Nog vijf minuutjes…

Ik wordt wakker gemaakt door geklaag. Ik draai mij om en zie dat vriendlief al uit bed is. Afgezien van het geklaag hoor ik niets. Dat betekend dat hij al richting werk vertrokken is. Het geklaag houdt even op om vervolgens weer te beginnen. Het is niet zomaar geklaag. Het is klagelijk miauwen wat ik hoor.

Noa staat onder aan de trap en miauwt alsof het huis in brand staat. Dat doet ze niet zomaar. Dat doet ze omdat ze honger heeft. En als Noa honger heeft.. Nou.. Dat is net zoiets als wanneer ik honger heb en nog minstens een uur moet wachten voor ik aan kan vallen. Dat wil je een ander niet aan doen. Het is zondagmorgen en net half 9 geweest. Ik gil naar beneden: “NOA” om haar der mond te laten snoeren. Laat mij nog even, al is het maar vijf minuutjes, liggen. Dan kom ik er aan en krijg je eten.

Mijn stem maakt dat ze nog meer gaat miauwen. Dan hoor ik vanuit de vogelkooi mijn stem weergalmen: “NOA”. De vogel imiteert de kat gevolgd door gemiauw. Voor ik kan denken: “oh nee!!” is het feest compleet. De kat miauwt, de vogel doet haar na, gevolgd door de kat die weer op de vogel reageert EN-ZO-VOORT… Het is een cirkel die alleen doorbroken kan worden als ik tussen beide kom en ze alle twee van gevulde voerbakken en vers drinken voorzie.

Dus gooi ik de dekens van mij af en drentel in slaapkleding naar beneden om de beestjes, en vooral mijzelf, van dit klaaglied te ontdoen.

Goedemorgen Nederland…

19 gedachtes over “Nog vijf minuutjes…

  • Dank je wel 🙂
   Dat is helemaal goed gekomen. Hebben een heerlijke buitenrit met de paarden gemaakt en vervolgens nog een stukje met de cabrio gereden. Ben nu zo rood als een kreeft, dat is wat minder natuurlijk. Maar oh, wat was het heerlijk om zo’n poos buiten te kunnen zijn. Jullie een leuke zondag gehad?

   • We hadden geen plannen voor de dag vanwege de zonnige voorspelling. Helaas hing er de hele middag 1 wolk voor de zon grr….
    Desondanks wel een lekker lui dagje gehad 🙂

 1. Haha erg jhe die beesten… Hier gaat het niet anders. Meestal rond zessen “klaagt” Daisy dat ze eten, drinken, plasje en poepie moet doen! Maarrrrrr vandaag was het zowaar 8 uur dus als kadootje mocht ik een keertje uitslapen…

 2. Haha mijn god een kat die zeurt om eten is al een ramp….. Laat staan met een papegaai erbij 😀

  • Ik ben bang dat het in dit geval andersom is… Als ik niet op pas eet de vogel de kat met huid en haar op 😀 . De kat is wel zo slim om het alleen maar bij kijken te laten. Hij weet dat een knauw met die snavel hem heel lelijke bijtwonden zullen opleveren….

Reacties zijn gesloten.