Het orakel…

Een hele tijd terug werd ik geraakt door afbeeldingen van Stephanie Law, een kunstschilderes uit Amerika. Niet dat ik wist wie ze was, ik kon gewoon niet genoeg krijgen van de schilderijen die ik voor mij zag. Stuk voor stuk dromerige afbeeldingen. Platen waarin ik meegetrokken werd. Alsof ik een andere wereld binnen ging. Het is betoverend. Bijna magisch. Het bleek dat ik de shadowscapes tarot deck in handen had. Hoewel ik zelf nog nooit een kaart heb laten leggen of er zelfs maar mee bezig ben geweest wist ik wel een ding. Ik wilde perse dit kaartendeck hebben!

tarotkaarten van het Shadowscapes deck

Tarot is een kaartenspel van 78 kaarten dat gebruikt kan worden voor oa kaartleggingen om inzicht te krijgen in je persoonlijke ontwikkeling en/of spirituele bewustwording. Of volgens vriendlief, klinklare onzin. Mijn kennis over en van de tarot of kaartlegging is praktisch nihil, dus ga jullie niet vermoeien met uitleg. Wat ik wel wil zeggen is dat er niet één kaart van de 78 kaarten is die je precies laat zien wat je moet doen of wat er gaat gebeuren. Bij de tarot gaat men er vanuit dat je met de energie van dat moment de kaart aantrekt waarvan de symboliek overeenkomt met jouw energie. Dat vind ik dus zo mooi aan deze kaarten. Er kunnen heel veel betekenissen aan één kaart toegekend worden en iedereen zal de kaart op zijn eigen manier interpreteren. Of volgens vriendlief: je kunt er dus geen ruk mee hihi…

Er zijn veel verschillende tarotdecks te koop. Rider-Waite is één van de bekendste. Maar die trekt mij totaal niet aan met zijn saaie platen. Schadowscapes is niet het makkelijkste om te lezen. Maar wel één om heerlijk in te verdwalen. Dus terug naar deze mooie kaarten. Hoewel ik niet directe een vraag voor handen heb lijkt het mij leuk om iets meer inzicht in de eerste maanden van dit jaar te krijgen. Een aantal projecten staan op stapel zowel zakelijk als privé. Maar ook nieuwe hobby’s en bezigheden hebben mijn aandacht.

Mijn doel voor vandaag is dan ook het trekken van een inzichtkaart. Ik schud de hele stapel, formuleer mijn soort-van-vraag en trek er een kaart uit. Verrassend genoeg is het de Ace of Cups, één van de gelukskaarten. Ace is de aller eerste kaart in de serie cups van de Kleine Arcana. Net als een aller eerste ingeving, de bron van een idee, het zaadje dat gepland wordt. Hoe langer ik er naar kijk hoe meer details ik zie. Een kelk die uit het water oprijst en langzaam maar zeker steeds grotere kringen verspreid. Zoiets als een eerste aanzet dat kan uitgroeien naar iets groters. De kelk nodigt uit: Drink ervan, dompel je onder en creëer. Net als de vissen komen ideeën en plannen naar de oppervlakte, krijgen vorm en groeien.

Kelken en vissen staan oa symbool voor emotie, Intuïtie, dromen en je onderbewustzijn. Het is een start van iets, een idee, een verlangen een connectie naar iets groters. Dat, en de combinatie van kleuren, blauw, paars en geel die ieder hun eigen betekenis hebben, maken dat ik erg blij wordt van deze kaart. Hij is rustgevend en tegelijk gebeurd er van alles. Ik vind dit een hele mooi kaart die symbool mag staan voor het begin van mijn jaar. 

 

 

***

16 gedachtes over “Het orakel…

  1. Wat een prachtige kaarten zijn dat inderdaad. Ik heb zelf het Rider Waite kaartspel omdat dit het meest bekend is, en ik het gevoel heb dat ik daardoor beter kan interpreteren : )

  2. Zeker een mooie kaart voor het begin van het jaar, ik heb wel eens een patiënt gehad die erg met Tarot kaarten in de weer was en vond dit erg boeiend.

  3. Ik heb een pakje tarot liggen en ik vind het heel leuk om te doen. Al oefen ik er te weinig mee. Vaak heb ik bekers 🙂

  4. Een vriendin heeft dit tarot ook en hoewel ik de afbeeldingen schitterend vind, kan ik weinig met het tarot zelf (het spreekt niet zeg maar). Heerlijk hoe jij er wel wat uit kan halen.
    Die individuele interpretatie maakt ook deel uit van je spirituele ontwikkeling overigens. Daar kan ik een boompje over opzetten 😉

  5. Het zijn inderdaad prachtige plaatjes. Ik vind tarot wel leuk. Of interessant. Vroeger liet ik wel eens kaarten leggen en dat vond ik echt leuk. Ik ging destijds mee met een vriend die er zo veel aan op hing dat hij soms zelfs sollicitatiegesprekken verzette als het volgens de tarotlegging geen goede dag was. Dat ging mij altijd te ver. Maar ik herinner me vooral zo’n ronde waarbij mij een verhuizing voorspeld werd. Dat was in 2000 of zo. Ik viel bijna van mijn stoel van het lachen. Ik verhuizen? Haha! Nou ja, inmiddels weet ik beter…

Reacties zijn gesloten.