Meet Milo…

Er komt een tijd dat je afscheid van elkaar moet nemen. Dat wist ik. Maar ik stelde het zo lang mogelijk uit. De meeste mensen zullen maar wat graag de sleutels inleveren zodra ze de kans krijgen. Om daarna in hun nieuwe(re) bolide weg te scheuren. Dat kan ik niet. Mijn auto is mijn maatje. (Je kent Herbie toch wel?!) Met zorg uitgekozen op model en op kleur. Hij brengt mij van A naar B. Luistert altijd als ik mijn verhaal kwijt moet. Hij vind het niet erg als ik kneiterhard vals mee blèr op de muziek. Ik klaag en praat hardop over bepaalde zaken. Mijn auto weet dus heel veel. En als hij kon praten…. (had ie vast gevraagd of ik mn snater eens zou willen houden.) Zoals je ziet is mijn auto dus meer dan zomaar een koekblik op wielen.

Het begon met Beetle Juice, afgekort BJ. Mijn appelgroene VW Beetle. Verliefd was ik op die wagen. En nog steeds. Jaren gespaard voor ik hem kon kopen. En tot die tijd heeft er een miniatuurversie van hem in het raamkozijn gestaan. Ooit zou hij van mij worden. Trots dat ik was toen ik hem dan eindelijk in mijn bezit had. Na een tijdje had hij wel meerdere kleuren groen. Van granny smith tot jonagold groen. Toen hij te oud werd ruilde ik hem, met pijn in mn hartje, in voor een nieuwer exemplaar.

Dat werd King Toet. Een VW Beetle Cabrio. Hoewel er grotere, duurdere en vooral, nieuwere auto’s op de parkeerplaats stonden, was het toch altijd King Toet die daar op de troon in zijn parkeervak stond te shinen. Hij viel op met z’n baby blauwe kleur en z’n zwarte cabriodak. Al snel kwam ik er achter dat een cabrio helemaal niet mijn ding was. Of het was te slecht weer om met open dak te rijden. Of je brandde weg met een veel te felle zon. Ook moest ik altijd een petje op om veilig tegen de zon in te kunnen rijden. Toch hield ik King Toet. Hij was geweldig. Hij was leuk!! En nog steeds…. Maar ouderdom komt, ook bij auto’s, met gebreken. Ik moest uiteindelijk dus die bekende keus gaan maken. 

Na een jaar (ja echt, zolang heb ik er over gedaan, afscheid nemen is niet echt mijn ding) wikken en wegen kwam daar eindelijk de auto voorbij waarin ik mijzelf wel al pratend, zingend en lachend zag rijden. Ik hakte de knoop door. King Toet kreeg een nieuwe eigenaar.

Na een kleine 10 jaar Beetle te hebben gereden was het wel even wennen. Maar ik ben er reuze blij mee. Meet Milo. Mijn nieuwe(re) scheurmonster. En ja, ook Milo is de leukste van de hele straat. Wat zeg ik!? Van het huizenblok!! En zeg nu zelf, hij is toch ook gewoon heel cute!?!?!

Witte Alfa Mito met nieuwe eigenaar

 

***

23 gedachtes over “Meet Milo…

 1. Grappig!ik heb zelf niets met auto,s al ze maar rijden en ik droog en uit de wind zit.Wens je veel veilige kilometers in je nieuwe ros.

 2. Jij geeft je auto’s een naam? 😉
  Haha, grappig.
  Ik heb niets met dingen waar een motor in zit, maar wens je heel veel plezierige en veilige kilometers toe in je nieuwe vriendje.

 3. Ooh Milo is leuk! Ik herken het wel hoor, dat moeite met afscheid nemen. Mijn eerste auto was een oude Mini, mijn droomauto, en ben er echt een tijd kapot van geweest dat hij niet meer te maken was. Ooit heb ik er weer één…

 4. Wat een leuke nieuwe auto heb je uitgekozen, ik rij nog steeds in mijn eerste eigen auto, maar er komt een tijd dat ik daar ook afscheid van moet nemen. Ik denk dat ik dat nog best lastig ga vinden.

 5. Ahh wat een leukerd! 😀 Ik heb toevallig een week geleden mijn allereerste auto gekocht en ik voel al een band ontstaan haha 😛

 6. Wat leuk geschreven! Mag je best fier op zijn, zo’n mooie auto!
  Zou ik zo ook mee wegzoefen, muziek luid en iedereen laten kijken haha 🙂

 7. Wat een leuke nieuwe auto heb je! Ikzelf heb trouwens meer iets met oude Kevers (of Beetles. Hoe je ze noemen wilt) in plaats van de nieuwe, al zou ik later misschien toch voor een Citroën gaan 🙂

 8. Wat is Milo een gaaf autootje! Het klinkt inderdaad raar maar je kan een emotionele band hebben met je auto. Dat heb ik ook en ik begrijp je helemaal!

 9. Ik denk nog regelmatig met weemoed aan mijn eerste eigen zelfverdiende en aangeschafte autootje. Dus ja, begrijp het helemaal!
  Milo is prachtig 🙂

 10. Pingback: Van begin tot het einde… | Deborah Hamar

 11. De leukste van de straat cq. huizenblok? Da’s de mijne toch, die degelijke Yaris?
  Nou goed, laten we er niet al te lang bij stilstaan… Milo is ook de leukste.

Reacties zijn gesloten.