Pauze…

Even niet met stukken tekst bezig zijn of mijzelf de verplichting opleggen iets te plaatsen en vooruit te werken, besloot ik een blogpauze in te lassen. Het klinkt wel zwaar he? “Verplichting” “vooruitwerken”. Af en toe is het goed om even afstand te nemen van wat je doet. Ook van de dingen die je leuk vind. Meestal krijg je daar juist nieuwe inspiratie door en wordt je weer lekker creatief. 

Dus, met dat in mijn achterhoofd sloot ik mijn blog begin juli af. En vandaag, op 1 augustus start ik hem weer op met een terugblik op de afgelopen maanden. 

Door de vele regenval in mei heb ik soms het gevoel dat ik de lente heb overgeslagen. De wei was nog niet begaanbaar want alles was een grote modderpoel. Weg met de boot ging ook niet want regen. Wel aten we een aantal keer aan boord. Gewoon om het vakantiegevoel te vieren en er toch even uit te zijn. Poownie werd 27 en ik bezocht samen met Oom B. een steenuilenhut in België om foto’s te maken. Dit was een fantastische ervaring. Overigens waren dat de enige foto’s die ik tot dan geschoten heb. Het hele jaar is mijn camera zijn tas niet uit geweest. 

We starten juni met een week vrij. Gewoon even niks doen, uitslapen en onthaasten. De weergoden zijn ons goed gezind. Na een maand van regen en vies weer worden we zowaar getrakteerd op warme dagen en volop zon. Niet zo gek dat we veel tijd doorbrengen op het water. Ik maak zelfs een early bird rondje met de sup.

Ik spreek af met oom R. die ik al ruim 35 jaar niet echt meer gezien of gesproken heb. Zo gaat dat soms in het leven. Ieder gaat zijns weegs. Maar nu hadden we een paar uur samen en onder het genot van wat te drinken en te knagen hebben we heel wat bijgekletst. Het blijkt dat we redelijk wat overeenkomsten hebben. We staan op sommige punten het zelfde in het leven. Terugkijkend was het een fijne avond.

De tijd tikt gestaag door en daarmee start plots de maand juli. De paarden staan vanaf nu eindelijk dag en nacht op de wei. Dat betekend iets meer rust en vrijheid. Onze nieuwe wei is echt mega groot en het is een heerlijk gezicht als je de kudde zo ziet grazen. Ze waren er echt aan toe. Ik ook trouwens. 

Gelukkig komt de voetbal ook weer op gang. De eerste oefenwedstrijden in aanloop naar een nieuw seizoen zijn reeds geweest. Ik had het nooit verwacht te zeggen, maar ik heb dit zo vreselijk gemist!! Ik was daarom ook maar wat blij dat ik weer langs de lijn mocht zitten met mijn camera. 

De eerste twee wedstrijden heb ik inmiddels op de foto gezet. Dat was, na bijna een jaar niet gefotografeerd te hebben, toch wel even schakelen. De snelheid, het licht, de instellingen. Ik ben niet geheel ontevreden over het resultaat. Maar laten we het er maar op houden dat ik ook wat “oefenwedstrijden” kan gebruiken.

Schrijver Robert Galbraith heeft een aantal leuke verhalen neer gepend. Dus hield ik een leesmarathon en las alle vijf de delen in een maand weg. Maar daarover later meer. 

Al met al een rustige periode om op terug te kijken. Ik ben heel benieuwd of dit zich de rest van het jaar zo voortzet. De tijd zal het leren… 

12 gedachtes over “Pauze…

  1. Iedereen heeft het nodig om zo nu en dan even niets te doen en te onthaasten. Ik mag volgende week eindelijk even weg. Ik moet nu dan wel vooruitwerken op meerdere gebieden maar ik kijk nu al zo uit naar straks ‘even niets’. Heerlijk! En ja gadver al die regen. Ik heb ook het idee dat we de lente hebben overgeslagen….en de zomer…

  2. Mooie van een dergelijke pauze is dat je ook alle vrijheid en tijd hebt om te denken of de wijze waarop je tot dan toe werkte ook in de toekomst nog de voor jou beste manier is.

  3. Door het nemen van een pauze ontstaan er weer nieuwe ideeën en inspiraties om na je periode van rust de draad weer met energie op te pakken.

  4. Wat een geweldige foto’s. En zo te lezen was het een prima pauze. Mooi dat gesprek met je oom. Allebei volwassen nu. Moet voor hem ook bijzonder geweest zijn.

  5. Soms moet je even afstand nemen om daarna met frisse zin weer eraan te beginnen. Ik heb dat ook weleens gedaan en merk dat ik daarna dan weer vol inspiratie zit.

  6. Ik heb ook even en blogpauze ingelast, maar sinds mijn vakantie in juni ben ik weer helemaal aan de gang. Nu heb ik mezelf beloofd dat ik enkel schrijf als ik dat wil doen, en niet omdat het moet. De boeken van Robert Galbraith zijn zeker goed!

Reacties zijn gesloten.