Throwback…

Terwijl ik nog helemaal in mijn creatieve blogflow zit, realiseer ik mij plotsklaps dat we al aan het einde van het jaar gekomen zijn. Volgende week zitten we midden in de feestdagen. De tijd tikt gestaag door. Daar hoeven we helemaal niks voor te doen. Voor mijn gevoel is het soms aanpoten om dit bij te houden. Hoe kan dat toch? Gevoelsmatig zit ik namelijk nog steeds ergens in oktober en moet de herfst nog beginnen… 

Dit is inmiddels alweer mijn laatste blog van 2021 en ik eindig met een kleine terugblik. Want dit was best een bijzonder jaar. Alleen al door Corona. Maar ook zakelijk en privé heb ik van alles ondernomen. Ben ik kleine en grote projecten gestart en door alles merk ik bij mijzelf een kleine verschuiving in mijn interesses. Ik bruis van de energie en zit barstensvol nieuwe ideeën. Ik moet mijzelf beteugelen want voor ik het weet ren ik mijzelf voorbij. 

2021, het jaar waarin bijna al onze uitjes en vakanties geannuleerd werden. Hierdoor konden we wel flink investeren in ons huis en werden er een aantal doelen op onze 2-do lijst sneller afgevinkt van verwacht. Je weet hoe dat gaat als je eenmaal bezig bent. Dan kan dit en misschien dat ook nog wel. Dus ook in 2022 gaan er nog wat zaken aangepakt worden.

Vanaf de start van het nieuwe voetbalseizoen heb ik mij gestort op de fotografie. Ik heb het hele voorgaande seizoen moeten missen. Dat zou mij niet nog eens gebeuren. Uiteindelijk miste ik maar 2 zaterdagen door eigen toedoen. En dankzij de afzegging van de KNVB miste ik er nog twee. Verder mocht ik niet klagen. Wat een plezier en energie heb ik daar uitgehaald. Op naar 2022.

Las ik 42 boeken. Ik had niet verwacht dat het er nog zoveel zouden worden. Er waren moment dat ik totaal niet aan lezen toe kwam. Sommige boeken waren vermoeiend en namen de lust om te lezen even weg. Andere had ik binnen twee dagen uit. Zoals deze leuke en vlotte serie en dit boek wat overigens waargebeurd maar wel erg verdrietig was om te lezen.

Ook volg ik al meer dan een jaar de curly girl methode en zijn we de badkamer plastic vrij aan het maken. Daarover volgend jaar meer. 2021 is ook het jaar waarin ik startte met Intermittent fasting. Omdat dit mij tot nu toe zo veel (goeds) gebracht heeft vroeg ik mij af wat ik nog meer teweeg kon brengen… 

Er kwamen in totaal 42 logjes online. Net zoveel als het aantal boeken dat ik las. Ik ontdekte andere bloggers maar kreeg er ook nieuwe volgers erbij. Super leuk!! Ik was weer aangenaam verrast door de leuke, lieve en soms ontroerende reacties die ik mocht ontvangen op mijn schrijfsels. Hartelijk dank daarvoor. Uiteraard hoop ik jullie in het nieuwe jaar weer allemaal (digitaal) terug te zien!

Ik eindigde het jaar met verdieping en verbreding van mijn kennis. Via het werk mocht ik diverse cursussen volgen. Daar haalde ik niet alleen nieuwe bruikbare informatie uit maar het gaf mij ook nieuwe inzichten, voldoening en plezier.

2021 was een vrij rustig maar leerzaam jaar en ik ben heel benieuwd wat er allemaal op mijn pad gaat komen in 2022. 

Voor nu wens ik een ieder mooie, warme kerstdagen. Fijne momenten, alleen of met elkaar en een sprankelende start van een een gloednieuw jaar.   

happy new year 2022

14 gedachtes over “Throwback…

  1. Mooi overzichtje en duidelijk een jaar waar je met plezier op terug zal kunnen kijken! Ook hier is het jaar voorbij gevlogen en kan ik mij amper voorstellen dat het bijna voorbij is, het voelt alsof de zomer nog moet komen…

  2. Grappig hè, hoe de tijd soms vliegt. Maar dat jij je nog in de herfst waant… haha. Je hebt er een mooi jaar van gemaakt, lees ik. Heerlijk om daar zo op terug te kunnen kijken. Ik wens jou/jullie alvast heel fijne kerstdagen en een goede en gezellige jaarwisseling, en we schrijven & lezen elkaar weer in 2022!

  3. Jaaaaaa, de boeken van Robert Gailbraith zijn waan-zin-nig. Zoooo ontzettend jammer dat ik ze allemaal uitgelezen heb. Ik denk dat ik binnenkort opnieuw ga beginnen, al wil ik ze nu weer in het Engels lezen (ik lees op mijn e-reader het liefst in het Engels zodat ik de taal en mijn woordenschat een tikje up to date kan houden). Als je ‘Lichter dan ik’ mooi vindt, dan vind je denk ik Tropenbruid van Susan Smit ook geweldig (dat vind ik in ieder geval). En als je dan de kans krijgt om de documentaire ‘ze noemen mij baboe’ te zien… Alles heeft te maken met het Indische natuurlijk. Maar ik was en ben iedere keer weer tot tranen geroerd… Ik wens je alvast een fijn en gezond 2022!

  4. Wat een jaar he.. ik heb hetzelfde als jou. De tijd gaat gewoon zo snel, ik blijf ook steeds een beetje hangen.. hopelijk word 2022 een beter jaar, waarin de vakanties gewoon door kunnen gaan maar ik ben er bang voor. Fijne kerstdagen ❤

  5. 42 boeken, zo, doe je goed. En ja heel herkenbaar, kerst was er opeens…ik ben gisteren teruggekomen van zomervakantie! Of was het toch niet gisteren?

  6. Wauw 42 boeken, heerlijk! Ik las er 19 afgelopen jaar. Dat waren er 11 minder dan in 2020. Hopelijk zijn het er dit jaar weer meer!

  7. Wat een leuke terugblik op het afgelopen jaar. Een gunstige bijkomstigheid van de hele toestand in de wereld is dat je inderdaad lekker hebt kunnen sparen. En wat heb je veel boeken gelezen zeg, ik kom niet eens in de buurt.

Reacties zijn gesloten.