Drie jaar…

Blog Deborah Hamar

Het is heus echt waar, vanaf vandaag blog ik precies drie jaar. Op WordPress wel te verstaan. Al drie jaar lang probeer ik iedere week een blog te plaatsen, met verschillende onderwerpen. Hoewel het meestal gaat over mijn leventje en wat en hoe ik dat beleef, schrijf ik ook geregeld over de dood en afscheid nemen. Niet altijd een makkelijk onderwerp. Maar dit zijn wel de onderwerpen die het meest bezocht worden op mijn blog. Een mens is nu eenmaal een nieuwsgierig wezen. En de dood treft ons, hoe dan ook, allemaal…

Her en der zijn er korte blog pauzes geweest. Soms omdat de inspiratie een beetje weg was. Soms omdat ik het drukker had met andere dingen. Maar iedere keer begon het weer te kriebelen en krabbelde ik in verschillende digitale notitieboekjes stukjes tekst die ik later uitwerkte tot een blog. Als ik inspiratie genoeg had werkte ik alvast vooruit. Zo kon ik bij drukte of vakantie toch een blog plaatsen.

Er zijn momenten dat ik mijn eigen schrijfsels terug lees. Bepaalde verhalen ben ik alweer helemaal vergeten. Andere hebben zo’n speciale betekenis dat die in mijn top 10 beste blogs staan. Ook het afgelopen jaar heb ik een aantal blogposten geschreven die toegevoegd zijn aan mijn favorieten. Als je ze leest begrijp je vast wel waarom… Ik wil ze graag nog een keer met jullie delen. In willekeurige volgorde:

Mijn blog valt niet op tussen de zovele (en) andere blogs. Ik schrijf niet over heel bijzondere dingen, schrijf geen recensies en voer ook geen heftige discussies. Toch wordt hij geregeld bezocht. Vrolijk word ik als ik kijk naar de bezoekers die hier komen, jong en oud. Sommige van jullie lezen hier zelfs al vanaf het begin mee. Op mijn beurt lees ik graag mee bij andere bloggers. Een aantal van jullie inspireren en motiveren mij enorm. Zeker als het gaat om leuke nieuwe (schrijf) ideetjes, het lezen van boeken of het hardlopen. Waarvoor mijn dank!! Vrolijk word ik keer op keer weer van jullie reacties en likes. Ook op Facebook, Twitter en/of Linkedin. Dus schroom niet en laat gerust een reactie achter.

Bedankt voor al jullie bezoekjes, berichtjes en likes. Het motiveert en stimuleert om te blijven schrijven. Door jullie is het bloggen nog leuker dan het al is!

36 gedachtes over “Drie jaar…

 1. Gefeliciteerd!
  Ik vind je blog juist leuk omdat het vaak over alledaagse dingen gaat, heel herkenbaar!

 2. Gefeliciteerd! Drie jaar alweer. Dat duurt voor mij nog wel even. Ik lees je verhalen altijd heel erg graag. Kan me die van de wasmachine en het bolletje ook nog levendig herinneren! Je hebt een mooi en fijn blog. Vooral blijven schrijven! Liefs!

  • Super leuk om te lezen Marion!
   Ja dat was-bolletje. Ik kwam hem van het weekend bij toeval tegen. Toen moest ik ook weer aan het verhaaltje denken haha.
   Dank je wel voor je lieve reactie. Ik ga daar zeker mijn best voor doen 😀

 3. Gefeliciteerd. Ik volg je blog nog maar kort. Maar zie er veel herkenbare maar ook onherkenbare dingen in terug.
  Bedankt!!
  En hopelijk nog vele blogjaren toegewenst

 4. Jouw blog heb ik inderdaad gevonden via de uitvaartlogjes. Mijn man was net overleden en gecremeerd, en ik zocht verhalen of zo over “wat te doen met de as”.. Ook las ik daar over foto’s die je maakt tijdens uitvaartdiensten. Een vriendin van onze dochter had namelijk voor ons zo’n album gemaakt. Is me zeer dierbaar.
  En tja, van het 1 komt het ander: ik blijf je geregeld opzoeken. PS ik ben al ruim 10 jaar aan het bloggen…..

 5. Gefeliciteerd met drie jaar bloggen! Ik had je even uit het oog verloren en kijk net op deze dag zie ik weer een blogje van je! Ga lekker door! Ik vond de blogjes altijd heel interessant en dus ga ik nu gewoon weer lekker meelezen!

 6. Blog vooral door over de alledaagse dingen. Daarom lees ik ze graag. Gefeliciteerd met 3 jaar bloggen. En dat er nog maar vele jaren mogen volgen.

 7. Gefeliciteerd, je schrijft leuke blogs. Weet eigenlijk niet hoelang ik al bij je lees of hoe ik sowieso bij je terecht kwam maar wat doet dat er toe. Gewoon lekker doorgaan.

 8. gefeliciteerd met je blogverjaardag, Deborah!
  De tijd gaat toch snel hé, bij mij is het al m’n 10e jaar dat ingaat…en het moet ook rond deze periode zijn dat ik m’n eerste logje plaatste

Reacties zijn gesloten.