Dit was september…

De weken vliegen voorbij maar zoveel heb ik niet gedaan. Of toch wel? Ik kijk mijn fotostream eens door om te zien wat mij bezig heeft gehouden. Net als het weer was mijn planning toch best uiteenlopend. Mijn kledingkeuze trouwens ook. Zo droeg ik nog een korte broek en bikini en zo liep ik alweer in (regen)laarzen met coltrui.

Ons nieuwe werkrooster is vanaf september ingegaan. Er werd besloten om op vaste dagen vanuit huis te gaan werken om zo met een minimale bezetting de werkvloer te bestieren. In de hoop iedereen zo veilig mogelijk aan het werk te houden. Helaas zat ik maar bij één voetbalwedstrijd langs de lijn om foto’s te maken. De rest van de zaterdagen werd opgeslokt door andere bezigheden.

Wel hebben we nog ontelbaar keer geBBQt en zijn we tweemaal buiten de deur gaan eten. De eerste keer werden we getrakteerd door vrienden en kregen een Indische rijsttafel voorgeschoteld. Het was alweer even geleden dat ik de smaken van “vroeger” mocht proeven. Een throwback naar oma’s keuken en dat vond ik helemaal niet erg. We namen zus mee op een ander etentje. We hadden elkaar al een tijd niet gezien en tot overmaat van ramp ging ons zussenweekend ook niet door. Die staat voor volgend jaar in de planning. (Heb het lef eens Corona!!)

In totaal paddelde ik in september 23 km in een tijdsbestek van 6 uur. Ik ging een keer alleen op pad. Vriendlief bleef op Merlin achter en kon ongestoord zonnen, terwijl ik de Biesbosch onveilig maakte. Nog nooit heb ik het daar zo rustig meegemaakt. Ik ging een aantal keer met mijn nichtje weg. Zo zagen we een mooie zonsondergang. En bezochten de vele eilandjes op de Achterplas in Hillegersberg. Ik eindigde mijn SUP-avontuur deze maand met Vriendlief en een bezoek aan Hardinxveld Giessendam. Meer daarover in een ander log.

Ik spitte mijn eigen vogelfoto’s door en het begon het weer te kriebelen. Het geplande bezoek aan de steenuilenhut eerder dit jaar ging niet door, want Corona. Het was dus alweer even geleden. Ik zocht een aantal hutten af maar helaas was alles op korte termijn volgeboekt. Viste ik achter het net omdat bepaalde hutten maar geboekt konden worden tot september of waren vanwege Corona helemaal uit de running gehaald. Voor volgend jaar heb ik een aantal bijzondere bezoeken op mijn wensenlijst gezet. In de hoop dat Corona dit keer geen roet in de planning gooit.

Eigenlijk dacht ik dat ik mijn target van vier boeken uitlezen in een maand niet zou halen. Het duurde nl even voor ik het juiste boek te pakken had. Voor het eerst heb ik een aantal boeken, nadat ik er in begonnen was, terzijde geschoven. Ze waren veel te langdradig, van de hak op de tak of te simpel geschreven. Inmiddels heb ik zo’n grote 2-read lijst dat ik alleen nog maar boeken wil lezen die mij boeien. Simone vd Vlugt las deze maand het fijnste weg. De grootste verrassing was Colleen Hoover. Met scepsis begon ik er aan, want roman, maar bleek een leuk en vlot geschreven verhaal.

Via allerlei bezigheden zijn we echt aangekomen in oktober. De herfst staat centraal. De paarden gaan weer van het land. Lezen in de tuin wordt nu met een plaid op de bank. Ik ben er eigenlijk nog niet helemaal klaar voor en hoop stiekem op nog een aantal droge en zonnige dagen.

Wat was jullie mooiste moment uit september?

41 gedachtes over “Dit was september…

 1. Mijn mooiste september moment was ons 25-jarig huwelijksjubileum vieren met ons gezin in het mooie Friesland en we hebben zo geboft met het mooie nazomer weer.

 2. 1 sept was mijn mooiste moment!!!
  Kreeg twee prachtige foto’s doorgestuurd ..
  Dat maakte mijn die dag ontzettend blij !!

 3. Wat bijzonder om te lezen dat die hutten zo snel zijn volgeboekt zeg. Bij zo’n rustige hobby verwacht ik dat eigenlijk niet, dat je dan ook nog ergens snel bij moet zijn als het ware.

  • Ja bizar he! Ze zijn heel erg gewild onder de (hobby) fotografen. En je zit er vaak ook een hele dag. De “bijzondere” hutten zijn vaak al ruim van te voren volgeboekt.

 4. Mooie terugblik! Die snelle wisseling van seizoenen was hier ook wel: dat ik moeite had, een wollen trui dragend, me voor te stellen dat ik die week ervoor nog in hemdje en korte broek rondliep… Ik had geen bijzondere hoogtepunten de afgelopen maand, maar denk wel dagelijks als ik buiten in de frisse lucht bezig ben: wat ben ik gelukkig…. 😊

 5. balen zeg dat het zussenweekend niet door ging. helaas was september voor mij niet echt fijn, mijn schoonvader is overleden

 6. Oh, van bikini naar coltrui, erg hè? Ik lees ook graag Simone van der Vlugt. Mijn mooiste moment was onze camperreis door Europa, heerlijk om zo vrij in de natuur in andere landen te kunnen verblijven.

 7. Ja hier gooit corona ook roet in het eten. Maar ja, bij wie niet? Ik heb heerlijk genoten van de rust tijdens ons weekje weg in Zeeland.

 8. Het mooiste aan september dit jaar was onze vakantie in Oostenrijk waar we nog heerlijk zomers weer hebben gehad, veel hebben gezien en ondanks de mondkapjes toch zorgeloos konden genieten.

 9. Mooiste moment van september hmm, ik denk met vriendinnen overnachten in een safaritent, erg gezellig. Helaas gooit Corona veel roet in het eten inderdaad.

 10. Voor mijn gevoel is september zo omgeblazen. Helaas heb ik geen mooie momenten gehad. Ik ben al twee maanden ziek. Gelukkig geen corona, maar daardoor kom ik maar weinig buiten.

 11. Nou ja, ondanks alle door Corona verpeste uitjes was er nog een hoop leuks te beleven! Ik hoop heel hard met je mee dat het volgend jaar beter gaat. Mijn hoogtepunt van september was, ondanks het dramatische einde, toch wel het fietstochtje met mijn vriendje. Hij is inmiddels weer op de been, hoor! 🙂

 12. mijn hoogtepunt was eigenlijk dat mijn zoontje met zwemlessen begonnen is en niet kan wachten tot het weer zaterdag middag is zodat hij weer in het water kan plonzen.

 13. Mijn mooiste moment? “Dankzij” Corona werd vakantieplan A, vakantieplan B in eigen land, “ dankzij” slechte weersvoorspellingen voor Friesland, werd het uiteindelijk plan: C fietsen rond de Moezel en… hebben we op een regenmiddag na 10 dagen een fantastische Indian Summer gehad. Ach…plan A en B komen wel een andere keer. En….. tussen het fietsen door ook lekker boeken gelezen, dat zijn vaak vakanties in je hoofd!

  • De kijk en observatiehutten zijn vaak gratis. Maar de fotografiehutten met setting zijn vaak op priveterrein en worden door de eigenaar onderhouden. Zijn zeer geliefd en daarom snel vol 😬

 14. September was voor ons een heel moeilijke maand ivm een miskraam op bijna 14 weken…maar we zijn daarna naar zwitserland en Italië gereden om alles weer op een rijtje te zetten…dat was wel echt mooi

 15. Eeeeehhh zo ik moet echt heel erg diep nadenken. September was niet zo best namelijk. Ik denk toch wel dat ik besloot om toch te verhuizen omdat ik al een heel tijd er tegenaan hikte en niet blij was in ons huisje.

 16. Oooh colleen Hoover is echt een leuke schrijfster ik heb al best veel van haar gelezen. Marina Folkers en Gaby Rasters zijn hele toffe nederlandstalige auteurs op het gebied van romans

 17. september, ja, toen was ik nog aan het genieten van een fijn zonnetje in het mooie Oostenrijk. En een fijne dag in Duitse Europa park, gillend in een achtbaan. Ondertussen zitten we alweer in een tweede golf en lockdown…

Reacties zijn gesloten.