Als je haar maar goed zit…

In mijn haast om op tijd op mijn werk te komen ren ik de badkamer binnen. Direct word mij de adem ontnomen. Het liefst maak ik rechtsomkeert maar dat kan niet want H.A.A.S.T. Bij iedere ademteug plakken mijn longblaasjes verder aan elkaar. Ik kijk naar de inhoud van de la dat nu op de rand van de wasbak is uitgestald. Daarna kijk ik naar zoonlief. Haar van kat zit niet goed. Hij heeft stekelsDie zojuist een hele bus haarlak heeft leeggespoten. De helft zit nu op zijn hoofd. De andere helft in mijn longen! Zoonlief is op zijn zachtst gezegd niet blij. En al helemaal niet omdat ik getuige ben van zijn bad hair day. Via de spiegel vangt hij mijn blik en maakt direct duidelijk dat ik vooral niet het lef moet hebben om er ook maar iets van te zeggen. Niet dat ik dit nog kan. Naast mijn longen zijn nu ook mijn stembanden aan elkaar geplakt. Het moet gezegd: sterk spul.

Met een blauw aangelopen gezicht poets ik mijn tanden. Zoonlief is nog steeds niet klaar. Hij vind een paarsachtig flesje en sprayt ook dat in zijn haar. Ik maak hem er voorzichtig op attent dat dit Andrelon Perfecte krul is en niet gaat helpen om zijn haar te stylen. Geschrokken van zijn eigen onoplettendheid zit er nog maar één ding op. Hij rommelt tussen de overgebleven spullen in de la en vindt wat hij zoekt. “WAT DOE JE!!” Gil ik met mijn tandenborstel nog in mijn mond. Zoonlief gaat stoïcijns door met zijn actie. Hij knipt een hele pluk, iet wat scheef, vanaf de haarwortel af. De badkamer vult zich met stilte terwijl wij alle twee naar de pluk haar in zijn hand kijken. Ik vol afgrijzen. Hij met een glimlach op zijn bakkes. Eindelijk kijkt hij mij weer aan. “Ik los mijn probleem op!” Is het enige wat hij zegt. Ik kan het niet helpen maar moet hier zo hard om lachen dat ik bijna stik in een combinatie van haarlak en tandpasta.

Ik moest opeens denken aan een actie van een paar weken terug. Toen kreeg hij precies een half uur om zijn rommel op te ruimen. Wanneer ik na 30 minuten nog nutteloze zooi zag liggen, zou er een voetbalfoto van hem op Instagram verschijnen uit de periode dat hij nog geen ruk om zijn kapsel gaf. Een Throw Back Friday of iets in die trant. Nog binnen het half uur was al zijn rommel opgeruimd. Hij was zelfs zo ver gegaan dat zijn sporttas was uitgepakt, schoolspullen van de trap gehaald waren en kleding (netjes) gevouwen in de kast lag. Dat ik nooit eerder op dit subtiele chantagemiddel ben gekomen…

Als we alle twee gepoetst en aangekleed beneden staan zie ik pas wat voor kleding hij aan heeft. Een zwarte en een witte sok. Een trainingsbroek die beter niet meer buitenshuis gedragen kan worden en een shirt dat qua kleur totaal niet past bij de rest. “Je maakt je druk om je kapsel, maar je kleding interesseert je niet?” Vraag ik hem. Zoonlief kijkt mij met een puberale uitdrukking aan. “Als het maar lekker zit. Wat maakt het dan uit wat ik aan heb!?” Hij hijst zijn rugzak op zijn rug, geeft mij een kus en springt op zijn fiets. Terwijl ik hem uitzwaai bedenk ik mij dat we echt heel veel op elkaar lijken. Een allegaartje aan kleding. Maar ach, wie ziet dat nu? Als je haar maar goed zit. En ook die fase gaat voorbij…

23 gedachtes over “Als je haar maar goed zit…

  • Ik maak mij eerder zorgen om al die andere plukken die een keer niet goed zitten 😂 Ik heb al voorgesteld om zijn haar radicaal af te knippen maar dat was een stap te ver haha…

 1. Mijn man heeft ook zoiets met zijn haar. Gelukkig gebruikt hij geen haarlak, maar reuzel. En dat van zijn haar is overgeslagen op zijn kleren ook (als je ziet wat hij als puber droeg :-P)
  Er is dus nog hoop!

   • Het het blijkbaar reuzel, maar is een soort gel. Vraag maar niet verder, snap er niets van 🙂
    Oh ja, hij is nog jong. Dat komt wel, de aandacht voor kleren!

 2. Hahaha, ik ken het van dichtbij. Hier alleen geen haarlak maar extra strenge gel en een deo waarvan je bijna het loodje legt. En ja, dat knippen deed hij ook. Heerlijk hé, jongens soms.

 3. Hahaha, mooi te zien hoe druk die pubers met hun uiterlijk bezig zijn, en vooral dat haar hè? Maar ook als ze wat ouder zijn kunnen ze er maar mooi druk mee zijn … en een bus deo per week per persoon gaat er doorheen :-s

  • Ja dat had ik echt nooit verwacht. Kort geleden moesten we hem echt vertellen dat ie eens een borstel door zijn haar moest halen want zo met hem naar buiten gaan kon echt niet. En moet je nu eens kijken. Hij doet er langer over dan mij 😂

 4. Haha even lachen hoor! 😀 Mijn man (haaa zo leuk om te zeggen :P) gaat ook de deur niet uit voordat zijn haar helemaal is gestyled 😛

  • haha ja nu mag je het zeggen Sabine!! Gelukkig kleed jouw man zich wel fatsoenlijk. Die fase moet hier nog gaan aanbreken. Maar alles heeft zijn tijd. Dus dat komt vast goed 😁

 5. Doet me heel erg denken aan mijn neefje van 16, staat ook uren voor de spiegel vanwege zijn haar maar een shirt met vlekken dat maakt hem dan totaal niet uit…

 6. Ik heb dochter ooit op precies dezelfde manier gechanteerd. Het werkte niet. Haar antwoord was namelijk: ‘Als je dat doet plaats ik een foto van jou zonder make-up op Facebook’.
  Sindsdien was de rommel in haar kamer eigenlijk geen issue meer 😂😂😂

Reacties zijn gesloten.