Macaroni Goreng…

Aangestoken door de kookkunsten van mijn nichtje begon ik aan het bereiden van een minirijsttafel. Een paar gerechtjes geïnspireerd op onze gezellig avond met een vleug van nostalgie. Tot onze eigen tevredenheid smaakte het prima. Zo prima dat er geregeld een vervolg kwam. Om hier en daar toch wat bij te schaven of net even anders aan te pakken. Al doende leert men. 

Deze week stond er pasta op het menu. Maar eigenlijk was ik daar wel een beetje op uitgekeken. Ik vroeg mij af of ze hier misschien ook een Indische variant op hebben. En welja, ik kwam uit bij de Macaroni Goreng. Of te wel, gebakken macaroni.Totaal niet lastig om te maken. Anders, dat dan wel weer. Vriendlief keek mij bedenkelijk aan. Moeten we dit niet gewoon bij het oude vertrouwde laten, met tomaten en saus enzo?? 

Ik besloot van niet. Dus ging ik aan de slag. Ik kookte elleboogjes, goot ze af en spoelde na met koud water. Besprenkelde alles daarna met wat olie. Volgens het recept had dit sesamolie moeten zijn. Maar bij gebrek aan werd het olijfolie. Ondertussen maakte ik een boemboe van een ui, 2 (grote)tenen knoflook en een rode peper. Voegde daar een theelepel trassi (je hele huis stinkt maar zonder kan echt niet!) laos, ketoembar en sambal aan toe. Omdat ik gekozen had voor een (mini) nasi/bami groentepakket hoefde ik niks meer te snijden. Wil je liever verse groente? Dan zou je een kool, wortel, prei en taugé kunnen gebruiken.

Nu de voorbereiding klaar was kon de wok op het vuur. Ik fruitte de boemboe tot het zacht en de uitjes glazig waren. Het gehakt rulde ik gaar. Een rare gewaarwording. Want gehakt maak ik meestal in een andere pan klaar. Ik voegde nog een half bouillonblokje toe en toen kon de groente er bij. Gevolgd door een flinke scheut ketjap. De boel werd ondertussen goed geproefd. Hier en daar werd nog wat sambal en extra ketjap toegevoegd en toen kon de macaroni erbij. 

Terwijl ik de eieren bakte kon de macaroni een worden met alle andere ingrediënten in de wok. Eigenlijk had ik het al een dag van te voren klaar moeten maken. Dan smaakt het nog lekkerder. Vriendlief, die tot dan toe nog steeds een beetje sceptisch tegenover dit gerecht stond kwam op de geur af. Die was meer dan de moeite waard om van de bank af te komen. Toen het hele gerecht goed op temperatuur was konden we aan tafel. 

In plaats van geraspte kaas en tomatenketchup kreeg dit gerecht een komkommer in zuur met een spiegel ei als garnering. De eerste paar happen waren we stil. Aller eerst omdat we beide onze mond verbranden en daarna om het eens goed te kunnen proeven. De smaak was anders maar zeker niet verkeerd. Sterker nog, ik ben veel meer gecharmeerd van deze variant, dan de Hollandse pasta gemengd met een vleug Italië. Ik zeg een blijvertje op het menu!! 

“Zou je de macaroni ook in coco’s melk kunnen koken?” Vroeg vriendlief nadat zijn bord schoon op was. Nu was het mijn beurt om bedenkelijk te kijken. Ik wil best van de gebaande paden af, maar macaroni met bounty smaakt gaat mij iets te ver. Wel kwam ik een gerecht tegen waarbij sereh gebruikt wordt. Dit is een goed idee om bij een eerst volgende pastamaaltijd eens te proberen. 

19 gedachtes over “Macaroni Goreng…

  • Ik ben benieuwd wat je er van vind 😋
   Wij hebben het inmiddels een paar keer gegeten. Vriendlief vind de old school versie lekkerder. Maar ik blijf bij deze hangen haha.

 1. ‘De eerste paar happen waren we stil. Aller eerst omdat we beide onze mond verbranden’…. sorry, ik schoot even in de lach. Maar verder: MJAM! Wat klinkt dit lekker! En leuk dat je het gewoon uitprobeert! Enne… als er zoveel kruiderij tegenover staat, proef je de bounty niet meer in de kokosmelk hoor. Ik doe ook veel met kokosmelk, en dat maakt de smaak van al het andere alleen maar zachter en romiger.
  Ik heb ooit een keer macaroni met boerenkool geprobeerd. Dat was géén succes…

  • Misschien moeten we het dan toch eens gaan proberen 🤔
   Wie weet hebben we wel DE smaaksensatie van het jaar te pakken…
   haha macaroni en boerenkool lijkt mij idd ook niet zo’n succes. Met verse spinazie is het dan weer super lekker.

 2. Gebakken macaroni is echt zalig! En je boemboe klinkt to die for. Gebakken macaroni Is ook lekker met gebakken kip trouwens. En lekker is komkommer in zuur hè. Hou ik zo van bij roti ook. Wat tof dat je andere dingen probeert.

 3. heerlijk gebakken macaroni en natuurlijk kan dat! Mie is toch zeker ook gewoon pasta? Lijkt me een prima recept

 4. Haha ik keek ook even bedenkelijk maar ja, het is soms verrassend wat er allemaal goede combinaties blijken te zijn. En macaroni weet ik niet maar ik had een tijd geleden tagliatelle gemaakt met garnalen en coco’s melk en dat was wel lekker.

Reacties zijn gesloten.