Carnivore goes vegan…

“Kom maar door met die datums” kregen we over de app. Op de datums die doorkwamen kwam een nee, nee en heel verrassend nog een nee. Iedere keer was er wel weer een agenda van één van de dames die roet in ons etentje gooide. Het leek bijna een onbegonnen missie om iets in te plannen. Het duurde ook even maar uiteindelijk lukte het eind december om een datum te prikken voor begin februari.

Vorig jaar zijn we een aantal keer met de dames van stal uit eten geweest. Het is leuk om elkaar ook in een ander omgeving te zien. Met normale kleding en zonder hooi in het haar. Of zoals met de afgelopen stormen, verwaaid haar. Je hebt eens wat andere gespreksonderwerpen dan enkel paard. Daarnaast is het ook gewoon super gezellig. En wij zijn wel te porren voor wat gezelligheid tijdens het eten.

“Ik stel voor om jullie eens mee te nemen naar een veganistisch restaurant!! Werd er door een van de dames geopperd. Overigens al ergens in september vorig jaar. Maar toen bleek de toko waar we ons oog op hadden laten vallen compleet vol geboekt. Aangezien een datum afspreken niet bepaald vlot gaat besloten we de boel niet om te gooien maar gewoon een ander restaurant te kiezen. Wat in het vat zit verzuurt immers niet…

Dat vat werd dus begin februari geopend. De gelegenheid: Rozey in Rotterdam. Een restaurant met een all you can eat concept en waarbij enkel vegetarische en veganistische gerechten geserveerd worden. Als carnivoor, (met name steak en BBQ liefhebber) een leuke uitdaging. De menukaart zag er alvast goed uit. Voldoende om uit te kiezen en de smaakpapillen te kunnen testen. Verder is er geen tijdslimiet dus je kunt tot praktisch sluitingstijd blijven zitten. Iets wat wij (uiteraard) ook deden.

Het was even zoeken naar een parkeerplek en uiteindelijk besloten we de auto maar achter te laten in een van de parkeergarages. Waar we later op de avond een klein kapitaal mochten neerleggen om hem weer mee te mogen nemen. De slagboom eruit rijden was misschien goedkoper. Op de een of andere manier had ik een compleet andere voorstelling van het restaurant. Bij de naam Rozey denk ik aan warm en knus. Maar toen we het overvolle restaurant binnenstapte bleek dat niet echt het geval.

Het restaurant heeft een frisse, hippe maar iet wat industriële uitstraling. Echter zouden ze wel wat aan de verlichting mogen doen. We werden de hele avond verblind door de spotjes boven ons hoofd. Dat mocht de pret niet drukken. Nadat de eerste drankjes op tafel stonden gingen we los op diverse voorgerechten. Gevolgd door zo’n beetje alle hoofdgerechten. Wetende dat er ook nog plek moest zijn voor alle toetjes… Een klein nadeel was dat ze begin van de avond al door de “Kentucky-fried-bloemkool” en het Jackfruit heen waren. Tot groot ongenoegen van een van de dames. Gelukkig was er volop keus en moest ik na mijn 2e toetje passen voor de aller laatste ronde. Ik zat bomvol.

Ik had het niet verwacht maar was aangenaam verrast. De gerechten waren smaakvol en veelzijdig. Ik heb heerlijk gegeten en het (echte)vlees geen minuut gemist. De draadjesvlees bitterballen en saté waren overigens bijna niet van echt te onderscheiden! Om over de zalige cheesecake nog maar niet te spreken. Ons stal-uitje was wederom prima geslaagd. Nu eens verzinnen waar we de volgende keer heen gaan..

 

diverse vegetarische gerechten van Rozey

 

***

26 gedachtes over “Carnivore goes vegan…

 1. Mooi initiatief. Toevallig heb ik vanmorgen ontdekt dat je fantastisch eiwitschuim kan kloppen van kikkererwtenvocht en zo bijvoorbeeld een heerlijke vegan chocolademousse kan maken (met ook kokos- of sojaroom). Misschien thuis ook eens vaker een vegetarisch of veganistisch dagje inlassen. Het kost misschien wat meer moeite om je nieuwe dingen eigen te maken, maar je ziet dat dat heel goed kan, dat je ook zonder vlees verrukkelijk kunt eten… En het zal je geweten als dierenliefhebber ook goeddoen. Elke dag vlees eten is sowieso niet meer van deze tijd. Over 100 jaar kijken ze op ons terug met groot ongeloof, dat we zó wreed konden zijn voor dieren! (Het hele milieu-aspect nog daargelaten).

  • Wat handig dat je daar bij toeval achter kwam haha. Thuis word al geregeld vegetarisch gegeven. Maar uit eten eigenlijk nooit. Ik vond het echt een openbaring dat er zoveel te verkrijgen was. En bijna alles smaakte erg lekker. En het was ook nog eens erg gezellig 🙂

   • Dat was wat onduidelijk geformuleerd van me, maar ik ontdekte het niet toevallig van dat schuim omdat ik zo maar wat aan het mixen geslagen was hoor 😉 maar ik vond het toevallig dat ik net met wat veganistische mogelijkheden aan het experimenteren was geweest toen ik jouw blog las. Gelukkig is (af en toe) vleesloos eten inmiddels voor de meeste mensen geen probleem, en ook de meeste restaurants hebben wel smakelijke vegetarische alternatieven. Hoe anders was dat 30 jaar geleden toen ik vegetariër werd! Misschien is dat over een aantal decennia ook wel zo met veganistisch eten, iets wat ik dus nog niet doe (maar eigenlijk wel vind dat ik het zou moeten doen).

 2. Grappig, ik kreeg gisteren van mijn oudste toevallig als cadeau een vegan kookboek aangevuld met een kostelijke imitatie van de dame achter de kassa! De foto’s in het boek zien er zo aantrekkelijk uit dat je meteen zin hebt om de recepten te gaan uitproberen.

 3. Ik ben lang genoeg vega geweest om me te herinneren dat er prima maaltijden zijn zonder vlees. Maar toen ik erachter kwam waar de ingredienten vandaan komen en wat dat ost ben ik ermee gestopt. Mede doordat al mijn waardes in puin lagen en ik geen nacht zonder kramp door kwam. Ik eet minder vaak vlees en minder vlees maar ik eet echt liever kip dan tofu of vis. Ik denk dat het al een berg zou schelen als mensen geen tussendoortjes nemen waar vlees in zit. Geen hema worst (niet lezen wat daar in zit!) balletje bij de benzinepomp en geen frikandel uit de muur.

 4. Wat leuk! Zelf probeer ik zoveel mogelijk vegetarisch en veganistisch te eten. Restaurants zoals dit maken dit ook veel gemakkelijker. Lekker veel uitproberen en zien wat er het lekkerst is.

 5. Ik blijf qua eten bij wat ik ken. Iets met allergieën, prikkelbare darm en autisme. Maar wat jullie aten ziet er wel goed uit

 6. Altijd gezellig om met vrienden uit eten te gaan. Maar vegan is niet mijn ding, sorry. Ik ken het restaurant niet, maar het ziet er leuk uit, heel uitnodigend. Denk heel aantrekkelijk voor de vegans.

 7. ik eet met grote regelmaat geen vlees, je kan mij zo meenemen naar een vegetarisch restaurant, maar veganistisch is mij toch een brug te ver.

 8. Het ziet er allemaal top uit. Ik beperk het vlees eten tot de weekenden door de week eigenlijk weinig. Om echt vega te worden nou nee. Maar mooie blog

 9. Grappig hoe ‘veel’ mensen hier toch ‘nee’ zeggen tegen vegan… Het is een blogje naar mijn hart. Fijn dat jullie het zo gezellig hebben gehad en ook nog heerlijk hebben gegeten! Benieuwd hoe lang het duurt eer jij je BBQ en de steaks laat staan… 😉

  • Leuk om je reactie te lezen, dank je wel. Sinds enige tijd ben ik met vlees gaan minderen en er zijn zelfs dagen dat ik het niet (meer) eet. Er is steeds meer bewustwording. Ook bij andere familieleden. Maar ik ga nog geen weddenschap met je aan hoor 🤣🤣

 10. Wat een uitdaging zeg ..maar zeker de moeite waard om een gezellig avondje te combineren met een veganistische restaurant. En wat ik begrijp.. buiten de gezelligheid, hebben jullie ook genoten van het eten..

  Zou het ook eens moeten uitproberen om daar een mening over te geven.. ondanks ik niet echt een vleeseter ben, eet ik soms een stukje roodvlees .. eigelijk meer om op kracht te blijven ..
  Je hebt het meegekregen van thuisfront. Dus zit in je systeem ..

  Ik drink niet ..ik rook niet .. nu nog .. geen vlees ..🤔

 11. Klinkt heerlijk, ik heb wel meer positieve berichten gezien over Rozey. Ga ik zeker onthouden voor als ik een keer in de buurt ben.

 12. Ik ben geen vleesliefhebber dus ik eet wel vaker vegetarisch in een restaurant. Niet uit overtuiging (sorry) maar gewoon omdat ik eet wat ik lekker vind (nog een keer sorry). Soms een brave salade en soms een kroket (weer sorry). Lijkt me trouwens heel grappig om iedereen in normale kleding en zonder paard te zien.

 13. Ik wissel af, met en zonder vlees. Dus de ene avond een heerlijke vegetarische schotel en de andere avond een lekker stukje vlees. Ben geen grote carnivoor, af en toe vind ik het heerlijk.

 14. Wat leuk geschreven! Je ziet het zo voor je! Nou maar hopen dat het restaurant dit ook leest en nog eens naar de verlichting gaat kijken.

 15. Wat leuk geschreven! Je ziet het zo voor je! Nou maar hopen dat het restaurant dit ook leest en nog eens naar de verlichting gaat kijken.

Reacties zijn gesloten.