Project 1…

Niet alles wat ik dit jaar wilde doen kon ik doen. En vandaag is de laatste dag van 2020. Ook al zou ik vandaag de kans krijgen om een en ander nog in te halen of te doen… Dan nog zou dat niet lukken. De gemiste kansen zijn voor het nieuwe jaar. Wat ik op deze laatste dag van het jaar wel kan doen is een begin maken met een nieuw project.

Het is op de wc na, de kleinste kamer in huis. Hij is zelfs nog in de oorspronkelijke staat zoals de vorige bewoners het hebben ingericht. Voor hen was het een werkruimte met diverse kastjes links en een kledingkast rechts. Er is en bureau aan de muur bevestigt en er hangt een groot werkblad om wat dan ook op uit te werken. Voor ons waren als deze extra opbergruimtes ideaal. Vooral om spullen een plek te geven die je anders rommel zou noemen. En de kast herbergt al onze wintersportkleding.

Vandaag draait het nu juist om die laatste kast. Dit stukje van de kamer krijgt een andere invulling. Er komt namelijk een sauna. Niet zo’n mooie Finse. Met wolken stoom, geurige eucalyptus en een plonsbad ernaast. Maar eentje die wat meer past. Zowel bij ons als in de beschikbare ruimte. Het wordt een infraroodsauna. En dus moet de kast weg. Maar voor ie weg kan, moet ie leeg. 

Als ik alle kleding op bed heb uitgestald is het eigenlijk niet eens zo veel. Maar skibroeken en jassen nemen gewoon heel veel plek in beslag. Het blijkt zowaar in een koffer te passen die weer op de vliering kan. In minder tijd dan ik voor ogen had ben ik klaar met deze klus. Met tijd over besluit ik de andere kastjes ook onder handen te nemen. 

Voor ik het weet ligt de hal vol met tassen oude rommel, spullen en kleding. Het is zo veel dat ik mij afvraag hoe en waarom we dat altijd bewaard hebben. Een deel krijgt een tweede (of derde) leven elders, de rest gaat de container in. Binnen een dag is de hele kamer leeg. Terwijl ik eigenlijk alleen voor de kast zou gaan. 

Vriendlief en ik zijn het al snel eens. De hele kamer gaat op de schop. Hij sloopt het werkblad en de overige kastjes uit de kamer en ik loop alles naar beneden. Dit levert mij voldoende spierpijn op om de dagen erna niet meer te hoeven sporten. Als de kamer leeg is trek ik, zonder te twijfelen, aan het behang. Ja, moet er ook af. 

Dat is wat we de eerste dag van het nieuwe jaar staan te doen, behang scheuren. Terwijl vriend al mopperend bezig is, want zijn stukje muur werkt niet mee, vind ik rust in het afkrabben van drie lagen opgeplakt papier. Nu de kamer bijna helemaal leeg en kaal is kunnen we gaan bedenken hoe we het verder gaan inrichten. Onze fantasie slaat al snel op hol. Zullen we dit?? Of zullen we dat?? Wordt het fotobehang, steenstrips, of hout? Gaan we voor uitbundig of wordt het een rustgevende ruimte?

Er is zoveel leuks van te maken. Gelukkig is de sauna al besteld en duurt het nog een paar weken voor ie geleverd wordt. We kunnen dus nog even wikken en wegen voor we verder gaan met klussen. 

Wordt vervolgt…

 

 

16 gedachtes over “Project 1…

  1. Als je ervan houdt, is het natuurlijk superfijn om er eentje in huis te hebben. Nu nog paar weken voorpret dus 🙂

  2. Oooooooo wat lekker bezig! Ik ben jaloers. Op je gekrab aan het behang, en op de aanstaande infraroodsauna. Zucht. Nou ja, ik heb mezelf beloofd dat als mijn 12-dagen-serie af is, ik de laptop een tijdje dichtklap en ook behang mag gaan afkrabben.

  3. Wat lekker! Het is er ook echt weer voor. Ik bedenk me ineens dat ik nog de rode lamp heb van m’n ouders, die zal ik ook weer eens op m’n rug zetten. Heerlijk! Veel succes met jullie leuke klusje

  4. oooh een infrarood sauna is zo fijn, Wij hebben er helaas geen ruimte voor maar ik heb een infrarood zonnebank en die doet eigenlijk precies hetzelfde een heerlijk ding.

  5. Oh wauw benieuwd naar de voor en na foto’s :-). Hier starten ze vanaf volgende maandag met onze woonkamer. Een maandje stof eten vrees ik maar het moet eerst afgebroken worden vooraleer het mooi kan worden. Heel veel succes met jullie project!

  6. Oh, joepie! Ik houd dat zo van! En maar lekker plannen maken! Veel plezier, jongens! En oh ja… heb je een stukje zeep in die koffer met kleding gegooid?

  7. Lekker zeg, daarvoor zou ik ook wel een kast op willen geven hoor! Ik kan echt genieten van een goede sauna. Heel veel succes met klussen en ik ben benieuwd naar het eindresultaat.

  8. Pingback: Project 1, het vervolg… | Deborah Hamar

Reacties zijn gesloten.