Happy Anniversary …

Dan kom je terug van je blog vakantie en krijg je de felicitaties van WordPress. Vandaag is het precies zes jaar geleden dat ik bij hen ben begonnen met bloggen. Het is best bijzonder dat ik dit zo lang weet vol te houden. Ik ben namelijk een kei in iets beginnen. Maar iets afmaken of iets volhouden is soms nog wel een dingetje. Mijn aandacht of interesse veranderen wel eens. Ik had daarom niet verwacht dat ik, zes jaar nadat ik mijn blog begonnen ben, nog steeds met enige regelmaat zou bloggen. Ook niet, dat ik het nog steeds zo leuk zou vinden.

Hoewel ik veelal voor mijzelf schrijf vind ik het wel erg leuk te merken dat mijn blog niet alleen door bekenden maar ook door onbekenden bezocht wordt. Dat ze dan ook nog de moeite nemen een reactie of een like achter te laten waardeer ik enorm. Het motiveert om weer in de pen te klimmen.

Inmiddels staan er, met dit logje meegerekend, 298 online. Dat komt neer op ongeveer 50 logjes in het jaar. Toen ik net begon wilde ik minimaal drie logjes per week schrijven. Daar kwam ik al na drie weken van terug. Het ontbreekt mij aan tijd, zin en inspiratie. Hoewel Vriendlief van de week nog zei: “Waar haal je toch al die inspiratie vandaan?” De meeste verhaaltjes gaan over mijn eigen leven. Dat schrijft fijn en is makkelijker vol te houden. Om er voor te zorgen dat het neerkrabbelen van die belevenissen ook nog leuk blijft, plan ik maar 1 blog per week. Dat jullie ook nog eens de moeite nemen om de verhalen rond mijn eigen persoontje te lezen is helemaal TOP!

De eerste periode kon ik nog zien via welke zoektermen mensen op mijn blog terecht kwamen. Ik vond het verbazingwekkend via welke omwegen mijn blog gevonden werd. Geen idee of mensen daarna de moeite namen om mijn blog te lezen of dat ze direct weg klikten. De zoekterm die er met kop en schouders bovenuit steekt is mijn eigen naam in heel veel verschillende varianten. Ook kwam men op mijn blog via zoektermen over sport- en uitvaartfotografie. Wat niet zo vreemd is omdat hier heel veel logjes over gaan. De grappigste zoektermen zijn toch wel: Hydra IQ (?), ogen schrapen (AU), strafwerk ik mag geen politie neer schieten (strafwerk lijkt mij in deze aan de lichte kant) en Kat met spillepoten (Hoe dan?)

De meeste tags die ik gebruik zijn: sport, familie en herinnering.
De meeste mensen die mijn blog bezoeken komen uit Nederland, op de voet gevolgd door België, VS en Duitsland en daarna Colombia en Spanje. Verder staan er landen op de lijst als Chili, Litouwen en Vietnam. Wie zijn toch al die mensen?

De drie logjes met de meeste bezoekers van de afgelopen zes jaar zijn:
Uit eigen ervaring verteld
Hier komt waarschijnlijk de zoekterm: ogen schrapen vandaan… (au au au…)

Hoe het balletje rollen kan
Over zoonlief die wederom gescout werd voor de voetbal.

Nog eenmaal…
Een van mijn eerste uitvaartreportages die ik mocht maken in Den Haag en welke mij nog lang zal heugen.

Nu mijn blog vakantie er weer opzit heb ik direct weer zin om te schrijven en andere blogs te bezoeken. Dat ga ik zo, onder het genot van een bak koffie en een stuk taart, ook zeker doen. Nogmaals bedankt voor alle keren dat jullie op bezoek kwamen, meelazen en de moeite namen te reageren!! Hopelijk zie ik jullie het komende jaar ook weer terug. Toch nog een vraag: Hoe ben jij op mijn blog terecht gekomen?

11 gedachtes over “Happy Anniversary …

 1. Dolend over het internet dwaal ik van blog tot blog. Hoe ik bij jou terecht gekomen ben? Ik weet het niet meer ….

  Net als jij vraag ik mij soms af hoe mensen uit verre landen op mijn blog komen. Soms leer ik deze verre lezers beter kennen door hun reacties of door een blog van hun te volgen.

  Ik feliciteer jou natuurlijk ook met jouw blog verjaardag.

  Vrolijke groet,

 2. He gelukkig, ben ik niet de enige die overal enthousiast aan begint en het vaak niet afmaakt … maar: gefeliciteerd met je blogverjaardag! Ik ben volgens mij bij jou terecht gekomen omdat jij bij mijn terecht kwam (hoe? waarom?). Je schrijft leuk, mooi, ontroerend en ook al hebben we niet zo heel veel gezamenlijke interesses: dan blijf ik hangen! 🙂

  • Dank je wel 😊
   Ik kwam via via bij jouw blog uit en toen stond de emigratie op de planning. Ik heb bewondering voor mensen die het “oude, vertrouwde” durven om te ruilen voor een ander leven in het buitenland. En uit nieuwsgierigheid ben ik je blijven volgen met de laatste paar logs over de fantastische verhalen van je ouders.

 3. Gefeliciteerd! 6 jaar is best een hele lange tijd! Bijna 300 artikelen is ook echt een hele hoop! Tof trouwens dat de meeste lezers uit oa Colombia komen 😛 😀

 4. Proficiat!
  Ik weet echt niet meer hoe ik op je blog terecht ben gekomen en of jij eerst bij mij kwam neuzen (toen nog Nederlands talig) of ik bij jou. Maar ik vind onze connectie via WP superleuk en gezellig, en je verhalen lees ik altijd graag en met veel plezier, dus ik hoop dat er nog minstens 6 jaar bij komen 🙂
  XxX

 5. Gefeliciteerd!!! Ik weet ook niet meer hoe ik hier terecht kwam. Maar ik lees je blogs graag. Dus als jij blijft bloggen, blijf ik lezen!

Reacties zijn gesloten.