De ochtendstond…

Au, dat doet toch wel even zeer als de wekker afgaat. Het is nog maar net 06.00 uur in de ochtend en ik had zelfs nog 1,5 uur langer kunnen blijven liggen. Maar de ochtendstond heeft goud in de mond. Of zo iets… Het is maar goed dat ik een ochtendmens ben en daardoor sneller opstart dan de heren hier thuis. Draak is wel een ochtendbird, maar zelfs deze tijden zijn niet aan hem besteed. 

Ik rek mij nog eens flink uit. Vervolgens voel ik heel bewust hoe lekker warm mijn bedje aanvoelt voor ik resoluut de dekens van mij afgooi. Met een paar passen sta ik in de badkamer om mij om te kleden. Nog eens een paar passen sta ik in mijn eigen “gym”. Boy wat doe ik mijzelf aan!? Terwijl ik de apparaten aanzet en mijn sportschoenen aan trek ontwaakt de rest van het gezin. Zoonlief komt half slaapdronken de trap af en blijft met grote vraagtekens boven zijn hoofd bij de deur staan. “Ben je gek of zo?” is de enige reactie die ik krijg. “Ja, jij ook moguh he!” roep ik terug. 

Ik start vandaag met een sessie van 10 minuten wandelen op de loopband. Hoewel de lente zich hier en daar echt al even laat zien is het ’s morgens nog rete koud. Mijn spieren en botten lijken hier ook wat moeite mee te hebben. Of het is gewoon het belachelijk vroege tijdstip. Dus begin ik lekker rustig aan. 

Mijn nieuwe wekelijkse routine sluit perfect aan bij mijn gestelde doelen van eind vorig jaar. Meer actieve minuten, meer stappen en verbrande calorieën per dag!! Ik ben ook al goed op weg. Alleen de twee weken dat ik ziek was kon ik het niet opbrengen om te sporten. Tot nu toe heb ik mijn wekelijkse doel netjes behaald en zit er al 50€ in de pot.

Wanneer ik ’s avonds sport staat de radio vaak lekker hard aan. Maar ’s morgens werk ik mijn oefeningen in stilte af. Eigenlijk is dat ook wel fijn. Het gezoem van de machines werkt als een mantra. Of als een soort meditatie. Mijn tien minuten wandelen zitten er op en schuif door naar de roeimachine. Ook dit programma bestaat uit tien minuten. Na een blessure ben ik wat voorzichtiger geworden met het roeien. Dus bouw ik het langzaam op.  Na het roeien volgt wederom de loopband maar nu een heel stuk sneller en met een hellingsgraad.

Oh de beentjes voel ik nu wel!! Ik besluit eerst wat buikspieroefeningen te doen voor ik op de crosstrainer stap. Dat is toch wel de cardio-oefening bij uitstek. Na een paar minuten voel ik de eerste zweetdruppels al op mijn voorhoofd verschijnen. Niet lang daarna wordt mijn gezicht als glijbaan gebruikt. De heren zijn bijna klaar in de badkamer, dus wandel ik nog wat uit op de band. Ik eindig met flink wat rek- en strekoefeningen en een groot glas water. 

Het is kwart voor 9 als ik kantoor binnenloop. Terwijl een aantal collega’s nog wakker moet worden heb ik er al aardig wat actieve minuten opzitten en kan direct aan de slag. Vanavond heb ik zelfs tijd over, want mijn uur sporten heb ik al lekker achter de rug. Tja, de ochtendstond heeft inderdaad goud in de mond….

 

 

***

21 gedachtes over “De ochtendstond…

 1. Stoer hoor! Hartstikke goed wat je doet! Ik kan het niet, vroeg opstaan, en dan ook nog gaan sporten… (en eigenlijk zou ik het wel eens moeten gaan doen, fluistert dat duiveltje nu in mijn oor….)

  • Dank je wel. Je er ff toezetten en dan ist echt wel fijn zo vroeg alles al gedaan te hebben.
   Oh ja het in elkaar zetten is wel ff een dingetje 🙈🙈 maar als je dit goed doet heb je er veel plezier van. Zelfs om 06.15 in de ochtend 😂😂

 2. Oh, ik vind het zo heerlijk, in de ochtend sporten. Afgelopen week voor het eerst dit jaar weer lekker gaan hardlopen voordat ik moest werken, dat heb ik wel gemist in de winter.

 3. Vroeger ging ik altijd hardlopen voor ik ging werken. Het is inderdaad wel lekker om dat alvast maar gedaan te hebben (en het was altijd zo lekker stil op straat). Maar tegenwoordig sta ik om 06.15 uur op om om 08.30 uur op mijn werk te zijn. Als ik dan ook nog eerst moet sporten…. dat trek ik écht niet.

  • Dat heb ik ook een tijdje gedaan. Heerlijk vond ik het. Vooral omdat er verder niemand buiten was op dat belachelijk vroege tijdstip. 😆 Heerlijk om dan langzaam wakker te worden terwijl je alleen maar de vogeltjes hoort. Zodra mijn knie het weer aan kan om meer dan 1 km te rennen ga ik ook weer in de ochtend naar buiten.

 4. Fijn is dat hè? Dat als je dan gaat werken, je het sporten al gedaan hebt? Ik kan daar ook altijd zo blij van worden. Ik ga meestal rond half acht ’s ochtends hardlopen en als ik daarna ga werken voelt dat heerlijk.

 5. Ik ben veel te vroeg wakker. Mijn ogen zijn de laatste tijd om 5 uur geopend en dat merk ik in de avond wel. Om 7 uur ben ik dan wel wakker genoeg om lachend uit bed te komen, haha.

 6. Goed bezig! Ik ben totaal geen ochtendmens en slaap ook nog eens ontzettend slecht helaas.

 7. Wat ben je goed bezig! Ik ben niet echt een ochtendmens maar ik hou wel van sporten. Ik zou best een ochtendmens willen zijn, maar ik ga eigenlijk veel te laat slapen om in de ochtend fris en fruitig uit mijn bed te stappen!

 8. Leuk, jij bent ook al zo lekker sportief in de weer. Maar zo vroeg als jij, brrrr…
  Ik ga 2 maart weer beginnen met Start to Run, hopelijk wordt het nog wat met dat lijf van me. Lieve groet, Narda

Reacties zijn gesloten.