Ook Draak heeft vakantie…

De voorbereiding voor de wintersportvakantie begon dit keer iets eerder dan anders. Draak zijn vaste oppas is in de tussentijd ziek geworden en zelfs in het ziekenhuis opgenomen. Het was niet zeker of hij überhaupt bij krachten was om op zo’n handenbindertje als draak te passen. Wat voor hem erg vervelend is. Omdat nog niet helemaal duidelijk is wat hij heeft maar ook omdat hij zoveel plezier beleeft aan de dagen met Draak. 

Gelukkig heb ik onder mijn collega’s grote dierenvrienden en één daarvan was bereid om een week op Draak te passen. Hoewel ze zelf geen verstand van Draken van dit formaat heeft vond ze dit geen probleem. Op de dag van vertrek naar ons winteradres brachten we ook Draak naar zijn logeeradres. Het leek wel een complete volksverhuizing. Want niet alleen hij, maar ook zijn (reis)kooi met toebehoren, tas met speeltjes, opstapstok en een voorraad eten, nootjes en fruit moest mee. 

Draak kan soms best eenkennig zijn en ik heb geen flauw idee hoe hij reageert wanneer hij daar is. Een compleet ander huis, andere geuren en er hangt natuurlijk een andere energie. Om de overstap zo klein mogelijk te maken heb ik wat speeltjes uit zijn eigen kooi gehaald om daar op te hangen. Ook de voermomenten en het soort voer blijft in ieder geval de eerste dagen gelijk. 

Wanneer we aankomen is het eerste dat opvalt de ontbrekende lift. Dus ik sleep eerst Draak in zijn tas mee naar boven voor ik de rest van de kooi ga halen. Gelukkig is Vriendlief mee en krijgen we in twee keer alles boven. Het is altijd even puzzelen. Zo ook nu. Maar toch hebben we de kooi sneller in elkaar dan verwacht. Draak slaat ons gade vanaf zijn zitplek in zijn rugzak. Af en toe geeft ie een een teken van leven maar verder hoor ik hem niet. 

Zodra alles op zijn plek staat en hangt pak ik Draak en laat hem zijn tijdelijke verblijf zien. Hij herkend de kooi en zijn spullen direct. Vanaf de opstapstok probeert ie al bij de kooi te komen. Eenmaal binnen is het eerste wat hij doet een rondje door de kooi klauteren. Al zijn speeltjes worden even gronding bekeken en getest. Alsof hij zich er van wil zekeren dat ze van hem zijn. De volgende minuten is ie heel druk en komen een hoop woordjes kriskras door elkaar naar buiten.

Ik leg mijn lieve collega nog wel even uit wat ie wanneer te eten krijgt. Waar ze goed aan doet en wat ze zeker niet moet doen. (ook al vraagt Draak er zelf om wanneer ie zegt: Kom is?? Kom maar koppiekrauwen!!”) Want hij ziet er dan wel erg fluffy en aaibaar uit en kan als de beste slijmen, hij heeft ook een flinke snavel die hij met veel plezier nog wel eens wil testen, op alles wat voorbij komt. Dus ook een vinger. Ik praat uit ervaring!

Maar Draak blijft mij verbazen. Hij is direct op zijn gemak. Zijn hele non-verbale maar ook zeker zijn verbale houding laten merken dat ik met een gerust hart op vakantie kan gaan. haha de “doei’s” en “dag hoor” vliegen mij om mijn oren. Terwijl wij plezier zullen beleven op de pistes, zit hij op een prima plek en wordt met alle liefde verzorgd. Dus ook een vakantie voor hem.

 

 

***

16 gedachtes over “Ook Draak heeft vakantie…

  1. Ik vind het een leuke naam vorige het beest maar bij mij komt hij er niet in want ik ben geen fan van vogels. Ik hoop dat je een fijne vakantie hebt net als Draak.

  2. Toen wij besloten dat we graag een kat wilde, ben ik eerst gaan zoeken naar een goed oppas adres voor hem. Toen ik deze had gevonden gingen we naar het asiel. Onze kat is echt een gezelschap dier en dus wil ik hem niet een week alleen thuis laten met af en toe eten en drinken krijgen. Als ik weet dat hij goed zit, heb ik ook een goede vakantie. Fijn dat het bij jou ook zo oploste en hopen dat het met de vaste oppas snel beter gaat.

  3. Wat fijn dat je een goede plek gevonden hebt! Er is niks vervelenders als je geen fijne plek voor je beessie hebt als je zelf van huis bent.

  4. Wat fijn dat je alsnog een plekje voor Draak kon vinden! Fijn ook dat alles gelijk goed ging, dan ga je toch net even wat lekkerder op vakantie!

  5. Wij hebben ook dieren en ik vind het altijd veel gedoe om oppas in te schakelen. Gelukkig hebben we een fijn adres voor onze hond en zorgt de buurvrouw voor de kat en voor de pony en de geit.

  6. Mijn kat kan niet tegen alleen zijn. Dat is de hel voor hem. Gelukkig kan ik hem bij iedereen achterlaten, zo gemakkelijk is ie dan ook wel weer. Maar meestal breng ik hem 100km verderop naar mijn ouders.

  7. Het lijkt mij een heel gedoe om met vakanties dieren ergens onder te brengen. Daarom gaan wij thuis (boerderij) in etappes, voor de dieren zelf is het ontbreken van de baasjes al stressvol genoeg. Gek hè hoe een dier aan een baasje kan hangen, zelfs als je alles hetzelfde doet zitten ze nog op wacht. Ben wel heel blij dat er goede oppas adresjes zijn, lijkt mij voor een dier ook veel fijner dan een massaal pension!

  8. Aaaah wat fijn dat je met een gerust op vakantie kon gaan. Het is toch altijd spannend hoe jouw huisdier reageert op een nieuwe plek. Gelukkig hebben jullie allemaal genoten!

  9. Toch wel heel fijn om hem met een gerust hart achter te laten. Beterschap voor de vaste oppas en voor jullie: fijne vakantie!

  10. Lastig altijd om een goede vaste oppas te vinden voor de huisdieren. Wij hebben het hier met onze twee katten. Wanneer de vaste oppas niet kan, dan zit ik al meteen met het handen in het haar! Mooi dat jullie een fijne oplossing hebben gevonden.

Reacties zijn gesloten.