Een korte break…

Jeetje, ik heb het gevoel alsof ik maanden niet op mijn blog ben geweest. Ook met het bij-lezen van jullie blogs loop ik gigantisch achter. Ik ben er gewoon even tussenuit geweest. Het lag niet geheel in de planning om een break in te lassen maar het kwam toevallig zo uit. Uiteindelijk voelde het goed om niet na te hoeven denken waar ik nu weer eens over zou gaan schrijven. Het klinkt net alsof ik er vreselijk veel moeite voor moet doen. Maar dat is geenszins het geval. Het is soms goed om even een pauze in te lassen. Zelfs zoonlief heeft een break van de voetbal. En omdat hij een zomerstop heeft, heb ik dat ook. Even geen voetbalplaatjes en volgepropte zaterdagen.

Dat brengt mij direct bij een leuk uitje dat ik had met oom B. Eind mei zaten we “in een hutje op de hei” met links en rechts van ons een koppel haviken en buizerds. Voor ons bevond zich een watertje waar de kleinere vogelsoorten zoals het roodborstje, de boomklever en appelvinkjes konden badderen. Ik denk dat ik er, naast de voetbalfoto’s, een serieuze hobby bij heb. Het is echt tof om zo dichtbij de vogels te komen en ze in hun natuurlijke omgeving op de foto te zetten. We hadden weer wat leermomenten. Dus later in het jaar gaan we dit nog eens overdoen.

Buizerd op tak  Havik met duif als prooi 

Zie voor meer foto’s mijn eigen *instagram*

Ook zijn we nog een week met vakantie geweest. Voor het weer hadden we echt niet weg gehoeven, want de temperaturen waren hier net zo subtropisch als in het zonovergoten Egypte. Vriendlief was jarig en wilde die dag in alle rust doorbrengen. Dat is dan ook precies wat gedaan hebben. De dagen er voor en erna trouwens ook. Het was lang geleden dat wij samen zijn weg geweest waarin we ook nog eens helemaal niks hebben gedaan dan enkel lekker luieren. Het was een mooi resort met grote kamers en goed eten. Daar zouden we zeker nog eens naar terug willen.

Minder leuk was het nieuws dat ik ontving toen we net een dag in Egypte waren. Poownie had zich lelijk verstapt met een peesblessure tot gevolg. Een aantal stalgenoten heeft de zorg op zich genomen. Ze zijn meerdere keren per dag met hem in de weer geweest en hebben hem verzorgd alsof het hun eigen paard was. Wat was ik blij met hun goede en liefdevolle zorg voor Poownie. Dankzij hen kon ik toch nog redelijk genieten van mijn vakantie. Poownie is nog steeds aan het herstellen en zal langer moeten revalideren dan hem lief is.

Het was nog steeds subtropisch warm in Nederland toen wij terug kwamen van vakantie. Dat weekend zijn we er met de boot op uitgetrokken. Zelfs zoonlief had er zin in. Eerst was het tijd voor wat stunt en stuiterminuten met de funtube. Daarna kwam het wakeboard te voorschijn. We kwamen er achter dat het springen over golven nog niet zo makkelijk is. Wanneer je met 30 km/ph op het water klapt en je, je oogballen tegen de achterkant van je schedel aan voelt klappen weet je dat je iets niet goed hebt gedaan. Na diverse pogingen zaten zoonlief en ik samen op het voordek onze oogballen uit te deuken en bij te komen van wat verschoven nekwervels en een ingeklapte long. Samen bespraken we wat er fout ging om het een volgende keer opnieuw te gaan proberen…

 

 

***

33 gedachtes over “Een korte break…

 1. Lekker weer maakt alle verschil, hè? En je maakt het wakeboarden wel errug aantrekkelijk zo voor een ieder om uit te proberen. Enne… we gaan weer de goede kant op met de temperatuur komende week – enjoy!

  • 😂 Ja alle begin is moeilijk zullen we maar zeggen. Gelukkig heb ik een zoon die wel wat aandurft en ik kijk dat gewoon van hem af hahaha. Zeker, het lekkere weer maakt een wereld van verschil. Dus laat maar komen hoor!
   Dank voor je leuke bericht.

 2. Wakeboarden is niet zo mijn ding haha en na het lezen van jouw blog nog minder 😉 Maar wat een schitterende foto’s van de vogels! Ben je spontaan op instagram gaan volgen!

 3. Ik vind je foto van de sperwer (eh, beperkte vogelkennis 😀 ) een hele mooie!
  Met jouw fotografieliefde én reisliefde zou je de reis die ik in februari organiseer óók supertof kunnen vinden denk ik!

 4. Nou vooruit.
  Gezien je relaas en al die leuke dingen, is het je vergeven, die break 😉
  Niet te vaak doen hè? 😉

 5. Ik vind het eigenlijk heel goed dat je zo aan je gevoel hebt toegegeven om een break in te lassen. Altijd doen waar je goed bij voelt, dat is het beste!

  Fijn dat jullie even lekker op vakantie zijn geweest!

 6. Elke time-out is goed voor de mens, boog kan niet altijd gespannen staan, mocht je inspiratie nodig hebben, Giro di Kika is begonnen in Italië, Top prestatie voor een super goed doel.

 7. Verstandig om af en toe een break in te lassen, ik doe hetzelfde! Mooie foto’s heb je gemaakt!

 8. Pingback: Zomaar een half jaar verder… | Deborah Hamar

Reacties zijn gesloten.