Buitengewoon fantastisch…

Dit is echt mijn meest onvoorbereide wintersport ever! Normaal volg ik een lesje. Bezoek ik een indoor skiberg of ben ik druk met het uitwerken van een eigen sportprogramma. Alles om maar zo optimaal mogelijk van die ene week in de bergen te kunnen genieten. Dit jaar ging ik er van uit dat onze wintersport, net als vorig jaar, vanwege corona niet door zou gaan. Maar toen kregen we groenlicht en was het al een soort van te laat om nog echt iets te kunnen doen. Ik waxte mijn board, wat tot dan toe mijn enige echte voorbereiding was en hoopte er maar het beste van.

Het duurt even voor ik in de vakantiestemming kom. Sommige mensen zouden het vakantiestress noemen. Toen Draak ons vanaf zijn vakantie-adres volmondig “dag” en “doei” toeriep en ik Poownie voor een laatste keer een aai over zijn hoofd had gegeven, kon ik echt mijn koffers in de auto schuiven. De voor mijn gevoel eeuwig durende rit naar Oostenrijk start rond 21.30 uur. De rest van de familie is al zeker een uur aan het rijden en wacht ons op zodra we bij het hotel aankomen.

Als we de grens bij Kufstein oversteken worden we begroet door sneeuw. Sneeuw langs de kant van de weg en sneeuwval uit de lucht. Kijk, dat begint alvast goed. De hele week is er Kaiserwetter voorspelt. Witte pistes, blauwe lucht en de juiste temperatuur. Wanneer we ’s middags naar de piste lopen om boards en ski’s weg te brengen naar de lockers genieten we hier alvast van. Wat een zaligheid om hier na twee jaar weer te zijn. 

De eerste echte skidag breekt aan. Toch wat onwennig besluit ik er, samen met mijn nichtje en oom, op het middenstation uit te gaan. De rest gaat door naar boven en zien we na de eerste afdaling weer terug ergens op de berg. We starten op een relatief rustige piste. Zowel wat mensen betreft maar ook qua afdaling. Dit is er een uit mijn favorieten. Soms is het handig om bekend te zijn met je omgeving. 

Mijn zorgen over mijn techniek en houding zijn zo onterecht geweest. Een jaar niet op wintersport heeft mij goed gedaan. Met gemak kom ik naar beneden. De rest van de vakantie kan ik alleen maar genieten van zo’n beetje iedere afdaling die ik maak. Door het zalige weer is het geen straf om in de stoeltjeslift te zitten. Waar overigens de meest gekke gesprekken gehouden worden (Gerritje meets Coentunnel voor “insiders” 🤣). En omdat het allemaal zo fijn gaat besluiten we de afdaling gewoon nog een keer of drie te doen. 

Nog nooit ben ik zo snel beneden geweest en heb ik hele stukken piste achter elkaar geboard zonder kramp in kuiten en voeten. Dit is de eerste vakantie dat ik langer in de lift zit dan dat ik over een afdaling doe.

Met het prachtige weer lunchen we iedere middag op het terras aan de piste en sluiten we de dag af met een schnaps op ons balkon in de zon. Heel vervelend allemaal!

De week is omgevlogen en inmiddels zijn we weer thuis met een berg vuile was. Maar ook met een dosis nieuwe energie, een stapel toffe foto’s en een lading fijne herinneringen. Op naar volgend jaar.

 

15 gedachtes over “Buitengewoon fantastisch…

 1. Jaja.. 900 km moet je er wel voor over hebben, om te kunnen genieten van al het pracht ..
  Maar wat hebben jullie geboft met het mooie weer.. Super ..beter kan het niet..
  Geen gebroken benen of armen .. gezellige groep ..
  Leuke foto’s .
  Deborah weer een berg gezonde energie ..
  En voor je het weet is het zo weer volgend jaar!!

 2. Geweldig om plotseling te kunnen gaan, en dan te ontdekken dat je het toch maar even doet! En jullie zien er zo happy uit op de foto’s! Mooie herinneringen ❤️

 3. Wat heb jij lekker genoten ondanks dat je even afscheid moest nemen van je paard

 4. Mijn vriend is ook gek op de sneeuw en gaat elk jaar snowboarden. Sneeuw is niet echt mijn ding.

 5. Wat een gezelligheid op de foto´s. Ik heb pas 1 skiles en snowboard les gehad, maar een wintersport vakantie lijkt me toch wel tof, ook al is het voor een paar dagen

 6. oh ik snap dat je genoten hebt!! wij gingen altijd op wintersport en niet op zomervakantie en als ik dan dit zie mis het wel !

 7. Twee keer ben ik op skivakantie geweest. Klassieke stijl dus op de skilatten. Een skivakantie is echt uitzonderlijk omdat je volledig opgaat in het skiën. Echt ideaal om al je zorgen los te laten!!

Reacties zijn gesloten.