What SUP II…

Inmiddels heb ik een aantal keer geSUPt. Het wiebelige gevoel is al minder en ik weet hoe ik mijn bochten moet maken. Tijd voor mijn aller eerste echte tour dus! Ik plan dit in op Hemelvaartsdag want vrij en, lucky me, het blijkt ook nog eens zalig weer om op het water te zijn. Helaas is driekwart van de Nederlandse bevolking ook vrij en die besluiten massaal het zelfde te doen. Om de drukte een beetje voor te zijn vertrek ik wat vroeger op de dag. Het Waaltje is mijn bestemming. Bij aankomst is er nog precies 1 parkeerplek vrij. De rest wordt in beslag genomen door auto’s en busjes van een grote groep zwemmers. Het zijn er zoveel dat ik bijna aan een wedstrijd denk. 

Het grote grasveld aan het water is nagenoeg leeg (later op de dag is het zo vol dat de politie de boel ontruimt en afsluit). Ruimte zat om mijn spullen uit te stallen en de boel op te pompen. Ik trek geen wetsuit aan, het is immers bloedheet en ik ga mijn best doen niet te vallen. Vriendlief is toch wel nieuwsgierig naar mijn nieuwe bezigheden op het water en besluit polshoogte te komen nemen. Samen lopen we naar het water waar hij nog wat foto’s maakt voor ik afscheid van hem neem. Ik peddel om wat zwemmers heen, zwaai nog een keer achterom en ga voorzichtig staan op het board. 

Het juiste gevoel krijgen lukt steeds sneller. Een tweetal boten halen mij in en laten de golfslag voor mij achter. Ik blijf staan! So far, so good! Bij de brug, waar ik onderdoor moet zie ik vriendlief weer staan. Er volgt nog een kodak fotomoment maar dan moet ik echt bukken. De tunnel die volgt geeft een soort Vliegende-Hollander-Efteling-effect. Wanneer ik er onder door ben waan ik mij in een compleet andere wereld. Niet van de sprookjes overigens, wel van de watersporters. Ik zie bootjes, kano’s, zwemmers en suppers!

Als ik deze route helemaal tot het einde zou paddelen heb ik 7 km enkele reis achter de rug. Dat is voor nu te veel want ik moet ook nog terug. Dus ik paddel tot aan de molen, die verder stond dan gedacht, en terug wat neer komt op 7 km retour. Onderweg kom ik nog meer suppers tegen. Maak ik een praatje met een visser en er wordt mij door twee bouwvakkers een lunchplek aangeboden bij een bouwkavel. Inmiddels is de molen ook in zicht. Helaas is het op dit stuk heel druk met pleziervaart dus ik besluit te keren en het tempo op te schroeven. Na enige tijd beginnen mijn spieren te verzuren dus las ik een korte pauze in. 

Terwijl ik bijkom laat ik mij meevoeren door de stroming. Het water is hier echt super helder. Ik zie de waterplanten en hier en daar een vis. Ook vergaap ik mij aan de grote huizen die langs het water staan. Als de bocht in zicht komt ga ik weer staan en paddel terug naar de tunnel. Dan is het nog een kleine 500 meter voor ik bij mijn opstappunt terug ben. Ik ben bijna twee uur onderweg geweest. Dat voel ik ook wel aan mijn lichaam.

Terwijl de jeugd zich een stukje verder vermaakt op en in het water blijf ik nog even liggen op mijn board. Even bij komen van deze complete workout waar ik overigens intens van heb genoten.

Moai subboard

35 gedachtes over “What SUP II…

 1. Leuk dat je hier een stukje over schrijft. Ik was altijd al benieuwd hoe dit heet en hoe het is om te doen. Ik heb er weer wat bijgeleerd

 2. Heerlijk om te doen! Zeker als er geen golven zijn hahaha. Op zee vond ik het best pittig.

 3. Echt heel tof! Jammer dat het zo druk werd op het water, maar lijkt me heerlijk om zo lekker bezig te zijn. En het was die dag idd supergoed weer. Hou ons op de hoogte van je vorderingen, leuk om te volgen.

  • Hoi, dank voor je reactie op mijn log!
   Je conditie komt vanzelf goed als je dit maar vaak genoeg doet 🤣
   Om blessures en onnodig pijn te voorkomen is een goede houding wel belangrijk.

 4. Gaaf hoor, ik kan me heel goed voorstellen hoe lekker het kan zijn zo op het water, alleen jij, met je sub en je gedachten. En wat een prachtig weer had je die dag!

  • Jaaa daar wil ik ook nog een keer door heen suppen. Net als de Amsterdamse grachten. Moet alleen nog even wat sup-conditie kweken 💪🏼

 5. Een collega heeft laatst ook van die planken gekocht, maar was er nog niet zo bedreven in. Mij lijkt het ook best wel lastig om je evenwicht te bewaren, zeker als je ook nog met golfslag te maken krijgt.

 6. Lijkt me ook heel tof om te doen. Hier in Friesland wordt het ook heel veel gedaan. Wie weet deze zomer.

 7. Wauw lijkt me zo rustgevend ook aan de foto’s te zien. Terwijl het best nog wel een uitdaging is kan ik me voorstellen :-)?

 8. Hier heb ik al eens vaker wat over gezien/gelezen, dit lijkt me erg leuk om een keer te doen op een warme dag.

 9. Ah dit ken ik helemaal niet, weer wat nieuws geleerd. Lijkt me wel heerlijk om te doen! ❤️

Reacties zijn gesloten.