in 2019 …

 • Vierde ik mijn achtjarig blogjubileum op WordPress. Er verschenen dit jaar 45 logs online en kreeg ik hulp van gastschrijver: Groene Draak. Hij heeft aangegeven, met wat walnootverhoging, ook in 2020 door te gaan met gastbloggen. Zelf (her)schreef ik ook weer wat gastlogs voor “hoe vrouwen denken.”

~~

 • Gingen we een aantal keer met de dames van stal uit eten. Het is leuk om elkaar ook in een andere omgeving te zien (met normale kleding, zonder hooi in het haar) en andere gespreksonderwerpen te hebben dan paard. Dus ik hoop dat 2020 deze nieuwe traditie voortzet. Te beginnen met een nieuwjaarsetentje om hiermee goed te starten.

~~

~~

 • Deed ik weer mee met de readingchallenge van Hebban. Mijn doel: 40 boeken. Het ging er om spannen maar het is gelukt. Een hoop boeken waren minder leuk dan ik verwacht had. Maar gelukkig zaten er onverwachts ook weer wat pareltjes tussen. Zoals “Mevrouw mijn moeder” van Yvonne Keuls. Een ontroerend boek en met een lach en een traan las ik het uit. Een aanrader!!

~~

 • Maakte ik heel wat foto’s. In de lente bezocht ik samen met Yvonne een vogelhut. Ik mocht mijzelf een geluksvogel noemen toen ik diverse eekhoorns als model vast kon leggen. Dit was zo’n toffe dag dat we er nog maanden op geteerd hebben. Maar ook bij de voetbal heb ik veel teams voor de lens gehad en toffe platen geschoten (zie insta). Ik heb nu al zin in 2020. Waarbij een bezoek aan een andere vogelhut reeds gereserveerd is en ook de eerste voetbalwedstrijden al gepland staan.

eekhoorn, badderende koolmees

 • Was ik getuige van de meest smerige operatie ooit. Poownie had een ontstoken kaak en daarbij moesten al zijn voortanden getrokken worden. Ik schreef er een drieluik over dat je hier, hier en hier kunt lezen. We zijn beide hersteld van deze ingreep. Hij lichamelijk, ik geestelijk. Verder heeft ie nog een dag of drie in het “ziekenhuis” gelegen door een koliekaanval. Maar inmiddels gaat het super goed met hem.

~~

 • Moesten we ook loslaten. Twee dagen voor Chris aan zijn nieuwe reis begon namen we heel bewust afscheid. Hij kon niet meer. Hij wilde niet meer. Stoppen met medicatie was het enige lichtpuntje dat hij nog had en hij keek er naar uit. Het verdriet is dit keer niet zo intens, maar het gemis des te meer. Soms word ik overvallen door een leegte en kan ik het (nog) niet bevatten dat hij er niet meer is.

~~

 • Boden we onze excuses aan bij diverse pizza tenten. We maakten dit jaar onze eerste pizza op de BBQ. Na wat finetunen smaakt deze goddelijke creatie zo vreselijk lekker, dat we besloten hebben deze niet meer elders te gaan eten of af te halen.

~~

 • Waren we ook veel op het water te vinden. Voor rustige vaartochten tot gestuiter achter de boot, met wakeboard of funtube. Tijdens de hete dagen waren we maar wat blij voor de afkoeling die daar te vinden was.

Wat het nieuwe jaar ons gaat brengen is nog een verrassing. Hopelijk wordt 2020 een jaar met een hoop mooie en liefdevolle momenten met familie, vrienden en collega’s. Omdat we allemaal weten dat niet alleen een jaar, maar ook het leven, mooi, krachtig, fragiel en ook zo voorbij is.

Fijne en warme jaarwisseling gewenst.
Tot in 2020!!

 

20 gedachtes over “in 2019 …

 1. Wat een leuk jaar heb je achter de rug en wat ik leuk vind, is om te zien wat je verder doet dan bloggen. De foto’s van de eekhoorns, echt geweldig!

 2. Wat leuk, zo’n overzichtje van het afgelopen jaar. Alvast prettige feesten gewenst en een schitterend 2020!

 3. Inderdaad.. het jaar 2019 is bijna voorbij ..
  En kijken alweer halsrijkend uit naar 2020..
  Met alle goede voornemens .. zoals stoppen met roken, of drinken, daar heb ik geen probleem mee..
  Maar elk jaar is er één als je 70 jaar ben .. Er gebeurd zoveel om je heen .. wat je verdrietig, of gelukkig maakt .. “that’s life”…
  Vaak denk ik dan ..oh ja …”De zin van het leven ben je zelf “ ( Jules Deelder )

  Sinds een paar maanden lees ik de blog van Deborah .
  Verslavend, kijk er echt naar uit … probeer op mijn manier te reageren.. het is een uitdaging want aan mijn Nederlandse taal daar hapert nog wel wat aan.. en te durven schrijven is ook een dingetje .. maar ik doe het … gewoon omdat ik het leuk vind. !!

  Deborah dank voor alle lieve, grappige, verdrietige verhalen..
  Nu nog ff het oudjaar er uit knallen 🍾en proost 🥂op een mooi jaar voor jullie 👪. … 🥰

 4. Met normale kleding, zonder hooi in het haar… Ik moest erom lachen, ik zie het zo voor me nl.
  Op naar je 9e jaar!!

 5. Eekhoorntjes wil ik ook nog eens maar ik heb er ooit bijna 1 omver gefietst en sindsdien ontlopen ze me. Mooie dingen heb je gedaan en meegemaakt, wens je een prachtjaar toe.

 6. Je brengt het leuk, met normale kleding en zonder hooi in het haar.
  De eekhoorns zijn wat mij betreft favoriet. Hier en op Insta, al kan ik Groene Draak ook zeer waarderen.

  Ik wens je een goed uiteinden en een 2020 wat staat als een klok (of is het slaat als een klok?)

 7. Wat een mooie en ook wat verdrietige momenten heb je dit jaar meegemaakt. Alvast een gelukkig nieuwjaar, en op naar nog veel meer mooie momenten!

 8. Zo te zien waren er meer ‘ups’ dan ‘downs’ in 2019. En da’s mooi!
  Een hele fijne jaarwisseling toegewenst en alle goeds voor 2020!

 9. Een leuk maar ook verdrietig jaar en jeetje 40 boeken wat een hoop ( helemaal als er niet leuke tussen zitten, ik begin ook wel eens, maar als ik het echt niks vind, breng ik ze terug naar de bieb)

Reacties zijn gesloten.