Je haar danst…

Krullen of slag pas vanaf halverwege mijn hoofd? Dat schreef ik laatst in *dit* log. Nou, nu niet meer hoor. De slag begint gewoon helemaal bovenaan. Oké, toegegeven, het zijn nog geen gigantische krullen maar wel een behoorlijke slag vergeleken met een paar weken terug. De loze uurtjes die ik hier en daar had heb ik gebruikt om kennis te vergaren op het gebied van de CG-methode. Of te wel de Curly Girl methode. 

Kort gezegd betekend CG niets anders dan het vermijden van bepaalde ingrediënten in haarproducten. Je laat alle siliconen, sulfaten, minerale oliën, wax en uitdrogende alcohol weg en past bepaalde manieren van wassen, drogen en stylen toe. Omdat je het niet meer dichtsmeert, uitdroogt, vervet of verstikt krijgt je haar de mogelijkheid om weer te gaan glanzen en te krullen. Mits je het goed toepast. Internet staat vol met informatie dus ik ga hier verder niet uitgebreid op in. 

Als je niet oppast heb je jezelf arm gekocht aan haarproducten en shampoo’s. Gelukkig wordt mijn haar binnenkort bekeken door een ervaringsdeskundige en dan kan ik echt los. Tot die tijd valt er voldoende te experimenteren met wat ik in huis heb. En, lucky me, een aantal producten bleek al CG-proof te zijn.

Ik kwam er achter dat ik toch wel wat moest afleren. Mijn haar niet meer borstelen en al helemaal niet als het droog is. Alleen nog onder de douche met een flinke dot conditioner er in. Drogen met een handdoek?? Foei!! Daar gebruik ik nu een microvezeldoek voor. Dit voorkomt pluis en op de juiste manier gebruikt, door te “scrunchen” en te “ploppen” creëer ik slag en krul. Oh en vooral van je haar AFBLIJVEN. 

Naast het afleren moest ik ook methodes aanleren. Mijn favoriet is de “squish to condish” waarbij ik de conditioner door mijn hele haar werk. Bij het zien van de hoeveelheid slag die mijn haar dan al heeft word ik blij. Ook het stylen doe ik nu op nat haar. Met de “praying hands” methode, (ja jongens, er ging een wereld voor mij open!) verdeel ik de gel door mijn haar. Daarna scrunch ik mijn haar met een microvezelhanddoek ondersteboven van clumps naar slag. De föhn hoover ik over mijn hoofd om daarna via “pixi diffusing” (what ??) de krullen er in te krijgen. Vervolgens scrunch ik de cast uit mijn haar. Wat overblijft zijn mooie zachte bouncing waves en curls. (als ik het goed heb gedaan…)

Mijn woordenschat is, op het gebied van haarstyling, nog nooit zo groot geweest. Wekelijks leer ik iets nieuws. Het kost aardig wat tijd dat dan weer wel. Maar het is zo leuk om er mee bezig te zijn. Om te kijken welke manieren bij mij passen. Maar ook welke producten en in welke volgorde, mijn haar mooier laten krullen. Niet alles pakt even goed uit. Soms is de slag opeens weg of is het na een uur baggervet. Dan hangen de slierten haar om mijn hoofd. De juiste techniek (en producten) heb ik nog niet helemaal gevonden. Maar mijn dag kan praktisch niet meer stuk als mijn haar dan wel een keer super goed zit. 

En dan te bedenken dat dit pas het begin is… 

 

Het verschil in een paar weken tijd. Hoe ik begon naar hoe het nu is…

25 gedachtes over “Je haar danst…

 1. Je hebt een prachtige bos haar, die hoe dan ook alle aandacht (en goede producten) verdient! Ik ben ergens wel een beetje jaloers, maar aan de andere kant… toch ook erg blij met mijn ‘stekeltjes’ die alleen af en toe een aai nodig hebben… 😉

 2. Prachtig Deborah, je hebt natuurlijk al prachtig haar van je zelf … maar dat Curly Girl waanzinnig !
  Echt toppie!!!👍

 3. Jezus Deborah, wat is het mooi! Ik ga het ook proberen. Handige website ook. Die ga ik eens even bestuderen. Heb het nu vaak in een knot en heb zelfs aan korter knippen gedacht, maar dat is gewoon zonde ❤️

 4. Leuk dat je het ook met foto’s laat zien! Ik ben ook van mening dat al die troep nooit goed voor je haar of huid kan zijn. Mooi dat je dit voornamelijk zelf kan 🙂

 5. Wow! Wat heb je prachtig haar! Toen ik begon te lezen dacht ik: ‘JA krullen, die wil ik ook’. Maar ik neem aan dat je met een stijle bos dit resultaat niet kunt behalen. Echt altijd al krullen willen hebben!

 6. mooie krullen hoor. ik volg ook de CG methode, maar jezus wat een werk. heb ik vaak geen zin in en dan pof, knot op mijn kop of een staart

  • Ja het is inderdaad iets meer werk dan ik er voorheen aan spendeerde. Maar als het daarna zo mooi zit ben ik de tijd die ik er aan kwijt was alweer vergeten haha. (behalve als het eens niet goed uitpakt en de boel een sliertige vette massa wordt, dan baal ik wel 😑)

 7. Ik zie zeker verschil, maar kan niet zeggen wat ik mooier vind als ik eerlijk ben…. ik vind zowel voor als na de krullen erg mooi

 8. Pingback: Krultraining…  | Deborah Hamar

Reacties zijn gesloten.