H E E R L I J K . . .

Afgelopen donderdag verliet ik om 17.00 uur de zaak. Mijn weekend was begonnen. Ik kreeg er spontaan een vakantiegevoel van. Heerlijk om zo je weekend in te gaan. Geen verplichtingen, geen rennen of vliegen van afspraak naar afspraak. Nog fijner: geen wekker bij het ontwaken. Heerlijk in het kwadraat dus eigenlijk.

De avond brachten we in de tuin van mijn oom en tante door. Zomaar op de koffie om gezellig bij te kletsen. Babbelen over de vakantie die geweest is en voorpret op doen voor de vakantie die nog komen gaat. Dat alles onder het genot van een hapje & drankje en gezelligheid. Weer zo’n spontaan heerlijk moment. Natuurlijk werd de avond later dan gepland afgesloten.

Het zonnetje was vrijdag helaas niet aanwezig. Maar dat gaf niks. Vriendlief had namelijk een ritje op de kartbaan gereserveerd voor ons drietjes. In Delft zit Blekenmolens Raceplanet. Daar is het mogelijk om een familieheat te bespreken waar je met het gezin tegelijk kunt karten. In het kader: je bent nooit te oud om te leren, want niet alleen voor Uk maar ook voor mij was dit de eerste keer, deed ik een helm op mijn knar en stapte in. Hoewel ik geen verstand heb van de ideale lijn probeerde ik natuurlijk wel om het de heren niet al te makkelijk te maken. Toen ze mij eenmaal voorbij waren was inhalen kansloos. Uk stuiterde na dit avontuur nog een poosje door. Zeker toen hij zag dat hij bij de snelste vijf van die dag zat. Talentje in de dop!?

EuromastOm de adrenaline boost kwijt te raken reden we door naar de Euromast in Rotterdam. Even lekker uitwaaien op grote hoogte. Ook daar waren Uk en ik nog nooit in geweest. Abseilen, wat ik nog steeds een keer wil doen, was vandaag niet mogelijk in verband met het weer. We hadden gelukkig wel een prachtig uitzicht over Rotterdam en verder. De Kuip kon vanaf deze hoogte mooi bekeken worden en ook onze woonplaats was bij benadering te zien.

Om de dag relaxt af te sluiten hebben poownie en ik nog een heerlijk ritje door de polder gemaakt. Hij had er zin in want voor ik het wist gingen we in galop over het veld. Je kunt goed zien dat het vakantietijd is. Zelfs in de polder was het rustiger dan ooit.

De volgende dag stond er een waterig zonnetje aan de hemel. We besloten naar het strand te gaan.strand Hoewel de lucht er af en toe dreigend uitzag was het heel de dag heerlijk vertoeven. Het was niet druk maar druk genoeg voor een gezellige bedrijvigheid. Uk’s passie voor water kwam boven drijven op het moment dat hij de zee zag. Hij had zijn kleren nog niet uit of lag er al in. Daar heeft hij de rest van de dag doorgebracht. Springen en duiken over de golven. Tussen door werd er nog wat gevoetbald, bouwden we zandkastelen of zaten we de zeemeeuwen achterna. Bruiner, roder en zanderiger kwamen we begin van de avond weer thuis aan.

Met nog steeds het vakantiegevoel in mijn lichaam besloot ik de laatste dag King Toet onder handen te nemen. Auto’s poetsen is niet mijn grote hobby. Het linnen dak was niet zwart maar groen van alle aanslag. Er moest nodig iets aan gedaan worden. Samen met vriendlief heb ik gepoetst en geboend tot het zweet van ons voorhoofd liep. Even was ik bang dat het er niet meer uit zou gaan. Twee uur later stond hij glimmend weer op de parkeerplaats.

Voor mij was dit weekend zoals een weekend bedoeld is. Relaxen en leuke dingen doen. In één woord: heerlijk!!
En jullie, wat hebben jullie zoal gedaan?

40 gedachtes over “H E E R L I J K . . .

 1. Klinkt als een heerlijk weekend! Geen verplichtingen, lekker toch! Stand is top! Euromast is ook leuk! Karten ben ik zelf niet zo voor te porren, maar kan me voorstellen als jullie Uk er zo enthousiast van word is het altijd leuk. 😉
  Mijn weekend bestond uit een bezoekje aan m’n ouders, gecombineerd met een knip- en wasbeurt voor mijn hond bij de trimster en een lunch met een van mijn lieve vriendinnetjes. Ook nog met vriendlief uit eten geweest (ook onverwachts). En zondag uitslapen en wat huishoudelijke taken. Ook een goed weekend dus!

 2. De weerslag van een kleine weekendwandeling in de buurt staat beschreven in mijn blog.
  Verder heb ik vooral genoten van het weer!
  Vandaag regenachtige groet,

 3. Heerlijk, zo’n weekend waarin gewoon alle ruimte en tijd is om onverwachtse dingen te doen! Gebeurt hier ook te weinig hoor, vaak zitten alles vol gepland maar als het dan eens niet zo is, dan geniet er dubbel en dwars van!

  • Nou inderdaad. Die spontane onverwachte uitjes gebeuren te weinig.. Nu moet ik er wel bij zeggen dat we meestal met een tijd te kort kampen ivm verschillende verplichtingen (poownie, sporten van Uk enz enz) Dus als dat een keer niet hoeft is het inderdaad dubbel genieten 😀

 4. Klinkt inderdaad heel leuk. Nou ja ik was ook in Rdam toevallig en nam de goede tram maar ging de verkeerde kant op dus kreeg een sightseeing door Rotjeknor. haha. Schaam me soms diep, woon zo dicht bij Rdam en nog nooit op de Euromast geweest. Goed plan voor deze zomer een keer.

  • Het klinkt niet alleen leuk Anneke, dat was het ook haha.
   Ik heb je verslag gelezen. Ik vind het hilarisch. Zo kom je tenminste nog eens ergens 😉
   Kan het je zeker aanbevelen. Bovenin zit een restaurant. Daar hebben we niet gegeten. Maar zou daar graag eens een keertje willen eten. (en dat abseilen natuurlijk….ook leuk )

 5. Oooh, dat abseilen wil ik ook een keer doen, gaaf lijkt me dat 🙂
  Hier op de berg in Dld vooral in de tuin bezig geweest, lekker op het gemakje, want het was in de zon bloedheet.

  • Ja dat lijkt mij echt super!! Vriendlief vind het geen strak plan. Dus ik krijg hem helaas niet mee.
   Met het warme weer moet je sowieso rustig aan doen. En zo af en toe is dat helemaal geen straf.

 6. Heerlijk zo een ontspannend weekend waar niets moet en alles mag. Moet hier ook hoogdringend eens gebeuren. Mijn weekend was ‘gewoontjes’ werken in de tuin (wat ik ontspannend vind), boodschappen (van moetes), beetje lezen, beetje een natje en een droogje, niets bijzonders dus 😉

 7. Dat zijn leuke uitjes! Zelf heb ik ook wel eens gekart, dan krijg je echt een adrenalinekick! Helaas ben ik stukken trager dan mijn zoons en manlief, een familieheat zal voor mij wel teleurstellend uitpakken denk ik haha! Een bezoek aan de Euromast is zeker de moeite waard, ongeloof wat een mooi uitzicht als je daar hebt. Zelf ben ik van het weekend aan het poetsen/wassen geweest want binnenkort op vakantie. Zondagochtend eindelijk weer een rondje hardgelopen en de volgende dag spierpijn, dusssssssssss 😉

  • Haha dan weet je in ieder geval weer dat je iets gedaan hebt 🙂
   Ik loop drastisch achter met hardlopen … Ik moet je voorbeeld volgen!!

   Oh ik eindigde ook als laatste met karten. We gaan snel nog een keer. Dan kan ik nog een poging wagen, maar ik denk dat het een kansloze missie is 😂

   Ik wens je vast een fijne vakantie toe en we zullen de verhalen wel op je blog lezen?

 8. Bijkomen van de hond die we moesten laten inslapen. Hij kon niet meer lopen en had pijn. Lieve goedzak. Sorry dat ik amper op OBA kom……Ik doe te veel en dat brak me op…..ik ga nu voor zen en stilte:) (zen=stilte) 🙂

  • Ha Annet, welkom op mijn blog.

   Wat sneu om te moeten lezen van je hond. Ik wens je sterkte met het verwerken van dit verlies.

   Vooral verder gaan met zennen zou ik zeggen. Bloggen is voor velen een hobby. Een hobby moet leuk blijven!

 9. Jouw weekend is heel goed gebruikt met leuke én noodzakelijk dingen. Ik heb al een paar maanden elke dag ‘vrij’ en merk daarom heel weinig van het weekend. Volgens mij was ik druk bezig met het bewerken van speksteen! 🙂

  • Balen dat je zoveel vrij bent. Hopelijk komt daar verandering in. Of is hier bewust voor gekozen?
   Nu je 25 kg steen hebt liggen moet je er natuurlijk wel iets mee doen 😀 Ben benieuwd naar je creaties.
   Ja, ons weekend is inderdaad goed besteed. Zo mogen er meer komen!!

   • Niet bewust, maar het heeft wel mijn creatieve uitspattingen een boost gegeven. Elk nadeel heb z’n voordeel zullen we maar zeggen. Voorlopig zie ik er nog geen verandering in komen of jullie moeten een webredacteur nodig hebben? 😉

    • Inderdaad, elk nadeel heb z’n voordeel…
     Bij ons rommelt het op dit moment ook een beetje… Verschuivingen ed… Maar zal het in de gaten houden en je zeker aanbevelen als het zover komt 😀

 10. Ik word er zélf relax van als ik dit lees! Een poging gedaan de scheiding tussen mezelf en een zomergriep in te zetten, met maar gedeeltelijk succes …

 11. Zaterdag de begrafenis van de vader van mijn vriendin. Mooie dienst trouwens! En zondagmiddag heerlijk op het water doorgebracht. Zo fijn om vrienden met een boot te hebben. Heerlijk in ons mooie Friesland gedobberd.

  • Nog gecondoleerd. Fijn dat het een mooie dienst was. Dan kijk je toch anders naar zo’n dag.

   Vriendlief is jaloers 🙂 Hij wil ook zo graag dobberen op het water. Heerlijk hoor. Wat voor boot hebben ze?

   • Een zeilboot, maar niet zo’n hele grote. Er zit wel een kajuit op en je kunt er met vier personen in slapen. Mijn man wil ook zo graag een bootje of tenminste aan het water wonen, want hij is toch niet voor niets (vanuit Brabant) in Friesland komen wonen. Helaas, helaas. 😉 Gelukkig hebben we de juiste vrienden, haha.

 12. Dat klinkt lekker! Wat deed ik ook alweer? Zaterdag een etentje met familie ter ere van een bruiloft. En zondag? Niks, geloof ik. Zó lekker! Ik heb vakantie!

 13. Leuk dat jullie zo genoten hebben. Alleen abseilen…. dat zie ik mezelf niet doen. Brrr… wij hele zaterdag in het zwembad (waarin ook sauna en Whirlpool etc) doorgebracht. De zondag brachten we, geheel afgebladderd, thuis door. Het was heerlijk rustig allemaal met veel glazen water en heel zalig nietsdoen.

  • Water met dit warme weer is een welkome afwisseling…
   “vroeger” begreep ik niet dat niets doen zo zalig kon zijn. 🙂
   Soms heb ik er nog steeds moeite mee. Maar als ik er dan even mijn best voor doe en eenmaal in die “flow” zit kan ik er weer helemaal van genieten.

 14. Leuk weekend! Zeker met die dag zee erin. In Rotterdam was ik een paar jaren geleden voor 2 dagen. Fijne stad! Veel musea en architectuur hetgeen mij interesseert!

Reacties zijn gesloten.