Op jacht …

“Heb je al een voorkeur?” Vraagt vriendlief. Ik kijk hem niet begrijpend aan. Mijn gedachten gaan alle kanten op. Avond eten? Vakantie? Nieuwe tuintegels? Toch een tweede vogel? Ik geef het op. “Voorkeur, voor wat?” “Voor een boot natuurlijk!” Alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Oh dat… “Zo één waarbij ik niet zelf hoef te roeien.” Is mijn antwoord. Ik glimlach vriendelijk en pak mijn leesboek er weer bij. Vriendlief liet zich niet afschepen. Nu een van ons eindelijk het vaarbewijs op zak heeft, houdt niks hem tegen om nog intensiever op jacht te gaan naar een boot. Vriendlief is nog steeds in afwachting van een antwoord, want zijn wenkbrauwen staan in een heel rare boog op zijn voorhoofd. “Mijn voorkeur gaat toch wel een beetje uit naar een boot met kapitein.” Zeg ik in een tweede poging. “Dat soort boten liggen helaas ver buiten ons budget.” Vriendlief snuift, fronst zijn wenkbrauwen nog iets meer en duikt zijn PC weer in. Op jacht, naar een boot zonder kapitein maar waarbij we niet hoeven te roeien.

Dat weekend besloten we er eens goed voor te gaan zitten. Wat willen we nu eigenlijk? Ik heb net zoveel verstand van boten als van UFO’s. Hoewel ik na mijn X-file periode daar wel aardig over mee kan praten… Wat dat betreft heb ik nog een hoop te leren. We maakten een lijst met onze wensen, en vroegen ons af wat we precies van plan waren met een boot? Dagtochten? Korte vakantie? Wakeboarden? Toen dat eenmaal duidelijk was konden we gerichter gaan zoeken. Dan zie je pas hoeveel verroest ijzer er te koop staat. Gelukkig ook heel veel moois. Heel veel nieuws en heel veel ouds. Ik had de hoop voor die dag al opgegeven toen vriendlief een boot gevonden had die praktisch aan al onze wensen voldeed. Niet te groot, niet te klein. Gelukkig zonder roeispaan en helaas zonder kapitein… Maar wel met een keukentje, badkamertje en slaapgedeelte. Alles heel klein, kneuterig maar heel gezellig.

Toen we de boot zagen was het liefde op het eerste gezicht. Daar sta je dan… Niet te hard van stapel willen lopen maar je kunt niet wachten om jezelf in het diepe te smijten. Diezelfde week hadden we een afspraak voor een officiële bezichtiging en natuurlijk voor meer informatie. De eigenaar vertelde vol liefde over zijn boot. De avonturen die ze hadden mee gemaakt. Havens die ze hadden aangedaan. Weken dat ze met het gezin waren weg geweest. Hij wilde de boot nog helemaal niet weg doen. Had hem zelfs kort geleden nog helemaal onder handen laten nemen. Maar helaas was er een situatie ontstaan waarbij ze nauwelijks nog zouden gaan varen. Eeuwig zonde.

Ook al waren we heel erg enthousiast, we wilden eerst nog wat zaken uitzoeken. De informatie laten bezinken en er moesten nog wat telefoontjes gepleegd worden naar andere bootkenners. Wanneer daar een positief antwoord op zou komen moest er nog nader onderzoek gedaan worden naar de staat van de boot zelf. Hoewel de eigenaar met zoveel zorg en liefde voor zijn boot had gezorgd dat ik een vermoede had dat dit wel goed zou zitten.

Alles zat mee en de onderhandeling met de eigenaar kon beginnen. We waren het sneller eens dan ieder van ons gedacht had. Met toch wel enige trots wil ik jullie voorstellen aan Merlin …. Onze nieuwe buddy op het water. 💙

Foto Hamar mag varen met nieuwe motorboot, Larson. Nieuwe hobby op het water.

18 gedachtes over “Op jacht …

 1. Mooie boot! Goed ook dat je alles goed hebt uitgezocht. Je wilt niet weten hoeveel mensen iets kopen en er dan achter komen dat ze iets belangrijks missen. Kan je jaren mee voor uit. Heel veel plezier er mee.

  • Ha Koen. Welkom op mijn blog 😀
   Inderdaad, daar was ik wel een beetje bang voor. Mijn kennis is echt 0 wat boten betreft… 🙈 We hadden (en hebben nog steeds) aardig wat huiswerk. Ik hoop ook inderdaad dat we hier wel een tijdje mee vooruit kunnen. Dank je wel voor je reactie!!

 2. Veel plezier met jullie boot. Jaren met de boot op vakantie geweest en mooie dingen gezien. Een leuke tijd maar ook veel werk. Maar nu blij niet meer te hoeven 😄😄

  • Dank je wel Anneke. Leuk!! Ik kan niet wachten 🙂
   En wat dat werk betreft: ik moet het allemaal nog gaan mee maken. Ben nooit verder gekomen dan een roeiboot en die liet ik gewoon leeglopen wanneer ik er klaar mee was haha…

 3. Gaaf zeg! Daar kun je leuke tochten mee gaan maken 🙂
  Jullie kunnen vast niet wachten tot het nieuwe vaarseizoen; ik niet op de verslagen met bijhorende foto’s 😉
  XxX

 4. Ah vét zeg! Echt een mooi exemplaar! Goed dat jullie je er flink in verdiept hebben, een boot kopen is niet niks. Maar deze is vooralsnog mooi én overdekt. Ik zie toch echt een kapitein zitten hoor! 😉

  • Ja dat overdekte is echt fantastisch. Zo kan je met wat minder goed weer toch nog het water op. In de zomer kan de kap er helemaal af. Ja die kapitein… Je moet wat he haha…

 5. Gefeliciteerd!! Zo tof! En wat een mooie boot ook! Ik wilde altijd een zeilbootje. Misschien komt het er ooit nog van 🙂 Geniet er van!

 6. Pingback: 2016 in vogelvlucht… | Deborah Hamar

Reacties zijn gesloten.