Komt dat even mooi uit…

“Zo, dat zijn nog de originele die er onder zitten!” “Ja ja” zeg ik tegen de fietsenmaker terwijl we alle twee over mijn fiets gebogen staan. “Zeker 16 jaar oud!” Zeg ik er nog achteraan. “Dan heb je hem niet zo heel veel gebruikt?!” Is zijn weerwoord. Netjes in de schuur gestaan en alleen gebruikt met mooi weer. Dat zeg ik overigens niet. Ik antwoord met een lachje. De binnenband komt op verschillende plaatsen door de buitenband en veroorzaakt ook nog het gevoel alsof er een slag in mijn wiel zit. Dat ze nog niet uit elkaar geklapt zijn is een wonder. De rem loopt aan, snelbinders zijn stuk en zo zijn er nog een aantal zaken die gefixt moeten worden. Mijn fiets bleef in de werkplaats achter en ik ging lopend naar huis.

Net nu ik de smaak weer te pakken had, twee keer op een dag naar Poownie (gewoon omdat het kan!) en het mooie weer spelen natuurlijk ook mee, is ie stuk. Sinds ik dit blog schreef, heb ik veel vaker de fiets gepakt dan anders. En ja, dit keer zelfs in de regen! Maar…. Nu dus even niet. Van de vier fietsen die in onze schuur staan zijn er ook nog eens drie werkeloos. Twee van vriendlief en een van zoonlief. Ik ben voorstander van herintreden op de werkvloer dus besloot ze alle drie aan een inspectie te onderwerpen. Twee van de drie voldeden in ieder geval aan mijn eis.

Die van vriendlief was, zelfs met het zadel en stuur op de laagste stand, veel te groot voor mij. Haha ik kon niet eens bij de trappers. De fiets van zoonlief zag er, op wat spinnenwebben na, zo goed als nieuw uit. Hij heeft er maar een paar keer op gefietst, maar een mountainbike was niet geschikt als vervoermiddel naar school. Zadel en stuur bleken nog een stukje opgekrikt te kunnen worden. Hoewel hij nog iets aan de kleine kant was bleek ik er prima op te passen. Kwam dat toch even mooi uit…

Ik besloot er direct een rondje mee door de polder te crossen. Dat viel zwaar tegen. Hoe heeft hij het al die tijd uitgehouden op dat zadel. Alsof ik met mijn achterwerk op een spijkerbed was gaan zitten. Stug trapte ik door in de hoop dat de zadelpijn die ik nu aan het ondergaan was van tijdelijke aard zou zijn. De dagen die volgden ging het steeds iets beter. Ik kreeg zowaar de smaak te pakken. Bijna iedere avond trok ik eropuit. Al dan niet gecombineerd met een bezoek aan de Poownie. Mijn bovenbeenspieren wisten niet wat hen overkwam. Om niet na twee rondjes al geblesseerd te raken (inmiddels heb ik daar ervaring mee nl) bouwde ik mijn afstanden en snelheid langzaam op.

Zoonlief had niet eens in de gaten dat ik al meer dan een week op zijn “oude” fiets aan het touren was. Daarmee wist ik dat hij hem niet zou missen. Inmiddels was mijn eigen fiets ook weer terug en kon ik mijn rondjes afwisselen. Daar werden mijn bovenbenen blij van. Binnenkort wordt het tijd om de ruiterpaden (bij gebrek aan heuvels en zanderige weggetjes) in de polder al fietsend te gaan verkennen. Eens kijken of ik klaar ben voor wat offroad werk.

 

 

 

***

41 gedachtes over “Komt dat even mooi uit…

 1. Ik ben gek op fietsen.
  Vanmorgen de accu van mijn nieuwe fiets (een elektrische dus) weggebracht om te laten reviseren. Als ik een nieuwe baan heb, is de afstand voor een gewone fiets net even too much, zelfs voor mij 😉

 2. Ik ga ook graag al eens fietsen. Met mijn ouders ouders deed ik dit vroeger veel als een dagje weg. Nu ik met mijn vriend samenwoon doen we dat minder maar daar komt verandering in!

 3. Wat is het toch heerlijk om te fietsen! Vroeger heb ik het was vervloekt, omdat ik altijd een heel eind naar school moest fietsen, door weer en wind. Maar nu zal ik ook willen dat ik het weer wat vaker kon. Hopelijk laat mijn gezondheid dit weer eens toe ☺️🍃

 4. Goed bezig hoor! Ik had me ook voorgenomen om deze zomer meer te gaan fietsen maar het zijn heel wat minder fietstochtjes geworden dan ik had verwacht. Beetje druk met andere dingen.

 5. Heerlijk hoor! Ik houd ook van fietsen, zou het meer willen doen maar wie weet volgend voorjaar betere energie!

 6. Wat goed van je! Ik vind fietsen heel fijn maar door mijn gezondheid is het helaas niet altijd mogenlijk.
  Liefs,
  Yousra Yasmine

 7. Gewoon de fiets van je zoon pakken hé, nou nou. Haha. Heel pijnlijk is het om een tijd op zo’n zadel te moeten zitten. Kontpijn, haha!

 8. Ik ben niet echt een fietser moet ik eerlijk zeggen. Heb het ook veel te weinig gedaan en ik pak sneller de auto haha. Maar altijd handig dat er een ‘reserve’ fiets in de schuur staat!

 9. Eens een blog die gaat over fietsen! Gewoon zalig! Ik ben ook een fietser, naar het werk op en neer. Maar ook hop zo naar de winkel. Werken die beentjes, neen geen elektrische.
  “Hoe val jij af?” Wel dit is de ideale manier, en nog leuk ook zo door na natuur sfwoefen 🙂

 10. Ik wandel dagelijks tussen de 5 en 10 kilometer, maar om heel eerlijk te zijn is het al heel lang geleden dat ik op een fiets heb gezeten. En met heel lang bedoel ik minimaal 8 jaar geleden. Nu moet ik daar wel bij zeggen dat problemen met mijn evenwicht me een beetje tegenhouden daarin

Reacties zijn gesloten.