Uit eten bij, Gauchos…

Uit eten gaan, doen we geregeld. Vooral het aspect om zelf niet te hoeven koken bevalt mij uitstekend. Bijkomend voordeel, je hoeft de rommel niet op te ruimen. We besloten ons buikje te vullen bij Gauchos aan de Aert van Nesstraat in Rotterdam. Het is één van de twaalf vestigingen in Nederland. Gauchos is een Argentijns grillrestaurant, dat bekend staat om de kwaliteit van hun steaks. En alleen al bij het woord steak liep het water mij in de mond.

Ik was er nog nooit geweest en wist ook niet wat ik mij bij dit restaurant moest voorstellen. Ik had een donkere ruimte verwacht met rode-, oranje- of donkerkleurige kleden over de tafels. Bruine meubels voorzien van koeienprint en typische Argentijnse “hebbedingetjes” aan de muur. Waar een gezellige relaxte vakantiesfeer je zou omarmen zodra je over de drempel zou stappen. Ik weet niet hoe ik bij deze gedachte ben gekomen… Ik kan jullie wel zeggen dat ik er een beetje naast zat.

We stapten binnen in een gezellig moderne, iet wat kleine, zaak. De openkeuken viel direct op. Gauchos Niet dat ik iedere handeling van de kok wil zien, maar een transparante werkwijze mag ik wel. De bediening zag eruit om door een ringetje te halen. We werden vriendelijk ontvangen en naar onze plek gebracht. Eenmaal aan ons tafeltje gezeten kwamen we er al snel achter dat de ruimte nogal beperkt was. Zo beperkt dat wanneer de serveerster voorbij kwam lopen je spontaan twee extra Beef Wellington over de rand van je tafeltje zag schuiven… Er stonden te veel tafels in de ruimte. Waarschijnlijk is het in de zomer allemaal wat ruimer opgezet, wanneer het terras open is. Maar het was allerminst zomer. Het was net 3 graden boven 0.

De menukaart werd uitgedeeld. De  kaart was overzichtelijk. Duidelijke vermelding bij de gerechten en een niet al te grote keuze maar genoeg om je smaakpapillen blij te maken. Daar houd ik van! In de kaart stond ook een stukje geschiedenis vermeld. Grappig om te weten dat Gauchos niet zomaar een benaming van het restaurant is. Het verwijst indirect naar het eenzame leven van de veedrijvers op de pampa’s. Uiteindelijk koos ik voor Bife de Lomo, malse ossenhaas. Er werd verder niks anders bij geserveerd. Je komt immers voor het vlees, al het andere is bijzaak. Maar dat vonden wij wat karig. Frites, of gegratineerde aardappeltjes met wat salade moet er toch zeker wel bij. Of een geroosterde maïskolf? Alles kon extra bijbesteld worden. De kok draait daar zijn hand niet voor om. Dat maakt het uiteindelijk wel een stuk duurder dan vooraf berekend. Een sausje is bijvoorbeeld al €2,= en is net genoeg om je vlees drie keer doorheen te halen.

Ondanks dat de zaak vrij vol zat en ik maar twee koks heb gezien werd ons eten binnen no-time geserveerd. We werden niet teleurgesteld. Wat een prachtig stuk vlees. Super mals en heerlijk van smaak. Het was zo zacht dat ik bijna niet hoefde te kauwen. Wil je onbekommerd van je vlees genieten zonder al te veel liflafjes, dan zit je bij Gaucho’s helemaal op de juiste plaats! Plek voor een dessert hadden we niet meer. Zo vol zaten we. Maar wat ik zo links en rechts van mij voorbij heb zien komen zag er wel erg goed en smakelijk uit.

Gauchos

Toch miste ik de ambiance en inrichting die in mijn ogen zo bepalend zijn voor de sfeer die passend is voor een grillrestaurant. Of in ieder geval iets dat meer in de buurt van mijn voorstelling kwam. Ja, de stoelen, die voldeden wel. Met heuse koeienprint. Al met al hebben we heerlijk gegeten. Maar snel terug komen naar deze locatie van Gauchos zullen we niet.

 *Bron: Foto’s komen van de website van Gauchos.

20 gedachtes over “Uit eten bij, Gauchos…

 1. Het eten klinkt allemaal heerlijk, maar een sfeervolle entourage doet er natuurlijk ook toe. Ik zelf zou ook graag groenten, een salade, friet of aardappels bij het gerecht willen … dan maar ietsjes minder vlees.
  Zelf vind ik vlees bereid via Teppanyaki-plaat he-le-maal geweldig. Dit zie je nu veel bij de Chinese wokrestaurants. In het begin at ik veel gewokt voedsel maar tegenwoordig eigenlijk alleen maar zalmfilet en biefstuk van de Teppanyaki-plaat en daarbij een beetje nasi, heerlijk! (het water loopt me in mond haha!).

  • Hier nog een liefhebber van de wok en de plaat 🙂 Heerlijk!
   Inderdaad het vlees was fantastisch, maar had iets minder gemogen als er wel andere gerechtjes bij zouden zitten.

 2. Volgens mij zijn er meerdere restaurants in Rotterdam. Ik ben ooit bij de Gaucho aan de plas, in Hilligersberg bij de Bergse Plas. Ik vond het daar heel goed qua eten en bediening.
  Of het er krap was weet ik niet meer, had meer oog voor mijn date 😉 haha…..

 3. Dus lekker eten, maar niet de sfeer die je op het oog had. Gelukkig zijn er nog genoeg andere restaurants die je uit kunt proberen 🙂

 4. Ja, het oog wil ook wat. En een goede stoel, dat vind ik ook belangrijk. Beetje ruimte.
  Oké: èn frietjes. Mèt voldoende mayo.
  En heel veel sausjes;-D
  Geloof dat ik er bar weinig te zoeken heb.

 5. Grappig, de Rotterdamse vestiging van mijn werk zit in dezelfde straat. Ik ben niet zo’n vlees-eter dus aan mij is het ook niet echt besteed, vrees ik.

 6. Wij komen wel vaker bij Gauchos en ik kan je zeggen dat mijn ouders op één na alle Gauchos restaurants in Nederland gehad hebben. 🙂 Je moet even weten wat je kunt verwachten en dan is het smullen geblazen. Met die Bife de Lomo zat je in ieder geval goed!

   • Ik denk dat ze die zullen zeggen waar jullie geweest zijn. Daar komen ze zelf het meest voordat ze naar De Doelen gaan. 🙂
    Vroeger was er trouwens altijd een saladebar, maar die is nu geloof ik verdwenen. Ik denk dat de meeste mensen echt voor het vlees komen.

 7. Ik ken er wel enkele die daar hun hartje zouden ophalen aan het vlees 🙂 Zelf ben ik niet zo’n vleeseter maar voor een keertje, vooral als het zo lekker en mals is, zou ik wel een offer doen 😀 Spijtig van de inrichting, Argentijns en modern…niet echt een match vind ik.

 8. ik vind die open keukens ook wel een pluspunt, zo zie je hoe netjes de kookplaats is (of niet).
  Jammer dat ze zo weinig garnituur bij dat vlees gaven. Ik eet zelf wel graag een stukje mals vlees, maar evenzeer een portie groenten.

 9. Ik eet eigenlijk zowat alles graag, maar toch ga ik liefst naar een chinees restaurant,
  op de een of andere manier hou ik van die aparte sfeer die blijkbaar in elk chinees restaurant hangt!

 10. Fijn dat jullie zo genoten hebben.
  In Amsterdam vond ik in mijn vleesetende tijd de gerechten mager en vooral op het vleesgedeelte toegespitst. Het stuk vlees was feitelijk het enige verschil tussen de verschillende mogelijkheden. De bijgerechten en de garnituren vond ik saai, voorspelbaar en smakeloos.
  Nu ik geen dier meer eet zal ik daar ook niet meer terug gaan.
  Misschien dat de Amsterdamse versie vooral op toeristen mikt als klanten?
  Of dat de koks een mindere dag hadden?
  Ik weet het niet.

  Fijn om te lezen dat jij zo smakelijk hebt genoten.

  Vriendelijke groet,

Reacties zijn gesloten.