Al die keuzes…

Vakanties uitzoeken, ik kan er weken mee bezig zijn voordat het moment daadwerkelijk aanbreekt. Uitzoeken welk land kan al voor veel voorpret zorgen. Dan het verblijf en vervolgens de mogelijke excursies doorspitten. Veelal nam ik het voortouw hierin. Hiermee bezig zijn gaf mij energie en ik kon er heel wat tijd in steken, zoals ik al schreef. Maar de laatste paar jaar werd dat steeds iets minder. Het is nu eenmaal een dingetje dat moet gebeuren om weg te kunnen. Internet is makkelijk maar ook vreselijk vervuild. Door de vele aanbieders zie ik door de bomen het bos soms niet meer.

Zoonlief heeft de leeftijd dat hij ook een en ander kan op- en uitzoeken. Ik besloot hem op te zadelen met mijn “oude” zomervakantieklus. Want anders doen we iets wat mij leuk lijkt: een blue cruise bijvoorbeeld. Niet te verwarren met een boos-cruise. Want verder dan een Fristi on the Rocks kom ik niet. Dus, zei ik tegen hem, zoek een land en verblijf uit waar we ons allemaal kunnen vermaken. Vervolgens stoof hij met zijn laptop, telefoon en headset naar boven om vanuit zijn eigen Tactisch Commando Centrum (het ontoegankelijke terrein dat ook wel slaapkamer heet) met zijn matties te overleggen. Gedeelde smart is halve smart…

Terwijl ik, eveneens boven, aan het opruimen was hoorde ik hem druk overleggen met wie er dan ook allemaal aan de andere kant van de lijn aanwezig was. Hij moest keuzes maken. Ging hij voor de vele glijbanen of werd het een voetbalveld? Een druk centrum of werd het een privéstrand? Slapen in een tipi of een 5* hotel. Ik hoorde hem vloeken toen hij bij het onderdeel “prijzen” was aangekomen. “Huh, wanneer ik op school zit is het allemaal veel goedkoper. Hoe oneerlijk?! Ik neem wel een week eerder vrij!!” Geweldig, het had een opmerking van mij kunnen zijn…

Stiekem was ik toch wel heel benieuwd naar wat hij allemaal gevonden had. Geduldig bleven wij wachten tot hij naar beneden zou komen om ons te “briefen” over zijn bevindingen. Hij had zich in een paar uur tijd door 101 websites geworsteld. Alle voors en tegens afgewogen en kwam heel subtiel nog even terug op het weekje eerder vrij om zo de kosten te drukken. Aller eerst, zo begon hij zijn betoog, gaat het geen cruise worden. Sorry, ik weet dat je dat leuk vind. Maar al die haaien op zee vind ik maar niks! Uiteindelijk had hij een top drie samengesteld.

De locatie: een warm land want dat is gewoon “chill”… Verblijf: hotel, want (godzijdank) een camping was een no-go. Inclusief zwembaden, strand, eetgelegenheden, voetbalvelden en niet geheel onbelangrijk gratis Wi-Fi. Toen bleek dat twee van zijn drie opties al volgeboekt waren en de derde een 16+ hotel was zakte de moed hem in de schoenen. Ik prees hem voor zijn zoektocht, afwegingen en keuzes. Hij heeft nu zelf ervaren dat het best een hele klus is om iets te vinden dat past binnen het budget en waar iedereen zich in kan vinden.

Natuurlijk hadden wij zelf ook gezocht. Iets uit de richting van zijn eigen keus. Hemelsbreed 4500 km bij elkaar vandaan. Maar nadat we hem hadden laten zien wat er allemaal gedaan kon worden werd hij steeds enthousiaster. Als er geen haaien zitten, mag ik daar dan ook surfen?? We moeten nog even geduld hebben, maar wij zijn er klaar voor!

***

29 gedachtes over “Al die keuzes…

 1. Vakanties uitzoeken vind ik maar niets.
  Tijdens het werk staat mijn hoofd niet daarnaar.
  In de vakanties ben ik er weer te lui voor.

  Toch vermaak ik mij uitstekend.
  Verhalen van anderen beluister ik ook graag.

  Voorjaarsgroet,

 2. Ja een vakantie uitzoeken is wel een luxe probleem maar zo weet je zoon wel wat er toch nog bij komt kijken.Opstappen en weg varen is ook nog mogelijk natuurlijk,ook luxe.

 3. Nu ben ik wel benieuwd waar jullie vakantie naar toe gaat… Ik kijk alleen globaal wat ter plekke te doen is (manlief zoekt alles heel nauwkeurig uit).

 4. Nu ben ik dus, net als Anja, wel heel nieuwsgierig geworden!
  Wij gaan dit jaar naar Denemarken. Vorig jaar waren het Macau voor vijf weken (met papa mee voor zijn werk) en 14 dagen Kroatië.
  Ik vind het super dat je hem zelf zo liet zoeken! Hij heeft er vast enorm veel van geleerd!

  • We gaan de zon opzoeken in Gran Canaria.
   Zelf had ik ook Kroatië in gedachte. Het lijkt mij een heel mooi land. Zoonlief dacht daar anders over. Dus wordt dat een bezoek voor als hij niet meer met ons mee wenst te reizen haha. Ja hij weet nu dat het toch niet zo eenvoudig is. En vooral dat er een prijskaartje aan hangt.

 5. Hoe ouder de kinderen worden hoe lastiger het voor de ouders wordt om een bestemming uit te zoeken. Wij hebben tot een paar jaar geleden altijd gekampeerd. En daarbij altijd gezocht naar actititeiten voor de puberjeugd. Maar toen tijdens de laatste vakantie bleek dat zij helemaal geen gebruik maakten van die activiteiten en niet meer deden dan hangen vóór de tent toen was het klaar voor ons.
  Dat jaar daarna hebben wij met z’n vieren een stedentrip naar bErlijn gemaakt. De jaren daarna is mijn man met onze zoon weggeweest en ik een keer met onze dochter. Dit jaar ga ik met mijn man naar Rome en mogen onze kids het zelf uitzoeken.

  • Dat hebben wij dus ook ervaren. Op de skivakantie na is het dus best lastig iets te vinden waar we ons allemaal kunnen vermaken. Ach, nog een paar jaar en dan gaan wij ook zonder zoonlief weg. Dan zit ie helemaal niet meer op ons te wachten en gaat ie lekker zelf met zn matties de zon op zoeken haha.
   Rome is ook erg mooi. Zijn wij een paar jaar geleden naar toe geweest. Zou er graag nog eens naar terug gaan.

 6. Ik ben ook niet zo’n ster in het uitzoeken van vakanties! Wel hebben mijn man en ik samen de bestemming voor onze huwelijksreis gekozen en dan verschillende hotels vergeleken! 🙂 In mei gaan we dus naar Mexico! 😉

 7. Toen de kinderen klein waren, bedachten wij naar welk land we zouden gaan. We pakten de tent in, laadde een piepklein aanhangertje vol, kochten een kaart ( nu hebben we een TOM TOM ) en vertrokken…altijd de meest geweldige vakanties gehad

 8. Ohhhh vakantie uitzoeken vind ik zo leuk! Ik heb dat ook vaak gewoon erg snel gedaan. Ik wil altijd verschillende plekken zien dus dan kies ik gewoon een land en dan boek ik daar

 9. Grinnik. Daar heb ik nooit last van. Mijn favoriete vakantie is gewoon thuis. Lekker in mijn eigen bed slapen. Als ik weg ga, is het een stedentrip met dochter. Die is een kei in uitzoeken! Wat leuk dat je zoon al zo goed kan zoeken! Dat belooft wat! Over een paar jaar kun je gewoon in een wildvreemde stad achter je kind aanlopen. Doe ik ook altijd. Zó leuk!

 10. Ik krijg echt stress van vakanties uitzoeken. Zeker nu met onze dochter. Dit jaar houden we het simpel en gaan wij naar Disneyland.

  • Ja ik weet het. Het is een luxe probleem. Volgens zoonlief zwemmen ze in ieder stukje water. Het is een wonder dat ie wel eens mee wil wakeboarden. Want er zwemt nl ook van alles in de Maas hahaha.

 11. Haha grappig, ik vind het juist altijd geweldig om uit te zoeken waar de reis naartoe gaat. Al is dat tegenwoordig niet meer zo van toepassing. Kan daar echt van genieten 😀

 12. Ik ben zo dol op reizen en al helemaal in de zomer naar gebieden met mooie natuur! Ik heb samen met mijn vriend pas geboekt naar Lefkas, Griekenland. De natuur daar spreekt ons heel erg aan! Het is ook lastig, maar inderdaad een luxe probleem! 😉

Reacties zijn gesloten.