Leesflow van 2016…

Lezen is sinds een aantal jaar een echte hobby geworden. In 2016 heb ik een record aan boeken gelezen. Ik verslond ze letterlijk. Mijn honger was niet te stillen. Met de start van 2016 zat ik in een leesflow waar ik niet meer ben uitgekomen. Op mijn eigen blog houd ik bij welke boeken ik gelezen heb, maar niet wanneer. Ik weet dus niet precies hoeveel boeken ik dit jaar heb uitgelezen. Sinds ik een account op Hebban heb, kan ik de gelezen boeken op volgorde wegschrijven. Dit jaar doe ik ook mee met de lees challenge. Kijken of het mij lukt om minimaal 40 boeken te lezen. Hieronder een samenvatting van mijn leesflow van 2016:

Wat is je favoriete genre?
Thrillers (misdaad, detectives en politieverhalen) lezen het fijnste weg. Ik denk dat 80% van wat ik lees uit dit genre bestaat.

Welke serie’s heb je in 2016 gelezen en wat vond je daarvan?
Ik begon het jaar met de Zweedse schrijfster Camilla Lackberg en haar serie rondom politieman Patrick Hedstrom. Leuke verhalen maar te veel personages. Ik werd er soms kierewiet van. De boeken zijn zeker niet slecht maar wel de minste van de drie series die ik gelezen heb. Ik ging door met de verhalen over Rani Diaz, een serie van Sterre Caron. Speelt zich af in België. Spannend en vlot geschreven. Inmiddels zijn er meerdere boeken verschenen die ook op mijn 2-read lijst staan. Ik sloot het jaar af met de Noordzeemoorden van Isa Maron. Direct ook de beste en mijn favoriet! Spannend, meeslepend en vlot geschreven. Aanrader als je die nog niet gelezen hebt!
De Noordzee Moorden, serie geschreven door Isa Maron.

Van welk boek had je hoge verwachtingen?
De boeken van Tami Hoag. Maar misschien iets te hoge verwachtingen. Het eerste boek “Dieper dan de doden” was een tegenvaller. Langdradig en overdreven (Amerikaans) geschreven. Het tweede boek “De donkerste weg” maakte weer wat goed. Het derde boek dat ik las, “Doodsengel” kwam zo traag opgang en was een worsteling om doorheen te komen dat ik het, geheel tegen mijn principes in, heb weggelegd. Ik heb nog “Het 9e meisje” liggen. Maar weet niet of ik daar wel in ga beginnen. Terwijl ik zulke hoge verwachtingen had was Tami Hoag de grootste tegenvaller.

Welk boek deed je verbazen en waarom?
Dat waren er meerdere. Mireille van Hout schreef: “Ibiza land van liefde”. Niet het verhaal maar de prachtige kaft trok mij. Met enige scepsis begon ik te lezen. Roman, hippies en Ibiza trok mij niet. Ik werd niet teleurgesteld. Het verhaal is minstens zo prachtig als de kaft. De sfeer in het boek is zo beeldend geschreven dat het net was of ik er bij was. Heerlijk boek om bij weg te dromen. Het tweede boek was van Frank Panelen met “De wraak van Vondel”. Dit boek heeft een saaie kaft maar het verhaal is des te spannender. Het speelt zich af in Amsterdam. Een aanrader als je van geschiedenis en historische genootschappen houdt.

Wat was het beste feelgood-boek van 2016?De wereld volgens Bob, leesboek over waargebeurd verhaal.
Dat is er maar één: James Bowen met “De wereld volgens Bob”. Nog nooit had ik van dit boek gehoord en wist niet eens dat er een film van was. Ik las het boek zonder verwachtingen. Hoe “simpel” het verhaal ook was, het kwam binnen! Het raakte mij. Het gaf mij een super goed gevoel te weten dat het goed gekomen is met de schrijver en met Bob natuurlijk ook.

Welke boeken gaan zeker in 2017 gelezen worden?
Nog minimaal 35 om mijn challenge te volbrengen. Op dit moment staan er al 23 op de plank en deze wordt wekelijks aangevuld.

Welk boek, dat je gelezen hebt, heeft op jou de meeste indruk gemaakt?

15 gedachtes over “Leesflow van 2016…

  • De boeken van Camilla zijn zeker niet slecht. Ik mis alleen wat diepgang hier en daar. De snelheid is er geregeld uit omdat er te ver uitgeweid wordt over zaken die er in mijn ogen helemaal niet toe doen. En er worden te veel namen genoemd 😂 Ze schrijft echter leuk genoeg om toch alle delen te lezen. Ze maakt je nieuwsgierig naar hoe het dan wel zit…
   Oh ja Fitzek, daar heb ik pas 1 boek van gelezen. Passagier 23. Tof boek!!

 1. Ik moet mijn goodreads erbij nemen om me te herinneren wat ik heb gelezen in 2016… maar eigenlijk was het ‘grensgangers’ van Aline Sax die het meeste indruk op me maakte (historische roman, hoe kan het ook anders)
  Over de Noordzeemoorden van Isa Maron heb ik best al wat goeds gehoord, dus die gaat echt eens op mijn te-lezen-lijstje!

 2. hallo Deborah, wou je gewoon goeie dag/opperbest jaar wensen,
  mss dat ik ook terug begin te bloggen,
  hoe dan ook, je hebt er al een fervente lezeres bij; mijn vrouw verslindt boeken per kgs de laatste jaren 🙂

  sweets
  Johan Maddox

  • Hey Maddox!!
   Wat leuk om jou weer terug te zien!!
   Dank je wel. Voor jou ook de beste wensen. Dat 2017 een mooi, rustig en liefdevol jaar mag worden 🙂
   En, ook voor je vrouw, met heel veel mooie boeken om te lezen!!
   Leuk dat je ook weer begint met bloggen.

 3. Heerlijk he, dat lezen! Ik ben nu wel benieuwd naar die Bob, ga ik eens opzoeken 🙂 Twee boeken waar ik erg van onder de indruk was en eentje die ik nu lees waar ik vreselijk om moet lachen: 1. Kom hier dat ik u kus van Griet Op de Beeck, 2. De overgave van Arthur Japin en 3. The Life and Loves of a He Devil van Graham Norton. Hoe die laatste bijvoorbeeld over zijn honden vertelt… geweldig 🙂

 4. In de serie van Camilla Lackberg ben ik op het moment bezig, maar ik snap wat je bedoelt met de personages. Isa Maron ga ik even noteren, dat wordt mijn volgende project :). Liefs.x

 5. Lezen is zó fijn! En jouw lijstjes zijn altijd een prima bron van inspiratie. Mijn favoriete boek is nog steeds ‘Haar naam was Sarah’. Zo mooi (en verdrietig, dat dan weer wel).

Reacties zijn gesloten.