui om even een blokje om te doen. En ieder uur naar de snoepautomaat gaat net iets te ver. Yuk, geef mij werk waarbij ik moet rennen en vliegen zodat ik lekker bezig ben. Slaap ik ‘s nachts ook vast een stuk beter. Echt, zo moe als ik mij nu voel heb ik mij in maanden niet gevoeld. Zelfs na de Roparun niet. En toen was ik echt gesloopt.

Natuurlijk heeft deze periode ook zijn voordelen. Zo kan ik namelijk mijn bloglovin lijst weer eens helemaal bij lezen. Want als ik ergens drastisch achterliep was het wel daar. Ook heb ik wat nieuwe blogs gevonden. Daarmee kon ik mooi mijn bloglijst updaten. Oude, niet langer in werking zijnde blogs er uit en nieuwe erin. En kan ik vooruitwerken met mijn eigen blog. Maar… Wanneer ik mij zo verveelt voel als nu is er meestal ook geen sprake van inspiratie. Dat blijft dan vaak wat achterwege. Jammer de bammer.

Nu moet ik jullie dus maar bezig houden met mijn gezemel over mijn vermoeiende (werk)dagen. Waarbij ik reikhalzend uitkijk naar het einde van de middag. Op naar huis zodat ik mij daar op het huishouden, boekje lezen, en wat al niet meer, kan storten. Wanneer we het einde van de week naderen kijk ik bijna smachtend uit naar het weekend. Twee hele dagen zonder achter mijn bureau te zitten (of te staan of te hangen) en te wachten op werk… Te korten nachten kunnen erg vermoeiend zijn. Dat “niks” doen op je werk net zo vermoeiend kon zijn heb ik nooit geweten.. PPFFF.

15 gedachtes over “Vermoeiend…

 1. Voor een groot deel heel herkenbaar en op zo’n onderhoudende manier zemelen mag je van mij altijd 🙂 Fijn weekend toegewenst en uhhh, komende week op tijd naar bed hoor, niet alleen je voornemen maar nu eens écht (ik heb het ook tegen mezelf nu)!

 2. Meestal komt bij mij de moeheid er extra uit tijdens zo’n rustige periode en dat te weinig slapen, ‘killing’…Blijkt trouwens ook nog echt zo te zijn. Dus ik ga met je mee proberen op tijd het bed in te duiken 😉
  En misschien mijn boek dan ook maar beneden laten, hihi
  Fijn weekend! XxX

  • Ja ook dat. De vermoeidheid lijkt dubbel zo erg wanneer er opeens niks te doen is. Dit weekend heb ik expres even niks gedaan. Deze week er weer vol tegen aan om de batterij opnieuw op te laden. Thnx. Jij ook een leuk weekend gehad?

   • Mijn manneke na een week Zuid-Afrika voor het werk weer thuis op zaterdag; de zondag dus ook lekker rustig aan gedaan 😉
    Wens je een produktieve gezellige week! XxX
    Ps..hoe is het eigenlijk met je lieve vriend op vier benen?

    • Fijn dat hij weer thuis is. En het was (bij ons iig) prima weer om rustig aan de doen. Dank je wel. Ik ga mijn best er voor doen 😀
     Met Poownie gaat het goed. Hij geniet nu van zijn welverdiende vakantie. Die binnenkort ten einde loopt. Dan mag hij weer lekker aan de bak. En volgens mij heeft hij er zin in haha.
     -X-

 3. Ik lijd een beetje aan dezelfde ziekte. Elke dag laat ik me opnieuw vangen en kruip ik weer eens te laat in mijn bed. Als ik dan toch eens een keertje op tijd in bed geraak en merk hoe fris ik me ’s morgens voel, neem ik me voor om dat altijd te doen. De praktijk echter…

 4. Ik lijd zo een beetje aan dezelfde ziekte. Maar als ik dan toch eens op tijd in mijn bed geraak en ’s morgens het verschil merk, komen de goede voornemens. Totdat het weer aan de orde is… dan verdwijnen ze weer als sneeuw voor de zon en ga ik weer 1,5u later slapen dan wenselijk is.

 5. Haha heel herkenbaar! Als het te rustig is en dingen niet nu hoeven, dan is uitstellen de meest aantrekkelijke optie 😉

  • Ja echt he?! haha. Deze week heb ik mij voorgenomen als een stoomtrein alles te doen. Ben ik wel eerder klaar, maar heb een goed boek bij mij haha..

 6. Het lijkt zo lekker om het even rustig aan te doen, maar als je in een lekker doorwerken tempo zit voel je je meestal wel wat fitter. Weltrusten. 🙂

 7. Kom naar ons! Kom naar ons! Wij verzuipen in het werk! Zo erg dat ik niet eens tijd heb om te gapen terwijl ik veel te laat naar bed ga.

Reacties zijn gesloten.