Het zit er weer op…

Zou het niet handig zijn wanneer de “transporter” uit Star Trek eens in het echt uitgevonden wordt? “Beam me up Scotty”. Geen files, geen ergernis en geen 9 tot 10 uur durende autorit naar je vakantiebestemming. Maar goed, we hebben het weer overleefd, zowel heen als terug. Dit jaar hebben zoon en ik van plek geruild. Hij voorin en ik achterin. Ondanks de rit zat ik er prima in mijn eigen knusse hoekje. Beetje lezen en slapen afgewisseld door mee blèren met de muziek en neurotisch naar buiten staren.

Rond de klok van 07.00 uur kwamen we aan op onze vaste wintersport stek. Dit keer eens niet als eerste. Toen onze vakantie groep eenmaal compleet was, werd het tijd voor ontbijt en koffie. Veel koffie, want de kamer liet nog even op zich wachten. De wachttijd werd gebruikt voor het doen van wat boodschappen, relaxen in de zon en veel bijpraten met elkaar. 

Neef en zoon deelden samen één kamer in plaats van een slaapplek bij de ouders. De kamer werd in notime omgetoverd tot een soort van mancave, met hier en daar een kleine aanpassing om de kamer zo optimaal mogelijk te kunnen gebruiken. Ze konden in ieder geval lekker doen en laten waar ze zin in hadden. Ik kan je zeggen dat het ook voor ons erg relaxed was.

De eerste dag doen we niet veel. Eerst eens bijkomen van de reis. Daarna volgt al snel het boodschappen doen, ski’s en boards wegbrengen naar de lockers bij de piste. De actieveling gaat zwemmen en de ander pakt een sauna’tje. Maar dan breekt automatisch dag twee aan. Die dag vind ik altijd bijzonder! Het heeft keer op keer iets magisch, wanneer de gondel je voor de eerste keer die week naar de bergtop brengt. Soms trek je door flarden van wolken heen. Je ziet de sneeuw op de boomtakken links en rechts van je liggen. Als je naar beneden kijkt zie je de pistes onder je terwijl de zon de bergtoppen aan de overkant belicht. 

Dan is er ook de eerste afdaling van de week. De spanning of ik nog wel weet hoe het moet, veranderd al snel in het vrije kinderlijke gevoel dat ik krijg als ik naar beneden board. De koude wind die ik langs mijn gezicht voel en mijn ogen doet tranen deert mij niet. Ik kom met een grote glimlach aan bij de rest van de groep, want toegegeven, ik ga nog steeds niet als een roadrunner van de berg. 

De hele vakantie heb ik mij zo kinderlijk blij en mega ontspannen gevoeld. Deze vakantie heeft echt alle voorgaande overtroffen. En wat was ik blij met mijn zelf gewaxte board! Op dag drie heb ik hem nog een keer onder handen genomen en kwam de rest van de vakantie prima van de berg. 

De wintersport voelt, nog meer dan de zomervakantie, aan alsof ik in een bubbel leef en van de “buitenwereld” afgesloten ben. De berg, het idyllische dorp, waar altijd iets te doen is, het (veel te) lekkere eten en het goede gezelschap. Alsof de rest van de wereld er niet is en alleen alles in die ene bubbel er toe doet. 

Inmiddels zijn we alweer bijna drie weken terug en nog steeds teer ik op de energie van deze geweldige week. We hebben flink geboft. Des te meer omdat de skigebieden in verband met corona nu zo’n beetje allemaal gesloten zijn…

 

 

***

16 gedachtes over “Het zit er weer op…

 1. Het lijkt mij zo magisch om met een skilift naar boven te gaan en dan het adembenemend mooie uitzicht te zien. Ik ben nog nooit op wintersport geweest, en kan vanwege mijn gezondheid niet op de latten staan. Maar alleen al voor de prachtige natuur zal ik eens naar Lapland willen en mij door de winterse wonderen willen laten betoveren.

 2. Wat leuk beschreven, ja ik begrijp wat je bedoelt als je de top bereikt, of dat je in een sprookjesland beland… die stilte, pracht en praal van het gebergte zonnestraalen met weerkaatsing van het sneeuw .. ja..en dan die uitdaging om aan die afdaling te beginnen. Geweldig !
  Fijn dat jullie zo hebben genoten.. en allemaal weer heelhuids terug zijn .. ⛷🏂

 3. De hele sfeer en energie van wintersport is geweldig en fijn. Helaas ben ik niet zo goed in skien en snowboarden, daar zit voor mij de lol niet zo zeer in. Ik ga liever wandelen door de gebieden en dorpjes heen.

  • Wandelen door de met sneeuw bedekte bergen is ook prachtig. Doen er hier ook een paar. Die skiën ook niet maar gaan er lekker wandelend op uit 🙂 Is ook genieten!

 4. Ik moet er niet aan dénken. De reis alleen al klinkt voor mij als pure horror. Maar ik vind de plaatjes wel heel mooi Fijn dat jullie genoten hebben en heelhuids (én gezond) weer thuis zijn.
  PS: die gasten op één kamer is toch geweldig?

 5. Wat fijn dat jullie op de valreep toch nog even lekker zijn weggegaan. nu kan het niet meer. Zo te lezen hebben jullie een heerlijke vakantie gehad.

Reacties zijn gesloten.