Week 1…

De laatste dag van het jaar breekt aan op het moment dat de wekker afgaat. Wat een herrie zo op de vroege ochtend. Mijn dag begint goed. Not!! Ik word met koppijn achter mijn ogen wakker. Alsof iemand vanachter uit mijn schedel met een hamer mijn oogballen er uit wil slaan. Ja, deze beschrijving dekt de lading wel. En dan moet oudejaarsavond nog beginnen. Ik heb drie kwartier nodig om mijn ochtendroutine af te werken en ben tegen 08.00 uur, als eerste, op het werk. Drie kwart van de Nederlandse bevolking is vandaag vrij. Zo ook al mijn klanten. Wat ik op het werk doe is mij een raadsel. Maar de baas wil nu eenmaal dat er een paar collega’s aanwezig zijn. 

Met het laatste is zo’n beetje alles wel gezegd. Al het werk is afgehandeld en de bureau’s zijn “schoon”. Klaar voor het nieuwe jaar. Halverwege de ochtend komen er oliebollen op tafel. Dus ontbijt ik met een bol en een bak thee. Mik er direct een aspro achteraan. Langzaam word ik weer een beetje mens. Na een gezellige middag kletsen met collega’s is het dan eindelijk tijd om naar huis te gaan. Daar wachten nog de nodige klusjes, zoals een spoedbezoek aan Poownie. Na het eten vertrekken we richting mijn oom en tante in Schiedam om met hen het nieuwe jaar in de luiden. 

Het gaat bij ons in de wijk al aardig los met vuurwerk maar eenmaal in Schiedam lijkt het wel of het nieuwe jaar zojuist is ingegaan. Als ik op de klok kijk zie ik dat het pas 20.00 uur is. We hebben een super gezellige avond met lekkere hapjes. En liggen in een deuk om hond Brutus, die met zijn mega verschijnen maar zachte karakter voor hilarische momenten zorgt. Veel te laat lig ik in bed en kom daardoor ook veel te laat mijn bed weer uit. Moet kunnen voor een keer. De aller eerste dag van het nieuwe jaar besluit ik luierend door te komen. Tussendoor plan ik nog een bezoek aan Poownie. 

Bij thuiskomst zie ik dat de staatsloterij ons niets heeft opgeleverd. Ik had zoveel plannen met dat geld, maar helaas. Dat betekent dat we er weer voor zullen moeten werken. De volgende dag gaat de wekker in alle vroegte voor een nieuwe werkdag. Ook deze twee dagen valt er nog niet veel te beleven en heb ik op een makkelijke manier de eerste knaken van het jaar verdiend. 

Wat ben ik blij als het weekend aanbreekt. Nu heb ik tijd om mijn creatieve skills onder het stof vandaan te halen. Want het presentje voor Zus, die volgende week jarig is, ligt te wachten om in elkaar gezet te worden. Het hele idee speelt al dagen door mijn hoofd maar nu kan ik een start maken met de uitwerking hiervan. Alleen al het plezier dat ik hieraan beleef is hopelijk een voorbode voor de rest van het cadeau. Stiekem kan ik niet wachten om het haar te geven. Een volgend log meer hierover… 

We eindigen de zaterdag bij mijn schoonouders. Waar we traditiegetrouw proosten met een nieuwjaarsborrel. Gevolgd door een lopend buffet en een gezellige avond. Terugkijkend op de eerste vijf dagen kan ik zeggen dat het jaar voor mij alvast goed begonnen is. En die van jullie? 

 

 

***

27 gedachtes over “Week 1…

 1. Ik wens jouw een heel mooi nieuwjaar toe. Hier was oudejaarsavond wat lastig. Het gemis van mijn vader was een stuk heftiger dan met de kerstdagen. Dat had ik niet echt aan zien komen. Ik moet bekennen dat ik blij ben dat morgen de “gewone” dagen weer beginnen, want ik moet de hele tijd checken wat voor dag het is. Ondertussen ben ik eruit; het is vandaag zondag!

  • Ha Marion. Dank je wel! Nu ik een reactie van je krijg bedenk ik mij opeens dat ik je blog al heel lang niet meer voorbij heb zien komen, je was uit mijn lijst verdwenen. Ik ga je snel weer toevoegen. En nu zie ik tevens een heel verdrietig bericht. Wat spijtig te vernemen van je vader. Ik hoop dat 2020 ondanks het gemis een kalm en rustig jaar voor je gaat worden ❤️

   • Klopt. Ik heb mijn blog een stuk of 186 keer verwijderd afgelopen jaar hahaha. Nu weer met een schone lei begonnen op een klein blogje. Heerlijk. Dank je ❤️

 2. Ja zeg, zit week 1 er zomaar weer op… Hier alle dagen heerlijk rustig doorgebracht. Geen bezoekjes, geen hapjes, geen feesten, vuurwerk alleen maar in de verte, aan het strand gewandeld, gewerkt in de winkel (waar het ook rustig was, want alle toeristen zijn nu ook weer naar huis voor het ‘normale leven’), gelezen, geschreven en vanavond de heel erg ‘kerstige’ spullen in huis opgeruimd, maar de sneeuwpoppen laat ik nog even voor het raam hangen, en de stokkenboom blijft hangen tot de lichtjes erin gedoofd zijn… dat vonden we wel een aardige symboliek. Daarna mag het ‘echte’ licht het gaan overnemen… ❤

 3. Het “ staatslot “ is toch dat je het nieuwjaar weer kan omarmen ..
  Geweldig toch hoe je terug kan kijken naar het jaar 2019.
  Tuurlijk begrijp ik dat we stiekem allemaal een keer de hoofdprijs willen winnen !!! Maar het is en blijft een spelt in de hooiberg .

  Ik heb nieuwjaar niet in Ned doorgebracht ..hier was het een uurtje later toen het vuurwerk losbrak ..
  Een zit .. van vieruur ..in restaurant .. ik was zo stijf als een hark.. nee echt vrolijk wordt je daar niet van
  en dan al dat gekrijst van al die toetertjes🥳 tegelijk.
  Je moet vrolijk zijn en mee huppelen ..
  Ja ik weet het, het klinkt negatief maar geloof me wat was ik blij dat ik eindelijk naar me bedje kon gaan ..

  We zitten nu al weer 5 dagen in het nieuwe jaar 2020
  En ik heb niks te mopperen ..
  Heb nog een paar weken te gaan van mij vakantie, en kan genieten van het heerlijke zonnetje ..
  wegdromend 😴 wat breng me dit jaar ?😇

 4. Met de Staatsloterij maken wij ook altijd plannen met de gedachten “wat als…”, maar verder dan €10 kom ik eigenlijk nooit 🙂

 5. Een gelukkig nieuw jaar en de beste wensen voor 2020! Ik hoop dat al je wensen uit mogen komen dit jaar!

 6. Mijn jaar is lekker rustig begonnen… Wat maar goed is, want nu is het een gekkenhuis. Maar de badkamer is volledig gesloopt… en dat binnen een dag.

 7. Ons jaar begon met een lekkere lange wandeling en dat beviel me erg goed. De hoofdpijn die je beschrijft herken ik heel goed, ik gebruik tegenwoordig exedrin en dit werkt goed bij me, je beschrijft het zoals ik het voel. Zo irritant als je hier mee opstaat juist op een dag dat je eigenlijk lekker fit wil zijn.

 8. Een mooi begin van het nieuwe jaar. Ik hoop dat je een prachtig jaar krijgt. Ik ga voor de kleine positieve dingen en hoop dat ik de kracht en het lef heb mijn droom te blijven volgen.

 9. klinkt als een vrolijk begin, en ook wel herkenbaar: ik lag ook veeeeeel te laat in bed. Met net een glaasje meer bubbels dan normaal 🙂

 10. Gelukkig nieuwjaar!
  Dat klinkt als een lekker weekje, behalve die hoofdpijn dan. Mijn week was ook rustig. En heel gewoon. Want nieuwjaarsdag viel op mijn parttime-dag. Ik was dus niet eens extra vrij.

 11. Gelukkig Nieuwjaar nog! Of is dat al te laat om nog te zeggen. Leuke eerste week hoor. Ik mocht op 2 en 3 januari gewoon weer om 5.45 op. Niet echt een pretje na oudejaarsavond en die dag begon ook al om 5.45 uur. Maar verder hoor je mij niet klagen en ik heb zin in het nieuwe jaar!

 12. Haha het klinkt als een zeer nuttige werkweek. En de eerste dag van het nieuwe jaar heb ik ook brak op de bank doorgebracht! Moet zeker kunnen. 🙂 Een heel fijn 2020 gewenst.

 13. Ik vind het extra leuk als je creatief bezig mag zijn voor een bepaald doel, omdat ik tenminste kan werken voor een doel. Dat geeft me een goede drijfveer.

Reacties zijn gesloten.