Early bird…

Eigenlijk stond hij voor in mijn vakantie gepland. Net als een hoop andere nog-te-doen-bezigheden. Misschien dat het er daarom niet helemaal van gekomen is. Dat, en uiteraard mijn lekkere bed. Want hoewel ik al enige tijd mijn wekker ook op vrije dagen vroeg zet, is het wel verleidelijk om deze iets later te zetten dan op een werkdag. Maar omdat ik mij herinnerde dat ik een paar jaar terug zo genoten heb van mijn ochtend hardloopsessies, offerde ik mijn enige vrije dag van die week hiervoor op. 

Nou ja, opofferen? Ik deed het graag. Toen mijn wekker om 04.45 uur (in de ochtend!!) afging sprong ik figuurlijk gezien want letterlijk ging het iets langzamer, mijn bed uit. Mijn spullen had ik de dag ervoor al klaar gezet. Ik hoefde alleen mijn ontbijt nog maar te smeren. Griste nog snel een fles water uit de koelkast en ik kon op pad.

De klok tikt 05.30 uur aan als ik bij het water aan kom. Geen mens, geen hond, niemand. Ik hoor alleen de vogels. Niet veel later is het toch echt even gedaan met de rust. Ik ben mijn SUP aan het oppompen en dat gaat niet geheel geruisloos. Er staan gelukkig geen huizen in de directe omgeving. Uit voorzorg sta ik toch achter mijn auto zodat het geluid tot een minimum beperkt wordt. We willen geen overlast op dit tijdstip.

Het is 05.45 als ik met SUP en al het water in glij. Ik paddel naar het midden en houd dan stil. Het is alsof alles nog in diepe rust verkeerd. Op de vogels na, die kwetteren en fluiten nu om het hardst. Maar verder is het echt helemaal stil. Er staat geen stroming en er staat geen wind. De zon is al even wakker en slaat mij vanaf de horizon gade. Ze begeleid mij op mijn eenzame tocht over het water. 

Toen ik nog wekelijks aan hardlopen deed kon ik ook zo genieten van de vroege ochtenden. Er is geen enkel moment binnen de 24 uur die zo vredig en kalm aanvoelt als het ontwaken van de dag. Ik voel een innerlijke rust en daarmee een blijdschap over mij heen komen. Konden de dagen allemaal maar zo zijn. Wat een zalig gevoel is dit.

Er hangt hier en daar nog een flard mist over het water. Voor het mooie ben ik eigenlijk nog een half uur te laat. Dan had er meer nevel gehangen en had het wisselen van de nacht in de dag extra magisch geweest. Maar het beeld dat ik nu voor ogen heb is ook niet verkeerd. Ik besluit om te keren en nog een stuk met de opkomende zon in de rug de andere kant op te paddelen. 

Het laatste stuk is een lus en als ik hem helemaal uit zou varen heb ik er twee km extra opzitten. Halverwege besluit ik flink aan te zetten tot ik terug ben op mijn startpunt. Met SUPPEN gebruik je al je spieren dus heb ik direct een aardige work-out achter de rug. Als ik mijn SUP uit het water haal ben ik ruim een uur verder en staat er 5.5 kilometer ochtendgymnastiek op de teller. 

Een heerlijke start van mijn dag. 

26 gedachtes over “Early bird…

 1. Heerlijk beschreven, ik heb even met je mee genoten! Van de rust, de wakker wordende dag, de vogels, en na je ‘workout’: van dat intens tevreden gevoel. Het lukt mij niet meer: zo vroeg op. Heb het jaren ‘gemoeten’, als eindredacteur, en weet inderdaad hoe heerlijk dat opstarten is, in alle vroegte. Maar het wil niet meer. Dus geniet ik nu vooral van het eind van de dag, rond zonsondergang. Maar het blijft een héél ander gevoel…

 2. Ohh!! Ik kan me voorstellen dat het een heerlijk begin van je dag is. Ik wil in mijn vakantie ook graag een keer vroeg op staan en gaan wandelen tijdens de zons opkomst. Lijkt me heerlijk!

  • Ik zeg doen!!! Je krijgt er zo’n voldaan gevoel van. En het is zo bijzonder om als een van de eerste de “schone dag” te betreden, terwijl iedereen nog in zijn bed ligt.

 3. Dat is een hele fijne manier om je dag te beginnen. Ik hou van vroeg opstaan en de dag te ontdekken.

 4. Ohhhh zo mooi dit! Ik wil ook heel graag suppen. Lijkt me zo zalig op het water, geeft me altijd rust. Prachtig beschreven ook xxx

 5. Zo vroeg eruit en sporten knap hoor. Ik ga af en toe s’ochtends de hond uitlaten en dan is er ook nog helemaal niemand. Dan kan ik ook zo genieten van de stilte, de zon die langzaam door komt en de vogels.

 6. 04.45 uur!!! Haha ik doe het je niet na. Lijkt me prachtig overigens maar ook een beetje eng…

 7. er zijn weinig dingen zo heerlijk rust gevend als de heel vroege ochtend…vanmorgen zat ik met een vriendin om half zes buiten, te luisteren naar de vogeltjes..

  • Ik moet inderdaad nog wel even naar het water toe rijden. Minuutje of 10/15. Dus het valt mee. Ik kan natuurlijk ook de sloot achter mijn huis gebruiken maar dan ben ik met twee slagen al aan de overkant 🤣

 8. 4.45 uur… Dan lig ik er nét in. Maar ik kan me wel voorstellen dat het het waard was.

 9. Heerlijk hè dat hardlopen
  Zulke mooie plaatjes en rust
  Ik ben ook wel een vroege vogel maar niet zo vroeg

 10. Mooi plaatje zeg! En wat heb je dat weer prachtig verwoord. Lijkt me echt leuk om ooit ook een keer te gaan suppen.

 11. Pingback: Pauze… | Deborah Hamar

Reacties zijn gesloten.